Práceneschopnosť na vlastnú žiadosť

nanulik123
20. mar 2017

Ahojte maminky.Prosím Vás máte niektorá skúsenosť s plastickou operáciou a pnkou? Ide o to,že mám termín na abdominoplastiku ( odstránenie kože na bruchu ) na vlastnú žiadosť a neviem či mám nárok na práceneschopnosť od lekára alebo si budem musieť čerpať dovolenku. Za všetky odpovede Vám ďakujem

lukyazojka
20. mar 2017

Ja si myslim že na jedno či maš plastiku na vlastnú žiadosť, je to chirurgicky zákrok..ty potrebuješ určitý čas na vyliečenie. Na PN ta vypisuje tvoj obvodny lekar..on napiše diagnozu na pn listok ktory zanesies na soc.poistovnu..zavolaj obvoďakovi a pýtaj info od neho.. možno sa ti oplatí zobrať si radšej dovolenku, je lepsie platená ako PN.

iukas
21. mar 2017

skus sa popytat tu https://www.modrykonik.sk/group/2363/ , dievcata ti budu vediet presnejsie odpovedat. Ale myslim, ze ak to nie je operacia zo zdravotnych dovodov, obvodny lekar nema dovod, pre ktory by ta vypisal na PN. Mozno bude ustretovy vymysliet inu diagnozu, pre ktoru ta vypise, ale maloktory lekar je ochotny klamat.

bale1rinka
21. mar 2017

@nanulik123 tak ako píšu hore baby, ale zasa ak budeš mať PN od piatka napr.24.3.2017 do 3.4.2017 teda že 3.4.2017 pôjdeš do práce tak až tak moc z výplaty nestratíš pretože PN je vyplácaná podľa kalendárnych dní a nie pracovných, neber Dovolenku, to si ušetri na leto.najlepšie je sa opýtať tvoje účtovníčky u tvojho zamestnávateľa, že koľko by si v takomto prípade ako som ja napísala stratila peňazí.

nanulik123
autor
21. mar 2017

Baby,dakujem velmi pekne...nejde mi o peniaze v pripade pn...len o to,aby som si nevycerpala celu dovcu na toto...robim na stvrtinovy uvazok popri MD takze tam sa o nejakych velkych peniazkoch bavit nemozeme 😀

mia910
19. aug 2017

Ahoj. Som teraz v úplne rovnakej situácii. V novembri ma čaká abdominoplastika (hradím komplet sama - nemám pruh) a PN mi na klinike samozrejme nevypíšu. Dovolenky toľko nemám... Kedže je už august - myslím, že máš operáciu už aj za sebou.
Môžeš mi prosím ťa napísať/poradiť ako si to nakoniec vyriešila? Či dovolenkou alebo pomohla obvodná? A po akej dobe si bola schopná po operácii nastúpiť do práce?
Za každú radu Ti veľmi pekne ďakujem.