Kliešťový pôrod a ďalšie pôrody po ňom

simusska
3. okt 2015

Ahojte babenky. Prvý pôrod som mala nepostupujúci a preto bol kliešťový....ako katastrofa....dcérka bola pridusená a ja brutálne potrhaná....ale chvalabohu už je všetko ok. Teraz som opäť tehotná a chcem sa opýtať, že či náhodou nemáte niektorá skúsenosť či po takomto pôrode lekari indikujú pri ďalšom aj cisársky rez.

natalka13
3. okt 2015

To nieje indikacia na cisarak.
Ja som podobne rodila 3 kilove dieta,klieste, apgar 7-7-8, pridusene, druhe vyse 4 kilove za 10 minut uplne v pohode s 2 stichmi.

yanka239
3. okt 2015

prvý pôrod som tiež mala kliešťový, druhý bol síce cisársky,ale neplánovaný, lebo začala som rodiť klasicky s epidurálkou,ale tiež nepostupovala hlavička tak,ako mala, preto ma rýchlo brali na sekciu....nakoniec som bola rada,že to tak dopadlo, lebo to bolo neporovnateľné s tou hrôzou pri prvom pôrode. Keď som sa pýtala ešte počas druhého tehotenstva svojho gynekológa, či by mi mohol indikovať po kliešťovom pôrode ďalší pôrod sekciou, povedal, že sa to nedá.....ale nakoniec to tak samé vyšlo.

pribinak
3. okt 2015

@simusska vsak sa dohodni zo svojim doktorom, pripadne dones papier od psychologa, ze mas po prvom porode traumu kvoli komplikaciam a ze ti odporuca sekciu

simusska
autor
3. okt 2015

@pribinak mne moj dr. povedal, ze ma posle za primárom do nemocnice kde chcem rodit aby som sa s nim porozpravala...vraj aj by bola nejaka indikacia, ze sa to moze zopakovat tak nech su pripraveni na cisarsky rez. Idem tam v stredu a verim, ze ukecam primara rovno na cisarsky....

pribinak
3. okt 2015

@simusska pories aj ten papier od psychologicky, drzim palce ;)

17111976
3. okt 2015

ja som mala prvý pôrod kliešťový, hrôza, druhý pôrod po 12 rokoch vyzeralo to tiež na nepostupujúci pôrod, doktor povedal, budeme robiť kliešťový, povedala som mu, že si okamžite želám cisársky v žiadnom prípade klišťový, môj gynekológ mi povedal, že som spravila dobre, že kliešťový pôrod môžeš odmietnúť, bez tvojho súhlasu nemôžu robiť kliešťový, velké riziko pre dieťa.

sardinka333
3. okt 2015

A nemala si uz takuto temu ze chceš cisarak? ved si vybav doktora, všetko ide ked sa chce a hladaju a oslovia spravni ludia, však ti tam baby už na 11 stranach povedali čo a ako či od znova?

https://www.modrykonik.sk/forum/porod/je-strach-z-porodu-dovodom-pre-cisarsky-rez/

simusska
autor
3. okt 2015

@17111976 mne moj dr. nepovedal ani nie a ani ano...vraj on tu od toho nieje a jedine co , tak ma poslal na oddelenie za primárom....primar je u nas velmi zlaty...minuly rok som potratila v 17tt a on ma robil potom tak si ma snad pamäta a pochopi ma ....v stredu sa o vsetkom rozhodne

syssu
3. okt 2015

@simusska ahoj, tiež som mala prvý pôrod kliešťový - kvôli tomu, že nepostupoval a dcére klesali ozvy.. nakoniec sa narodila viac ako 4 kkilová "žena", tak to do veľkej miery pripisovali tomu plus faktu, že pôrod bol vyvolávaný a vtedy sa to údajne stáva častejšie.. pred druhým pôrodom som mala pochopiteľne dosť obavy, aby sa takýto scenár nezopakoval, ale našťastie bolo všetko OK a neporovnateľne jednoduchšie a aj rýchlejšie.. myslím, že veľký rozdiel bol v tom, že všetko šlo prirodzene aj keď to nebol prirodzený pôrod v pravom slova zmysle.. a aj druhá dcéra mala cez 4 kilá, takže váha nebola zrejme rozhodujúci faktor.. v každom prípade ti držím palce nech to dobre dopadne.. a nemám rada také tie rôzne klišé frázy, ale sama som videla, že veľkú rolu zohráva aj psychika.. tak sa pozitívne nalaď a snaž sa nemyslieť na negatívne skúsenosti, aj keď chápem, že to nie je vždy jednoduché.. ;)

simusska
autor
3. okt 2015

@syssu dakujem za povzbudenie...aj moja prva dcerka mala takmer 4kg a druha vyzera, ze ju uz pomalicky dobehuje🙂

syssu
4. okt 2015

@simusska rado sa stalo ;) naša staršia má teraz 3 roky a celkom búrlivé obdobie, menšia ročná tiež neposedí na mieste, tak si manžel robí srandu, že ja rodím ťažké osobnosti :D ale k veci.. aj veľké a ťažké bábätká sa dajú porodiť prirodzene a bez stresu a traumy len to chce spokojnú maminu a normálne komunikujúcich lekárov a personál pri pôrode.. teda mne to dosť pridalo na psychickej pohode , keď sa pri druhom pôrode dalo s lekárom normálne rozprávať a dohodnúť na tom, ako ďalej.. keď aj on rešpektoval môj názor a ja zase ten jeho a tak sme hľadali, čo bude naj..

kythos
20. apr 2021

@simusska ako ste nakoniec rodili druh krát po kliestoch?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre