Pôrod v Anglicku

matikeks
27. feb 2014

Ahojte. Je tu niektora ktora je tehotna a zije v Anglicku? Najlepsie ktora uz porodila v Anglicku .. Mam kopec a kopec otazok .. Strasne sa tu toho bojim ved u doktora som este ani nebola na prvy ultrazvuk mam prist az v 12 tt 😒 Zijem v anglicku len 3 mesiace a akurat do toho prislo dieta. moje anglicke znalosti su skoro na bode mrazu .. teda zaklady viem ale neviem ci to bude stacit aby som sa dohovorila. oni mi nieco budu vraviet a ja na nich budem kukat ako puk na brazdnu branku 😒 A potom ci somnou nebudu zachadzat ako s votrelcom pretoze bola som s mladsim bratom u lekara a ked zistil ze niesme ''Original Anglicania'' tak hned zmenil pristup brata sa poriadne ani nedotkol nasadil si rukavice NA rukavice ! a az tak mu s palickou pozrel do ust len sa kyslo zaxichtil a odporucil nam paracetamol (a brat mal kasel ako tuberak) ale to je uz od veci . No a tak sa obavam aj toho ci nebudu i somnou tak zaobchadzat v porodnici a pri porode a tak .. Takze by som fakt ocenila ak by sa tu nasla nejaka mamicka a mala skusenosti s porodom v anglicku ..

murinko60
27. feb 2014

Ahoj, jasneee, je nas tu vela! Ja sa rodit chystam za par dni, ale rada poradim. 😉 s tym paracetamolom to je uplne normalne,tu to davaju na vsetko. A tiez prvy scan je az v 12tt, ak nemas problemy. Pridaj sa do skupiny Velka Britania, tam si medzi sebou radime. 😉

tova
27. feb 2014

troche mimo ale treba davat pozor na paracetamol pocas tehotenstva sa nema brat, teraz to bolo vsade v spravach je velke riziko ze dieta bude mat ADHD potvrdili nove studia http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sc...

matikeks
autor
27. feb 2014

@murinko60 kde presne sa mam pridat do skupiny ? som tu celkom nova a moc sa tu nevyznam 😀

murinko60
28. feb 2014

@matikeks nalavo mas zoznam skupin, tam si ju najdes 😉

antonia1824
28. feb 2014

ahoj,ja som tu uz odrodila tri deti,tretie pred 4tyzdnami a nemenila by som,aj keby som bola zas tehotna len tu by som chcela rodit🙂 super porodnica,super pristup k cloveku pocas aj po porode v nemocnici.... pri prvom som si trochu musela zvykat,ze to je inak ako na slovensku,menej vysetreni(ked je vsetko v poriadku),menej scanov,ale hoc kedy som mala akukolvek otazku midwife ma nikdy neodbila,ani pri jednom tehotenstve a to som tu vystriedala teda viac midwivies tymi mojimi troma tehotenstvami🙂 tak ked nieco chces vediet pytaj sa🙂

dejka77
28. feb 2014

Mam 2 porody za sebou a som rada, ze som rodila v uk. Mozes si tu vsetko vybrat, ako chces rodit, epi je zdarma, partner pri porode samozrejmost. Vysetrenia su ine ako na sk, tu sa to proste neprehana. Mne to vyhovovalo, napr. vysetrenie z vnutra mi je vyslovene neprijemne a to tu nerobia. Takisto 2 ultrazvuky v pohode stacia, naco stresovat?
V nemocnici som sa stretla s dobrym pristupom, ale asi tak ako na sk aj tu sa ti moze stat, ze nenatrafis na toho spravneho cloveka. Domov sa ide vacsinou v ten den alebo na druhy ak nemas problemy. Mne to len vyhovovalo, co by som tam robila? Nerobia tu nastrih pokial to nie je fakt nevyhnutne, klistir, holenie, nepichaju automaticky oxytocin. Mozes si napisat porodny plan a ten ti budu akceptovat. Vsetko sa pytaju, nerobia zasahy sami od seba.
Ked som vypisovala nejake papiere tak tam bola otazka ci potrebujem prekladatela, takze ak tvoja anglictina nie je az taka dobra mozes to vyuzit.
Co sa tyka lekarov, je to katastrofa. Ak som chora (co je malokedy), liecim sa sama. Naco ist k lekarovi ked ti predpise paracetamol? Na tvojom mieste by som lekara okamzite vymenila, takyto pristup nie je normalny. Jednoducho staci ak sa zaregistrujes u ineho, nemusis terajsiemu nic vysvetlovat.
Este mi napadlo ohladom jazyka, ak partner hovori dobre anglicky tak ti moze prekladatela robit on.

stevka93
9. jan 2015

baby nevie mi niekto poslat ten vzor porodneho planu?? dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre