Prirodzený pôrod a bonding v Bratislave

leishmania
30. aug 2014

Zazila ste niektora prirodzeny porod(bez nastrihu a medikamentov, moznost rodit nie v lahu), sloboda pohybu, pitia, dotepanie pupocnika a neprerusovany bonding v bratislavskej porodnici?

leishmania
autor
31. aug 2014

nikto? :D

majkacha
13. sep 2014

Tak toto by aj mna zaujimalo 🙂

zuzkyna
13. sep 2014

Nikto.... 🙂. Skús kocha...veľké ba nemocky nemajú čas na ,,naše výmysly,, 🙂

kukina79
13. sep 2014

@leishmania viem,ze koch ma v porodnom plane dotepanie pupocnika (1min. az 1,5min.) bonding.dokonca dievcata v skupine koch pisali,ze sa nasli tusim 2 dr.co im hradzu cely cas masirovali a porodili bez nastrihu 🙂

leishmania
autor
14. sep 2014

@kukina79 diky! no 1 min nic moc 😀 za tu cenu co zaplatim v kochu ale uz potom rozmyslam nad hainburgom....tam mam vsetko bez dohadovania....skor som bola zvedava na statne nemocnice ci ma niekto odporucaniana konkretnych dr.

chrumka84
14. sep 2014

Pridaj sa do skupiny rodili sme alebo budeme rodit v Kochu. Najdes tam vela pozitivnych ohalosov, ak nie iba pozitivne.
Ja som nakoniec mala oxy, ale mala som aj epi, takze to mohlo sposobit. Bez nastrihu. Do poslednej chvile som chodila, hopsala na lopte, cakala som na vlastnej izbe. Ledva som dobehla na porodnu salu.
Bonding bol hned, avsak som netrvala na vysetreni na tele, ale potom som ho dala zase vyzliect a bola cely cas na brusku. Nemala som porodny plan.
Ak budes mat plan a prediskutujes dopredu, myslim, ze nebudu mat problem.

Akurat polohu si mozes vybrat iba na porodnim kresle. Ja som sedela s pokrcenymi nohami.

leishmania
autor
14. sep 2014

@chrumka84 diky 🙂 je v kochu treba si aj konkretneho dr zazmluvnovat alebo su tam vsetci ok, ze sa s nimi da dohodnut?

chrumka84
14. sep 2014

@leishmania vraj su dobri vsetci, ale ja uprednostnujem mladsich lekarov 🙂. Takze mne boli sympaticke ondackova (vyzera na 18, velmi si ju chvalia), marcisova (rodila som u nej) a Zahumensky (ten je odbornik na poporodne poranenia, asi okrem ineho 🙂 ).
Odbornici su vsetci dobri. Nesadol mi Varga, ale on je nejaky externista. Na neho nemam dobre spomienkz, prijimal ma do porodnice.

silvie101
22. sep 2014

@leishmania ahoj tiež hľadám kam ísť porodiť dôstojne a nemusieť bojovať s niekým za svoje práva. Zatiaľ mi z toho všetkého vychádza Hainburg. Aj kvôli možnosti rodiť len s pôrodnou asistentkou a ambulantne.

ajana1
22. sep 2014

Hlavne pri porode v zahranici si musis uvedomit vysku nakladov v pripade komplikacii. Zisti si dopredu co vsetko sa uhradza z tvojho zdravotneho poistenia na Slovensku a co vsetko treba doplacat zo svojho. Kazda krajina ma totizto vlastny zdravotny system a uhrady od poistovni su rozne. Dobre si zvas ci ti nebude jednoduchsie a hlavne lacnejsie si zaplatit porod v sukromnom zariadeni na Slovensku.

shelly13
22. okt 2014

@chrumka84 a ostatne damy, priznam sa, ze som si hovorila, ze ,alternativna, metoda ako bonding nie je az taka dolezita. Ale teraz som tehotna a budem na tom urcite trvat. Presvedcil ma tento clanok, aj ked je to mozno je to blbost, ale dostalo ma to... http://prezenu.noviny.sk/c/rodina-a-deti/zazrak...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre