Predčasné odtečenie plodovej vody

mishkamc
19. jún 2018

Ahojte. Som druhorodička s rozdielom 14 rokov od mojej prvej gravidity. Mám otázočku na pomalý odtok plodovej vody. Momentálne som v 38tt a po jednom článku o plodovej vode som v neistote.. ide o to že asi 2 mesiace dozadu počas niekoľkých týždňov sa mi často stávalo že som mala mokré nohavičky/pyžamo/všetko/vodne/vnoci zo mna malým pramienkom tiekla tekutina bez farby a zápachu. Nedalo sa to vôbec zastaviť a vtedy som začala nosiť veľké hygienické vložky pretože toho niekedy bolo celkom dosť. Bola som presvedcena že to je moč takže som na gynde nič nepovedala, aj kôli tomu že mám bruško padnuté od začiatku tehotenstva a tlačí mi na mechúr/panvu. Možno aj preto že užívam magnézium počas celého tehotenstva to potom prestalo. 9 mesiac sa mi to už nestáva.. Moja otázka.. mohlo ísť o plodovú vodu ? Ak áno neuškodil odtok bábu ?
Na záver. Pri prvom tehotenstve mi plodovku prepichol až lekár v nemocnici takže odtiekla hneď na sále a nemala som podobné skúsenosti ako teraz tak neviem čo si myslieť či je to všetko v poriadku..
Blíži sa mi termín tak som teraz mierne nervózna dúfam že ma ukľudníte maminy 🤞🙏🏼🍀

reuska1
19. jún 2018

Ahoj. Plodová voda sa pomaly dopĺňa....ale ak odtieklo veľa, môže to byť problém. Od vtedy si ale musela byť na poradni a Dr. určite pozerá aj množstvo vody, takže by určite zistil, keby bolo málo. Mne takto odtekala plodová od 18.tt...až do 28.tt, kedy som aj porodila. Čakala som dvojičky a žiaľ, dcérka, ktorej z vaku voda odtekala nebola vplyvom toho dovyvíjaná a krátko po pôrode nám odišla. Ale bolo to aj tým, že to bol veľmi skorý týždeň. Tebe keď v 36.tt odtieklo trocha, nemusí to nič znamenať, ak jej tam predtým bolo dosť. Ako píšem vyššie, na poradni by si to dr. určite všimol, tak kľud.

mila19
19. jún 2018

Zdravim, mne odtekala postupne piatok-sobota nedela v pondelok mi zacala preeklampsia
ktora dovtedy nebola, cize dieta muselo von v utorok nadranom
je tam zvysene riziko infekcie plodu a tam je problem. Vzhladom na vek a stadium tehotenstva by vas podla mna dali porodit kebyze idete s tym do nemocky, tiez by vas kryli ATB, problem nie je voda ale doslova diera v plodovom vaku.

mishkamc
autor
19. jún 2018

@reuska1 mrzí ma že máš anjelika v nebíčku 💕
Áno bola som veľa krát na gynde aj v nemocnici na sono kde lekár naposledy pred 3 týždňami kontroloval všetky orgány bábätka a všetko v poriadku 🍀 takže ak by to malo niejaké následky určite by to zistil ako vravíš. Ďakujem strašne moc !! Nedalo mi to spávať posledné dva dni

lindusss2016
19. jún 2018

@mishkamc mne oba porody zacali pomalym odtokom plodovej vody. V poslednych mesiacoch tehu sa mi ale stavalo aj to, co ty popisujes, ze som sa po noci budila mokra ako pocurana. Po prvom porode som uz ale mala skusenosti s plodovou vodou, tak som vedela, ze to nebude ono. Toto, co zo mna vytekalo v noci, bola cira tekutina bez zapachu, takze ani moc to nebol. Ale plodova voda je taka mazlava a ja si nemozem pomoct, ale podla mna to smrdi ako.muzske semeno. Na ten vytok som sa ja pytala aj gynekologicky a povedala, ze to moze byt a ze to nic neznamena

mishkamc
autor
19. jún 2018

@mila19 ja mám 33r a keď som bola na kontrole v nemocnici pred týždňom (mala som dosť silné falošné kontrakcie) ma kontrolovali krčok, všetko v poriadku. Bol síce nízko vpredu ale stále zavretý. Tú dieru ako hovoríš by zistili pri vyšetrení či ? Prepáč za ignoranciu ale čo to je preeklampsia ?

danielahamar
19. jún 2018

mne odtekala pomaličky voda pri prvom v 31tt, aj som porodila, ale ako prvorodička som nemala šajnu, o čo ide, ale pri druhom som si už dala pozor, ak by sa niečo také stalo, ale všetko bolo ok

mishkamc
autor
19. jún 2018

@lindusss2016 ufff tak ja neviem.. vyzerá to na tú istú tekutinu ako popisuješ ty. Nech to bolo čokoľvek snáď nám to nijako neuškodilo ani bábu. Robili mi dva krát aj vytery lebo mávam výtok tak si myslím že by pri testoch zistili niejakú infekciu nie ?
Dúfam že čím skôr už porodím a nebudem v tejto neistote ach jaj

reuska1
19. jún 2018

@lindusss2016 mne teda odtekala plodová voda 10 týždňov, každý deň, každú noc, dosť vo veľkom. Ale bola číra a bez zápachu. A mala som potvrdené, že je to plodová....robili každú chvíľu skúšku tým roztokom (temešváry sa to volá? ). Možno keď už odteká pred pôrodom, tak je mazľavá, ako píšeš, ak už je tam aj niečo iné primiešané.

reuska1
19. jún 2018

@mishkamc tú "dieru" by nevideli. Mne za tých 10 týždňov, čo mi odtedala nezistili, odkiaľ tečie. Celý čas som bola v nemocnici, x-krát robili ultrazvuk.

lindusss2016
19. jún 2018

@reuska1 fuha, to som teda nevedela. Mne to neodtekalo tak dlhodobo, stalo sa to len parkrat a ked som to opisovala gynekologicke, uistila ma, ze je to ok. No pred porodom to bolo v oboch pripadoch take mazlave a hustejsie ako voda a teda ten zapach bol tiez jednoznacny.

lindusss2016
19. jún 2018

@mishkamc infekciu by asi zistili, ale mne plodovu vodu nezistili ani v predvecer porodu. Spomenut dr by si to urcite mala podla mna. Preeklampsia je vysoky tlak a bielkoviny v moci.

soldi
19. jún 2018

@mishkamc pokial by to bola plodova voda tak by to urcite tiect neprestalo len tak z nicoho nic a keby odtekala niekolko tyzdnov tak by sa to uz urcite prejavilo. Nemusis mat obavy. Takisto keby plodova voda chybala dr by to na sone videl

mila19
19. jún 2018

@mishkamc takto
ta cira tekutina je plodova voda ! existuje nato tekutina, ktoru ked na to sestricka frkne presne ti to ukaze zafarbi sa (normalne na hygienicku vlozku) presne ako pises som mala slabe ja to volam tvrdnutie brucha, kontrakcie. Vzhladom k stadiu tehotenstva by som neexperimentovala
tiez som mala 30 rokov, bohuzial sme stare prvorodicky !
preeklampsia je choroba, ziadna sranda mne sa urobila pocas pobytu nemocnici, myslim ze ako dosledok brzdenia porodu, vysoke davky magnezia atd.
Urcite volaj lekarovi!

mila19
19. jún 2018

@mila19 Plodova voda sa tvori neustale, dietatko nevyschne, treba vela oddychovat!, u mna cakali na spontanny porod, nemala som ziadnu infekciu bola som dovtedy v poriadku

kika831
19. jún 2018

@mishkamc ahoj, s najvacsou pravdepodobnostou to bola plodova voda. Mne tiez odtekala postupne, takze som isla radsej do porodnice a tam mi povedali, po dalsich vysetreniach, ze do 24 hodin sa maly musi narodit. ( 37. tyzden). Na tvojom mieste by som co najskor navstivila gynekologa. Drzim palce

soldi
19. jún 2018

@mila19
@kika831 a ako ma podla vas dr zistit ci to bola plodova voda ked ten vytok bol niekolko tyzdnov dozadu, hm? A teraz uz nic netecie.

Treba citat s porozumenim a nie hned strasit.

kika831
19. jún 2018

@soldi ja som nenapisala ze ma zistit ci to bola plodova voda ale ze sa ma dat vysetrit a skontrolovat. Ja som napisala svoj pribeh. A poprosim, taketo komentare si odpustte! Nikomu nic nevnucujem ani neprikazujem! Je to moj osobny nazor a o tom si myslim ze toto cele je.

soldi
19. jún 2018

@kika831 ale vsak odvtedy bola u gynekologa niekolko krat. Pise ze sa to stalo uz davnejsie a prestalo to

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre