Predčasný pôrod. Ako to prebieha?

bibula
25. okt 2006

Ahojte,čakám svoje druhé dieťatko,ktoré sa pravdepodobne narodí skôr.Mám padnuté bruško,malý je veľký a "asi"som sa dnes začala otvárať. /k dr.zatial nechcem ísť/.31.10.ma čaká uzv a prehliadka.
Poprosila by som mamičky,ktorým sa deťúrence narodili predčasne-ako to prebiehalo,aké veľké boli detičky?Nechcem aby mi malého hneď po pôrode zobrali a strčili do inkubátora na dva mesiace.
chcem s ním byť doma,kojiť ho a robiť všetko ako má byť.

ďakujem.

m.andrea
25. okt 2006

Ahoj, tu ti len jedno poradím, ak máš pociť, že si sa začala otvárať, okamžite choď k lekárovi, radšej mať bábo v inkubátore ako ohroziť tým seba aj jeho, keď nebudeš vedieť na čom si.

vavka33
25. okt 2006

Bibula,naozj na nic necakaj a chod cim skor k lekarovi,mozno nezacnes rodit,ved je mnozstvo sposobov ako to este zastavit a mozes babo kludne donosit az do konca.
To babenko je este malinke-asi tak 1500g,ale prezilo by v inkubatore-no ty si najlepsi inkubator......

lenus
25. okt 2006

Bibula , drzim ti palce, no akurat mam v nemocnici kamaratov, ktorym sa babenko narodilo v 30tt a uz dva mesiace su naozaj v inkubatore. Neviem si totiz predstavit, ako by ti take babenko vaziace iba nieco cez 1 kg, ktore nevie samo dychat, papat a chyta sa ho kadejaka infekcia dali domov a nie do inkubatora. Tiez by som sla na tvojom mieste radsej k lekarovi, babenko aj ked je taketo malinke, sa da urcite zachranit a to je podla mna to hlavne.

m.andrea
25. okt 2006

Možno sú nejaké lieky, alebo inekcie na zastavenie sa otvárania, vážne, neriskuj a hneď choď k lekárovi. Myslíme to s tebou naozaj dobre. 😉

vavka33
25. okt 2006

Budes mozno lezat v nemocnici,alebo ta zasiju-sice moc sa to nerobi,ale niekde ano,a davaju na krcok aj pesar,ten ho drzi uzatvoreny a tyzden pred terminom ho zlozia-ale pokusia sa to babo v tebe udrzat co najdlhsie.

kasis
25. okt 2006

Bibula, moja kamoska sa zacala otvarat v 26 tt, teraz je v 36 tt,bola 2 mesiace v nemocnici, teraz je uz doma, dostavala nejake lieky a lezala s vyvysenymi nohami a uz len caka kedy normalne porodi. Ale urcite bez k lekarovi.

bibula
autor
1. nov 2006

🙂 vsetko dopadlo vyborne,nastastie-tie stahy co som citila,vraj maju nieco do cinenia so syndromom dolnej dutej zily.ale vraj je to normalne pri polozeni,vahe a velkosti babatka.som v 30tt a malicky ma 1814g a cca 42 cm.ked zoberiem do uvahy,ze babatka priberaju tyzdenne priemerne 200-400g,zaciatkom decembra moze ist von.inac termin mi posunuli na vianocne obdobie 😒 😀
vcera boli na uzv aj praktokantky,tak ma vysetroval,teda maleho vysetroval nenormalne starostlivo,este aj rebra a stavce ratal 😀 ukazoval chlopne srdiecka,pustal zvuk pupocnej snury a ukazoval mozog,lebka je uz cela pekne zahustena.malicky kopkal aj pri vysetreni,tak praktikantky-medicky mali sou 😵

bibula
autor
25. nov 2006

🙂 ahojte dievcence,zase som tu,ako vidite,malicky zostal v brusku este dalsi mesiac,co som rada.som v 34tt.
vyzera to,ze malicky chce ist uz vazne von,hlavicku ma uz v lone -tlaci mi na mechur a konecnik,musim len lezat.nie je tu nejaka mamicka co rodila okolo 34tt? chcem vediet ako to s mojim malym vyzera-dakujem.

alexandra
25. nov 2006

bibula klidek a pohoda, ja som mala tiez od 30tt problemy ako Ty, zatial ale klop klop, vsetko vyzera ok. lekarka malemu vysvetlila ze musi pockat do 37tt a potom sa moze narodit, takze sa setrime a vela oddychujeme.

V 34tt moze mat maly pokojne cez 2.5kg, takze sa neboj, snaz sa nenamahat sa a tes sa z kazdeho tyzdna. Na mojho krpca to celkom ucinkuje, i ked tiez uz ho mam velmi nizko. Chodim castejsie na kontroly, ale zatial sa nastastie neotvaram dalej.

vavka33
25. nov 2006

Ahoj bibula.Moja svagrina rodila v 34.tt,dovtedy lezala od 4.mesiaca s vylozenymi nohami,posledne dva v nemocnici,no odtiekla jej plod.voda a uz to neudrzali.Malinka sa narodila v poriadku.Vazila 2200g,bola 2dni v inkubatore na nfuziach,potom jej uz davali mliecko,no nemohla ju kojit,len sa odstriekavala,lebo by vraj malinka nevladala tahat.Po dvoch tyzdnoch ich pustili domkov s vahov 2300g,je v poriadku a je s nej uz riadna babizna.

bybi
25. nov 2006

ja mam kamosku, ktora tiez porodila v 34tt (na pase ten maly zazrak co drzim, to je on ked mal tyzden), teraz ma uz rok a pol a vsetko je v poriadku. Maly bol tyzden v nemocnici v inkubatore a nebol vobec kojeny, ale zdravy je a to je podstatne. A vazil okolo 2.4kg, ale nepamatam si aky bol dlhy, ale bol strasne malicky. Ale rychlo to dobehol 😉

vavka33
25. nov 2006

Alex,ty si sa aj otvarala,alebo mas babatko len nizko?Ja mam tiez nizko malu,povedal mi to doktor v utorok,no na kontrolu mam ist az o 3t,tak neviem......ked ty pises,ze mas kontroly castejsie.

ninocka
25. nov 2006

babule aj ja mam malickeho strasne nizko na kontroly uz chodim kazde dva tyzdne

vavka33
25. nov 2006

No vidim,ze sa tie nase deturence akosi svorne posuvaju smerom nadol 🙂

dnes som viac pochodila a daco porobila a mampocit,ze ju mam fakt dost nizko... a boli ma kostrc,to asi ako mi tam tlaci.Hm,no musime sa asi fakt setrit.

bibula
autor
25. nov 2006

🙂 diky dievcence,ja som uz dva tyzdne otvorena na 2 prsty.na kontrolu chodim tiez kazde dva tyzdne,no mam trochu obavy,ci vydrzim do utorka-kontrola posledna-potom poradna.
malinky je nastastie podla vysetreni,aj velkosti s-f velky.v 30tt vazil 1814g a v23tt mal "iba" 900g.
najviac ma tesi,zevsetky tie najdolezitejsie organiky uz mame. 😵

tonicka
25. nov 2006

Vyhrávam, vyhravam....ja chodim kazdy týzden 😀 😀 😀

bibula
autor
25. nov 2006

😲 😀

tonicka
25. nov 2006

Bibula, posledný kritický týžden pre lekárov je ukončený 35 tt, vtedy su už dovyvijane aj plucka, takze nozky na vylozky a vydrzat lezat. 😉

atevi
25. nov 2006

ahoj Bibulka, ja som porodla v 35.tt, maly mal 2400g a 47 cm a je uplne zdravy, krasny, raste a mame z neho radost. atevi

vavka33
25. nov 2006

A to podla menzesu,alebo ten 35tt musi sediet aj na ultrazvuku?

bibula
autor
25. nov 2006

no to je dobra otazka,lebo dla uzv je malicky popredu o dva tyzdne. 😵
ked bude najhorsie,asi si tam teda este na tyzden strcim stupel. 😀

ninocka
25. nov 2006

bibula neboj vsetko dobre dopadne

vavka33
25. nov 2006

Tak to mas dobre,moja je vraj mensia o tyzden.To ti dobre dopadne,neboj,bude to valibuk aj ked sa mozno narodi skor. 🙂

alexandra
25. nov 2006

vavka mam skrateny krcok a som otvorena na spicku prsta, plus maly nalieha na krcok, takze je riziko ze sa budem rychlejsie otvarat. Na kontroly chodim kazdy tyzden, tak toni smoooolaaaaa

usg nie je smerodatny, ale ani PM, vzdy je to plus minus 1-2 tyzdne.. Moj je tiez vacsi ako podla PM, a prave preto mi kazala lekarka vydrzat do 37tt, to je kvazi iste, ze uz bude mat plucka hotove.. Tak drziiim

vavka33
25. nov 2006

To uz bude mat vyvinute plucka urcite.A s tym rychlim otvaranim by som si nebola ista,pri Vanese som mala hlavicku uplne dolu,az sa sestricka bala ze mi vypadne a otvarala som sa nekonecne dlho.....no dufam,ze tebe to pojde rychlo,len som tym chcela povedat,ze to tak nemusi byt. 😉

alexandra
25. nov 2006

vavka no prave sa tomu snazia vyhnut, aby som sa otvarala dalej, este aspon 2 tyzdne.. A potom - uvidime..

vavka33
25. nov 2006

Ja viem,ze teraz sa nesmies otvarat,ja som to myslela uz potom na salach 🙂,vacsinou to tak byva,ze najskor tomu brania,lebo sa to deje skoro a potom ked uz moze,tak to nejde 😠

alexandra
25. nov 2006

vavka som na to psychicky pripravena... 😀

vavka33
25. nov 2006

dobreeeeeee.A mas peknu fotku 😉

alexandra
25. nov 2006

vavka made fotila, je to maly genius, uz sa tesim na dalsie.. kokso..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre