Perineoplastika po pôrode

klobucik1
12. júl 2020

Damy, mate niektora skusenost s perineoplastikou po porode? Som po tretom prirodzenom porode. Bez nastrihu a sitia. No po 2mesiacoch som sa odvazila pozriet dole potom co som pri prvom sexe po porode takmer nic necitila a zistila som, ze to tam mam potrhane (povodne sitie po prvom porode je potrhane). Celu susku som si videla az ako sa hovori do zaludka, bol to sok, normalne som sa zlakla. Moja gynekologicka na kontrole po 6nedeli absolutne nic neriesila, tak teraz neviem ci je to normalne, ci to mam, nemam, mozem riesit...? No neviem si predstavit, ze takto pootvarana si budem behat po svete, je to neprijemne a co sa sexu tyka, rada by som si ho so svojim muzom este uzivala.

ivinkapink
12. júl 2020

pripnem sa...toto by aj mna zaujimalo...

tinkerbell
10. feb 2021

@klobucik1 aj si to riešila? Ak sa pôvodné šitie roztrhalo resp. jazva, tak asi to treba dať do poriadku. Ja sa tiež chystám vyhľadať odborníka, mám pocit, že po 3. pôrode mám veľmi krátku hrádzu, tiež si pripadám dosť otvorená.

klobucik1
autor
11. feb 2021

@tinkerbell no preslo 9m a prisla mi uz menstru 2x a trosku sa to stiahla ale hradza je sirsia a vnutro mi pokleslo. Dr mi toto povedala... ze je to cele poklesnute a treba cvict s venusinymi gulickami a ze hradza je tak na 2/3 stichy. Odporucila mi mudr na plastiku v ba.

tinkerbell
12. feb 2021

@klobucik1 a nemáš náhodou poklesnute a oslabené svaly panvového dna?

klobucik1
autor
12. feb 2021

@tinkerbell mozno ano netusim. Kazdopadne ked uz budem moct na plastiku pojdem lebo mi vadi ten “studeny otvoreny” pocit.

tinkerbell
16. feb 2021

@klobucik1 mne na ten pocit pomohlo cvičenie metódy 3x3 podľa online kurzu na skolapanevnihodna.cz
Mne najviac pomáha tento cvik:
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11484997...

Ale tú hrádzu by som si tiež niekedy nechala opraviť. Našťastie ju necítim, len keď sa pozriem, tak vidím, že je dosť krátka. Len teraz, keď je taká situácia, tak také zákroky asi ani nerobia

baska333
10. jan 2022

@klobucik1 ahoj, prosim ta, akeho doktora ti odporucila? Dakujem