Poslíčkovia kontrakcií. Ako to prebieha?

perla200
2. jún 2009

ahojte, ako prežívate poslíčkov kontrakcií? čo vás bolí a ako to prebieha? lebo ja neviem či je to ono čo mam ja.....strašne ma začne boliet pravý kríž a také bolesti v podbrusku ako na menzes t oje ono????

emily3
2. jún 2009

Ahoj perla..myslim ze taketo temy su asi v porodoch..
hej moze to byt, stvrdne brucho, a citit bolisti v podbrusku alebo v krizoch, ale ked to mas len parkrat za den a nepravidelne je to v pohode, uz sa pomaly pripravujes na porod.

dzio2
2. jún 2009

perla v ktorom si tyz moze to byt aj roztahovanie maternice pripravuje sa na porod su to silnejsie bolesti ako pri menzese a je to pravidelna bolest v rovnakych cas intervaloch ale neboj odsleduj si to

perla200
autor
2. jún 2009

to nie dzio.....to nie je v pravidelných intervaloch....je to nepravidelné, doktorka mi kázala zvýšiť príjem magnezia tak uvidíme 😒

babullka1
2. jún 2009

Ahoj perla,ja mam tiez taky pocit ze sem-tam citim,ze mam poslickov,mne stvrdne brucho a rozbolia ma krize,mam to asi posledne 3dni,ale je to nepravidelne.

perla200
autor
2. jún 2009

čau babulka...čo stahovanie? ani nas neprídeš pozrieť do témy???🙂)

no ale mne netvrdne brucho a mam to len na jednom kríži - pravom....ale to je to že mi malá tlačí na orgány...je velká už 😀

babullka1
2. jún 2009

Ahoj perla,prave koli stahovaniu nechodim na konika,toto je len na skok☹este nam v dome nezapojili net...ale uz sme prestahovany,cakame len na gauc do obyvky.uz by som chcela mat drobceka na svete,dava mi to tehu zabrat:(vcera som aj vracala,tak sa mrvil v brusku.

adka12
2. jún 2009

Kočky mne tvrdne brucho od 16tt, takže ja to ani neberiem ako poslíčky.
Stále si myslím, že to bude nejaká bolesť ako pri menzes. Tvrdnutie je u mna kazdodenná realita. Akurát teraz je to už časté, aj 20x za deň, predtým tak do 7x.
Ale bolesti zatiaľ žiadne.

perla200
autor
2. jún 2009

adka...a tvrdnutie bruška sa prejavuje bolesťami v krížoch?????

adka12
2. jún 2009

Perla no ja dostanem ako taký kŕč alebo miernu bolesť ako pri menzes a už viem, že mi stvrdne brucho.
Niekedy ma bolia aj kríže, ale to je skôr z ležania a nie z toho tvrdnutia.

perla200
autor
2. jún 2009

to fakt? aj ja som to mala minule prvý krát....a ja že to sú poslíčkovia....a prečo je to tak?

briketa
2. jún 2009

Dievcata, velmi ma udivuje, ze u nas lekari okamzite davkuju od nevidim do nevidim magneziom, co je blbost.
Pri Braxtron Hicks kontrakciach - poslickoch takmer vzdy uplne postaci zvysit prijem tekutin (obycajnej vody), a stale pokracovat v dodrziavani dostatocnej hydratacie.
Vacsinou dehydratacia tela, ktoru my ani nemusime pocitovat sposobuje zvysene tvrdnutie bruska a vo vyssom stadiu tehu aj jeho kontrakcie.

adka12
2. jún 2009

Briketa tak toto je pre mna úplne nová info. No ale mne je to už jedno ked som v 35tt, keby som to vedela v 16tt, tak by som viac pila. Teraz budem rada ked porodím v tom 38tt a nebudem prenášať v lete 😝

perla200
autor
2. jún 2009

ale briketa...oni to predpisujú na všetko na krče v lýtkach, na opuchy, na tvrdnutie bruška.....

briketa
2. jún 2009

Perla, to ma naozaj prekvapuje, lebo opuchy, krce v lytkach su samozrejme normalne v urcitej miere vo vysokom stadiu tehu, ale to vsetko su znamky nedostatocnej hydratacie a zabera cista voda 🙂.
Mimochodom, nemas uz magnezium vo vitaminovom pripravku co sa berie v tehu? (dobrovolne, myslim tie vitaminove preparaty). Ak to beries, pozri si etiketu, lebo tehotenskych vitaminovych tabletkach co beriem magnezium je a dostatocna davka. Predavkovanim dennej dozy sa telo aj tak bude toho zbavovat.

briketa
2. jún 2009

Schvalne som sa teraz pytala kamarata lekara vo Svajci, ako to robia tam, aby som nebola jednostranna (ja som v Statoch)
A povedal mi tak isto, hlavne dostatok vody, lebo to je najcastejsiao pricina. A az ked by to nezaberalo, az potom by dal magnezium.

perla200
autor
2. jún 2009

no briketa...ja vela pijem...teda kedy ako....ale vidíš dám si odteraz pozor na pitný režim a uvidíme čo to urobí....

vikkinka
3. jún 2009

dievcata, mozte mi poradit, ak viete, docitala som sa tu niekde o tom roztoku ktorym sa da zistit ci vam uz odteka plodova voda, alebo je to plany poplach... zijem v uk a neviem kde by som ju nasla, da sa volne kupit v lekarni, alebo vam ju vie predpisat midwife? a ako sa vola presne? uz som v 34tt tak uz budem cim dalej tym viac nervoznejsia z poslickov a kedze budem prvorodicka o to viac.. 😖 diky

adka12
3. jún 2009

Baby a kedy môžu prísť poslíčkovia? Je možné že som ich mala v 34tt?
Som niekde čítala, že poslíčky zvyknú prísť 2-4tt pred pôrodom...
Znamená to, že budem rodiť pred termínom?

lydia22
3. jún 2009

ahoj adka12 tak aj ja som mala posličkov od toho 34tt doktor vravel že je to uplne normalne a že maternica sa len pripravuje na pôrod a vôbec to neznamena že porodiš predčasne ja som v 39tt a dnes som bola v poradni a povedal že ešte mam čas rodiť je to len o tom že telo sa už pripravuje 😉 napriklad teraz už ich až tak často nemavam.

perla200
autor
3. jún 2009

aj od 30tt....

kwetinnka
3. jún 2009

vikinka to sa robi temesvari test, na odtok plodovej vody ale neviem o tom ze by bol volne dostupny

adka12
3. jún 2009

Mna včera začolo bolieť po bokoch brucha - taká tupá bolesť a potom mi to prešlo do slabín a krížov, občas ma riadne pichlo alebo tak potiahlo v podbrušku. A brucho mne tvrdne stále. Trvalo to asi 2 hodiny, aj ma prehnalo a malo som trišku - ale to som sa asi zľakla...
Mohli to byť poslíčky?

perla200
autor
3. jún 2009

asi ano adka....ja si to tak myslím....ak nie je niečo pravidelné tak je to ok...a berieš magne?

adka12
3. jún 2009

Perla beriem magnezko 6tbl. denne 😝
A tiež salbutamol, ten je proti kontrakciam.
Takže sa nemusím báť, že porodím skôr? Ked píšeš, že poslíčku sú ok od 30tt. Bruško mi ešte nespadlo, tak hádam ešte 3-4tt vydržím.

perla200
autor
3. jún 2009

vydržíš neboj sa..... ked sa neotváraš tak bude všetko ok...a to prečo tolko magnezka?

ditka1
4. jún 2009

adka...boli to poslickovia 🙂 a ked beries tolko magne tak sa neboj a brusko este nespadlo tak je vs.ok,to teraz ku koncu vselico este pride,vselijake bolesti a pocity 😝 mne sa 4dni pred porodom este aj tlak zmenil,skoro som odpadavala tak zle mi bolo,lebo mi aj magne kazali vysadit tak sa maly buril v brusku,ale vsetko sa prezije neboj sa,prajem vela stastia. 😉

mandyk
6. jún 2009

Dievcata mne tvrdne brucho asi od 30tt.mozno skor. Pomaha zvysit magne ale netreba to prehanat.Lebo magne dopomaha zleniviet svalom a porod sa potom moze riadne pretiahnut. Toto som mala pri prvom synovi. 18 hodin a z toho asi poslednych 7 len 5min. kontrakcie .No museli mi pomahat.Tesne pred koncom tehu vysadte magne.Babatka su okolo 35tt uz schopne prezit.Drzim palce

adka12
6. jún 2009

Mandyk a ako často ti tvrdne bruško, lebo mne niektoré dni teraz tvrdne skoro stále. Som to včera stopovala, tak cca každých 15- 25 minút.
A to beriem magne 2tbl 3xdenne a sablutamol.
Kedy by som mala vysadiť to magnezko?

perla200
autor
6. jún 2009

asi tak v 36tt tuším adka.... mna to nejak preslo....ale dnes v nocis om to zase cítila.... ale v takej miernej forme

adka12
6. jún 2009

Mne doki kázal užívať ten salbutamol do konca 37tt tak asi aj magnezko. Ale to sa mi zdá dlho. Ja 28.6. začínam 38tt a chcela by som aj rodiť, asi vysadím skôr. Musím sa ho nato opýtať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre