Menštruačný cyklus po pôrode
...zdravím vás maminky...
...viem,že menštruačný cyklus po pôrode sa upravuje do najbližšieho roka...aké máte VY skúsenosti???
...prežívate každý mesiac aj vy "hara-kiri" v tejto oblasti???..je normálne,ak sa sa cyklus pohybuje v rozmedzí +/- 2 týždne???
...viem,že menštruačný cyklus po pôrode sa upravuje do najbližšieho roka...aké máte VY skúsenosti???
...prežívate každý mesiac aj vy "hara-kiri" v tejto oblasti???..je normálne,ak sa sa cyklus pohybuje v rozmedzí +/- 2 týždne???

•
23. feb 2010lusiviki....bud rada- aspon mas pokoj x-) x-) x-) x-) x-) x-) ...menstruacia moze byt velmi nepravidelna, alebo moze uplne chybat pocas obdobia dojcenia...tak si to uzi... vela maminiek ti ticho zavidi.. 😃 😃 😃
0
Ahojky,
tak já dostala první menzes 14 dní po konci šestinedělí. Jak hodinky. Ale je to podle mně dané hlavně tím, že nekojím (mlíčko není) 😞
Co mě spíš zaráží, je intenzita. První menzes byl tak aby se neřeklo, dokonce bez bolestí. Tak jsem jásala, že to je ta slibovaná "úprava po porodu". Houby s octem! Podruhé jsem byla první tři dny jak řezník a břicho bolelo jak mrcha. Před těhotenstvím jsem "jela" na tampóny a jistila se intimkou. Teď jsem měla tampón, velkou vložku, co jsem používala v šestinedělí, protože mi byly příjemné, a zakončovala jsem to klasickou menstruační vložkou, abych neprotékala úplně skrz. Pamatujete si ten pocit, když jste se po porodu poprvé zvedly z postele? Jak jste měly pocit, že to z vás crčí? Tak to bylo přesně ono. Ani jsem neměla odvahu někam jít. Teď čekám, co mi předvede další cyklus 8-(
Řekněte mi, prosím, že se to zlepší :-N Já vím, že to k našemu životu patří, ale já se vždycky při menzes cítím jak šmudla a teď to bylo ještě horší 😞
tak já dostala první menzes 14 dní po konci šestinedělí. Jak hodinky. Ale je to podle mně dané hlavně tím, že nekojím (mlíčko není) 😞
Co mě spíš zaráží, je intenzita. První menzes byl tak aby se neřeklo, dokonce bez bolestí. Tak jsem jásala, že to je ta slibovaná "úprava po porodu". Houby s octem! Podruhé jsem byla první tři dny jak řezník a břicho bolelo jak mrcha. Před těhotenstvím jsem "jela" na tampóny a jistila se intimkou. Teď jsem měla tampón, velkou vložku, co jsem používala v šestinedělí, protože mi byly příjemné, a zakončovala jsem to klasickou menstruační vložkou, abych neprotékala úplně skrz. Pamatujete si ten pocit, když jste se po porodu poprvé zvedly z postele? Jak jste měly pocit, že to z vás crčí? Tak to bylo přesně ono. Ani jsem neměla odvahu někam jít. Teď čekám, co mi předvede další cyklus 8-(
Řekněte mi, prosím, že se to zlepší :-N Já vím, že to k našemu životu patří, ale já se vždycky při menzes cítím jak šmudla a teď to bylo ještě horší 😞
ahojte baby,
potrebujem poradit.Som 4týždeň po cisárskom a stále krvacam,... pri malej pri prvom porode som krvacala 2týždne a potom 2týždne špinila a teraz už krvácam 4týždeň a vypadávali zo mňa aj dost velké kusy,ale prestalo to.Nekrvácam silno od začiatku,len tak jemne.Myslíte že je to normálne aj keď kojím naplno?? mám taký blbý pocit 😞 😞 😞
potrebujem poradit.Som 4týždeň po cisárskom a stále krvacam,... pri malej pri prvom porode som krvacala 2týždne a potom 2týždne špinila a teraz už krvácam 4týždeň a vypadávali zo mňa aj dost velké kusy,ale prestalo to.Nekrvácam silno od začiatku,len tak jemne.Myslíte že je to normálne aj keď kojím naplno?? mám taký blbý pocit 😞 😞 😞
mitinka - stejně jako je jiné každé těhotenství, je jiné i šestinedělí. Krvácení je normální, zvláště když plně kojíš. Kojení podporuje tvorbu oxytocinu, který vyvolává stahy dělohy, která se tak rychleji zatahuje. Takže si možná všimneš, že víc krvácíš po kojení. Někdy to i sakra bolí :-N Když jsem odcházela z porodnice, tak mi bylo řečeno, že mám vyhledat lékaře v případě, že by krvácení bylo silnější než silná menstruace a měla teplotu. Tak to snad bude ok. Navíc by to musel být extra mizernej doktor, aby si nevšiml při sekci, že tam zůstal kus placenty 8-( Jinak Timko má krásnou papulku x-)
Holky mám dotaz..v červnu 2009 sem porodila,do prosince 2009 plně kojila svoji dceru,takže sem menses neměla,v lednu sem kojit přestala a ted v únoru sem dostala první menses od porodu..jenže to mám už 12 dní a pořád strašně krvácím,vložku mám tak na hodinu,tampon tak na 2h..je to normální? =-)
Ahojky, tak ja som na tom tiež tak, som po porode dva mesiace a stale krvacam. najskor sestonedelie som sa cistila mesiac, potom tyzden nic a na to prisiel riadny menzes a trva uz treti tyzden, volala som svojmu doktorovi a kazal mi brat ascorutin tri dni, no nepomaha ani to, a vecer som este viac zacala krvacat, mam aj zapal mocoveho mechura, neviem ci to moze mat suvis stym, ale predpokladam ze hej, uz ma to ale nebavi, mala ste to niektora??? 😞 Bojim co mi budu robit, strasia ma cistenim...
@flamenga ahoj,ja to mam teraz presne ako ty...Zatial som mala len dva cyklusy.No po skonceni mrchy mi za par dni dorazi take slabe krvacanie...Minule to prebiehalo tak,ze 1den spinenie,1den nic...Potom zase spinenie..potom zas nic a tak dokola.Po nejakych 4-5dnoch to preslo.A tento cyklus sa to opakuje,len s tym rozdielom,ze spinim 3dni v kuse a aj ma trochu boli podbrusko... :-| Ako si to riesila?Upravilo sa ti to?
Začni písať odpoveď...

Odošli