Predčasný pôrod v 27. týždni. Aké sú vyhliadky?

leeenka26
13. mar 2011

Ahojte, viem ze je tu tema extremni nedonosenci, ale tam sa skor pise, co dalej, t.z. rehabilitacie, vojtova metoda, cvicenia atd., pre mna je to este daleko. Dufam, ze tuto temu mi nezamknu, za co budem velmi vdacna. Porod mam este v cerstvej pamati a malinky zatial nema ani tyzden. Potrebujem nazor mamiciek, co porodili tiez v tomto termine, ake mali vase deticky komplikacie? Ja viem ze kazde dieta je individualne a ze porovnavat by sa prilis nemalo, ale ako matka viem, ze kazdy nazor je dolezity, pre mna rozhodne. Maly sa narodil s vahou 995 g, bol opuchnuty, apgar skore 3 body po 1. minute, 3 body po 5. minutach. resuscitovany nebol, nedovivinute plucka, kedze mi uz nestihli podat kortikoidy na ich rozbehnutie. Je napojeny na ventilator, mal zakrvacanie do mozgu 1-2. stupna, ale lekarka hovorila, ze sa to hoji, t.z. ze je to na ustupe. Moci pekne, ma zltacku, papat zacal, toleruje moje mlieko cez sondu a kaka. Prosim poradte co ste v podobnej situacii boli a vyjadrite svoj nazor, budem velmi vdacna za kazdy pozitivny aj negativny, dakujem.

ani3012
13. mar 2011

bolo by asi lepšie otázku konvertovať na diskusiu... 😉
ale dievčatá ti určite odpovedia v téme extrémni nedonosenci,aj keď deti majú už väčšie..veď to vlastne chceš vedieť 😉

latvia
13. mar 2011

urcite sa opytaj v tej teme, ono sa tam baby rozpravaju uz o rehabkach, ale to preto ze uz ten zaciatok rozobrali. takze sa ich to opytaj a rozoberiete tvoj problem odznova, nik lepsie ti neporadi nez mamicky ktore si tymito vecami presli 😉

jarunka111
13. mar 2011

V prvom rade malinkému i tebe želám veeeľa zdravia a pozitívneho myslenia 😉 Viem, že to nie je ľahké, mám to za sebou, o chvíľu to budú 2roky, ale mám to tiež v čerstvej pamäti. A malý je tiež v poriadku 😀 , nikto nechce veriť, že sa narosil o 2mes. skôr ☹
Ťažko hovoriť, aké sú šance. Viem aj dieťatku, čo sa narodilo ako tvoj malý a je úplne v poriadku 🙂 A viem aj o donosených deťoch, ktoré majú nejaké ťažkosti, Takže je dôležité pozerať len na malého a nechať si poradiť od personálu - lekári, ale aj sestričky, ktoré trávia s tými detičkami všetok čas a mnohé sú našťastie veľkou pomocou (to bola moja skúsenosť).
A v téme o extrémnych nedon....sú maminky, ktoré toto všetko zažili, či zažívajú a vymieňajú si nielen skúsenosti s tou následnou starostlivosťou, ale delia sa o starosti aj radosti. Iste by si tam našla pochopenie, dobré rady 😉 😉
Ešte raz veľa zdravia a ja by som predsa skúsila hľadať pomoc v už spomínanej téme 🙂

gretkab
14. mar 2011

Hlavne vela optimizmu, Samko ma velmi velke sance, ze bude ok. Prvy rok (hlavne polrok) bude veeeelmi narocny, ale urcite to zvladnete. Na Antolskej je v dobrych rukach - ked budes mat chut, mrkni stranku nasho Mareka (ten sa narodil v 29. tt (28+5) 1150 g, 34 cm, tiez som nestihla kortikoidy - ked budes citat odspodu, tak je tam postupne, ako rastol a s cim sme kedy bojovali - http://marek.balat.sk/marek/o-mne/dennicek/ .

miranda23
27. dec 2018

dobrý deň, aj mojej sestre sa narodilo 26.12.2018 krásne chlapčiatko v 27. tt, 820 g a 28 cm, prosim vas mohli by ste mi dat pristup na vasu stranku, marek a jeho dennicek, rada by som pre sestru zistila nejake informacie, s cim bojovali aj ine deti. dakujem pekne.
@gretkab

gretkab
27. dec 2018

@miranda23 schválený 🙂. Držím palce.

bobricek1979
27. dec 2018

@leeenka26 ahoj len som chcela, ze strašne držím malinkému prsty a modlím sa nech to pekne v zdraví zvládnete. Nemám skúsenosť no môžem sa opýtať čo sa udialo, že tak skoro?

leeenka26
autor
7. jan 2019

@bobricek1979 prepáč, toto je strašne stará téma co som dala.....uz sú to roky.

bobricek1979
7. jan 2019

@leeenka26 v pohodke

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre