Plánovaný cisársky rez

misutka27
23. júl 2015

ahoj...tie čo ste mali plánovaný cs kolko dni pred termínom vám ho naplánovali?????ja mám prvý termín 8.8. a druhý 13.8.......CS naplánovali na 6.8. nie je to neskoro len 2 dni pred prvým termínom?????čo ked sa vypýta skôr?????

janickacrazy
23. júl 2015

@misutka27 Neboj sa, ked to príde skor, tak pojdeš do nemocnice a urobia ti ho skor. Ak si prvorodička, tak rodiť tak rýchlo nebudeš, vždy to trvá pár hodín, kým to celé začne, takže sa nestresuj. Ja som mala pri druhom naplánovaný CS týžden pred termínom a v den plánovaného CS mi aj odtiekla plodová voda, ako keby malý vedel, kedy to bude. 😉

potvora11
23. júl 2015

@misutka27 Nemas sa coho bat, ja som mala termin porodu 3.3.15 a mala sa vypytala 20.2 🙂. Presne v ten den som si mala ist vybavit termin na sekciu ale nestihla som. Rano o 5tej mi odtiekla voda, este som sa pobalila, vyvarila flase, cumle, zobudila mojho. Ten nechapal co sa deje, nastala komicka situacia u nas, kym mu doslo, ze babo sa pyta na svet. O 7mej ma prijali v nemocke a 10:27 bola mala na svete sekciou. Aby si bola v obraze, som prvorodicka a starsia a mala bola v polohe kp, tak sme museli. Co sa tyka sekcie nemas sa coho bat, na druhy den som uz chodila a na 4.den som bola aj s malou doma 🙂.

misutka27
autor
23. júl 2015

aj ja som prvorodička a KP preto sekcia.....a tiež dievčatko 🙂 .......chcela by som aj dojčit a aj rozmýšlam či by nebolo fajn si zaobstarat odsávačku už teraz kedže možno to dojčenie bude tažšie tak nech ju aspon nepchajú UM ale mojím

dominika86
23. júl 2015

Ja som mala sekciu naplanovanu presne na TP vypočítaný podľa poslednej ms, a tak sa syn aj narodil 😉 Ale co boli so mnou kocky predtym v nemocnici, všetky mali sekciu planovanu najmenej 2 týždne pred terminom.

zamilion
23. júl 2015

@misutka27 mne robili prvu sekciu 4 dni pred termínom, druhú 3 dni pred terminom a teraz tretia je plánovaná 7 dni pred termínom. Uz dve hodiny po sekcii mi zacali nosiť dcery na dojcenie. Ak si das spinalku namiesto narkozy bude to celkom ok, neboj sa

potvora11
23. júl 2015

@misutka27 najme si kup do nemocky caj na podporu tvorby mlieka, odsavacku ti mozu doniest. Ale ak ti mozem poradit, tak aj ortopedicke nohavicky. Nech ti povedia, ze ma mala coxy ok, moze sa to zmenit a potom budes nestastna, ze si ju nebalila na siroko aspon par mesiacov a budes mat zbytocne behacky a rhbt cvicenia.

siska53
23. júl 2015

@misutka27 prve dieta 5dni pred terminom(ale tam sa mi uz vraj spustal porod),druhe 3dni.
Ak by sa dieta vypytalo skor,asi spravia akutnu sekciu.

siska53
23. júl 2015

@misutka27 odsavacku-to si zisti v nemocke. V mojej zapoziciavali erarne.
Pri prvin dietati som to neriesila,ten si pytal casto a prsia som mala jak balony. Mala pytala kazde 3hodiny,tak tam som si pre istotu odsavala a mlieko odovzdavala pre ine babatka.

misutka27
autor
23. júl 2015

a myslím že asi vyberat si môct nebudem či chcem spinál alebo narkozu...to je asi na nich podla stavu

janickacrazy
23. júl 2015

@misutka27 pokiaľ je plánovaný CS, tak vačšinou robia spinál, ked je akútny, vtedy ide celková narkoza

nicolle21
23. júl 2015

@misutka27 ja som mala planovanu 5dni pred terminom a dali mi na vyber, vybrala som celkovu a nelutujem.. myslim si, ze pokial to nebude akutna, tak ti daju na vyber 🙂 nech vam to obom dobre dopadne 🙂

evka_evka
23. júl 2015

@misutka27 podla mma je lepsia spinalna nez celkova.uvidis hned babo a lahsie sa zotavis..ja som mala tiez KP a spinalnu a bola som.velmi spokojna.

tova
24. júl 2015

@misutka27 neni neskoro len 2 dni skor, mohli aj Rovno na termin, dieta potrebuje byt dnu celych 40 tyzdnov. . proste ked sa zaces otvarat a nameraju kontrakcie , kedykolvek pichnu spinal a do 10 min. sekcia. celkovu si nevyberaj dobrovolne je narocnejsia na telo a viac nebezpecna. Ja som mala planovanu sekciu a 4 dni predtym som dostala kontrakcie, isla som do nemocnice a o par hodin mi naplanovali sekciu, pustili sme este na salu jeden pripad s akutnou sekciou.

evittam
24. júl 2015

@misutka27 Ako píše janicka - podľa stavu. Ja som chcela spinal, ale kvôli malej to bol akútny CR a museli ma uspať, lebo lekár nechcel nič riskovať. Zotavila som sa rýchlo a perfektne - na druhý deň som normálne fungovala. Napr. všetky mamičky čo boli so mnou na JIS-ke a aj ženy po operáciách čo mali spinal, tak sa hrozne sťažovali na brutálne bolesti hlavy....primár im povedal, že je to z toho spinalu.

tova
24. júl 2015

@evittam mala som spinal, a uplne vobec som nemala blest hlavy, ani zname co mali spinal, po 12 hod. som stala na nohach. Podla mna zalezi aj od anesteziologa. Pri spinale zena reaguje, vidi , vie rozpravat, moze poveda keby nieco bolelo, nemohla dychat, v celkovej mi pride divne za zobudit a pytat sa na dieta, nevidiet porod. ked je to urgentne ok, ale dobrovolne nikdy, narkoza je zatazna cele telo a ide aj na dieta

andulam
24. júl 2015

ja som tiez mala spinal a nebolela ma hlava ani nic,uplna pohoda,aj som rychlo bola fit,nic ma nejak extra nebolelo.kamaratka mala celkovu a tej bolo velmi zle aj dalsie dni,aj babatko jej doniesli neskor,lebo nemohla vstat.

bambulka2015
24. júl 2015

Ja som rodila presne pred tyzdnom planovanym cisarom. Rodila som v Nemecku a tu planuju 10 az 14 dni pred vypocitanym terminom. U mna to bolo presne 10 dni.
Tiez som mala spinal a vobec ziadne bolesti hlavy. Mala sa narodila o 9 rano a o 4 poobede ma uz postavili. Na druhy den rano uz som sa vytesovala v kupelni 😀
A tu napr. deti vobec neberu. Ani ked mas cisara. Ked ma pozasivali hned mi malu prilozili, dovtedy robil bonding manzel. Po cely cas som mala dieta na izbe a ani raz som ju neodovzdala. Mas ale na vyber, ak sa necitis dobre, si unavena, mas bolesti atd. mozes dat dieta sestrickam ci uz na par hodin, na celu noc alebo aj cez den atd.

karinuska22
24. júl 2015

No tak to sa s cisarskym u nas neda ani porovnat. Nase nemocnice sa mozu hanbit.

potvora11
24. júl 2015

@misutka27 vybrat si mozes ci celkovu alebo spinal. Vidim, ze si okres Pd, ides rodit do Bojnic, ci?

janickacrazy
24. júl 2015

@potvora11 U nás si vybrať nemožeš, určuje to lekár.

spoony
24. júl 2015

Ja som prve rodila planovaným CR 10 dni pred terminom, bolo to v TO a brali do ohladu aj to ze som chcela rodiť spinalnej anesteze, druhu dceru som mala akutnym CR a teda v plnej narkoze v MT a je to oveľa horšie spamätávanie a hojenie. Čo sa týka mliečka pri oboch sa rozbehlo dobre, problem bol len ten, že prveho mi nosili naozaj podľa potreby a tak bol len na mojom mliečku, druhu nosili len 2x denne (rano a večer) napriek mojim žiadostiam na častejšie nosenie a dali jej bez môjho dovolenia 2 dni UM, ale keď som sa dostala ku nej na oddelenie, tak už sme sa len kojili, len to bolo trošku ťažšie lebo to viac bolelo a ju bolelo bruško z toho čo s ňou predtým robili. Ale oboch som napriek sekciám kojila 2 roky,🙂 🙂 🙂

misutka27
autor
24. júl 2015

@potvora11 nie Bojnice neprosim......idem do ZH

potvora11
25. júl 2015

@janickacrazy mna sa pytali, ci celkovu alebo spinal a kedze som bola mimo oper. plan, vyzerali, ze im viac vyhovuje, ze som bola rozhodnuta pre spinal 🙂. Za seba co sa tykalo operacie, tak max. spokojna.

potvora11
25. júl 2015

@misutka27 dobre robis, ze Bojnice nie 😉

evittam
25. júl 2015

@tova Ved som pisala,ze to nebolo dobrovolne,ja som vôbec nechcela CR,ale ked sa inak neda,tak nic nespravis,bohuzial. A len som napisala,co som zazila na JISke. Neprisla som sa sem hadat al.niekomu nieco dokazovat.

evittam
25. júl 2015

@andulam Zalezi aj od cloveka. Ako som uz napisala,ja som musela ist akutnym CR v celkovej anes.-zotavila som sa perfektne,nic mi nebolo,na druhy den som normalne fungovala a starala som sa o malu. Len sa horsie rozbiehalo mliecko ako pri normalnom pôrode.😉

neli26
25. júl 2015

Mne naplánovali termín sekcie len 1 den pred vypočítaným termínom pôrodu a vyšlo to všetko OK. Ale tie baby čo tam boli so mnou na plánovanú sekciu mali niektoré ju urobenú aj 2 týždne pred vypočítaným termínom

nikii944
28. júl 2015

@misutka27 ja mam tiez tp.. 13.8 .. A len vcera mi povedal ze na 90% bude cisársky .. Ďalšiu poradňu mam 6.8 a ze tam sa dohodneme presne . Tak pevne dúfam ze dovtedy vyrzim

kvecia
28. júl 2015

Ja som mala naplánovanú sekciu 6 dni pred TP

khkt
28. júl 2015

Ja som mala plánovanú sekciu 5 dní pred termínom. Ja som musela plánovať podľa doktora ktorý mal v nemocnici iba čiastočný úväzok čiže skôr do služby. Na príjem som prišla o tretej poobede ale sekcia bola až o pod deviatej večer. ☹ Tak mi malú doniesli až na druhý deň ráno a s dojčením sme sa teda natrápili- prisala sa až na tretí deň a aj to nesprávne. ☹ Bez môjho vedomia ju dokrmovali UM a keď mi ju doniesli tak nebola hladná. Ale podarilo sa a dojčíme doteraz. 🙂 Ja som mala spinál a v pohode akurát odoznievanie anestézy bolo hnusné- rana už bolela a nohami ani pohnúť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre