Caka ma druhy porod teraz vo februari. Pred 2,5r som porodila dcerku akutnou sekciou kvoli zlemu naliehaniu hlavickou (zle rotovala) pri porode.
Vcera na kontrole v porodnici mi doktorka (ktoru si chcem zazmluvnit) povedala, ze nevidi problem v prirodzenom porode. Pozrela cez sono aj jazvu po sekcii na maternici a vraj je pekna a ze ju budu pocas porodu kontrolovat. V pripade, ze by som citila velke bolesti v mieste jazvy, tiez mam povedat a spravia hned sekciu a nebudu ma tlacit do prirodzeneho porodu.
Popravde mam strach kvoli moznej rupture maternice ale zarove by som chcela rodit teraz prirodzene, kvoli rekonvalescencii.
Ake mate skusenosti vy s porodom po cisarskom a aky rozostup ste mali medzi porodmi?
Plus som niekde citala, ze nedavaju v takychto pripadoch ani epiduralku 🙈
To riziko ruptury je naozaj dost nizke, hladala si si cisla? VBAC sa nema vyvolavat prostaglandinmi, epi sa moze pouzit (ak by nechceli tak podla mna tiez len kvoli znizenemu vnimaniu bolesti pri pripadnej rupture), oxytocinu nizsie davky tusim. Osobnu skusenost nemam, pracujem v porodnici a pokusov a aj uspesnych VBAC je stale viacej, ziadnu rupturu som zatial nezazila.
@sandrita_v ahoj nemusíš sa báť ja som mala tak isto prvý pôrod cisársky a dokonca len po 3.mesiacov som otehotnela a povedali mi tak isto že nevidia problém na prirodzený pôrod a aj som ho mala takže všetko dopadlo super bez epi.keby som si mala vybrať tak si vyberiem prirodzený pôrod po cisárskom som sa nemohla pohnúť tu bolesť som cítila aj v nohách malú som ledva vedľa seba udržala takže som si ju ani neuzila hneď po cisárskom no po prirodzenom po 2.hod odpočinku možno ani ne celých 2.hod do sprchy malý v náručí mohla som si ho naplno užiť no krásny začiatok želám ti všetko dobre a aby všetko dopadlo ok 🙂
Rodila som po cisárskom prirodzene. Máš pekný rozostup medzi pôrodmi a ked odborníci hovoria, že je všetko v poriadku, tak verím, že aj bude. Určite ta budú sledovať viac. Častejšie sono.
Možno je riziko ruptury nízke, závisí aj od veľkosti plodu, ale ja som vďačná že ma môj lekár nenechal rodiť po cisárskom prirodzene, lebo sa jazva javila krásna a bez problémov ale až keď urobili cisársky zistili ako je na tom reálne. Sam mi po tom prišiel povedať ze to by bola taka ruptura že až. Jazvu som mala taku natiahnutu že cez ňu bolo vidieť malého vlásky, ktoré mal úplne svetle. Vždy je to indvidualne
@sandrita_v ahoj ja som mala úspešný VBAC pred 2 týždňami, pôrod bol pre mňa krásny a mam z neho neskutočný zážitok. Cely čas počas pôrodu mi bola nablízku PA a aj Lekár a kontrolovali ozvy bábätku, pýtali sa co cítim. Vbac sa mi podaril po 3r a 7mesiacoch po akútnej sekcii. Boli sme dohodnutý ze ak do termínu sa pôrod nespustí bude sekcia avšak v deň sekcie sa mi pôrod spustil sám. Tiež som mala obavy a bála som sa hlavne ruptury. Počas pôrodu som absolútne jazvu necítila.
Je tu aj skupina. Vbac.
Ja som tak mala. Este aj ten isty problem ako ty. Zle zrotoval. Zasekol sa v porodnych cestach. Akutna sekcia.
Dalsi porod prirodzene. Epi som ani nechcela. Ale dali mi polovicnu davku vyvolavacky. Ktora zabrala 🙂
Islo to rovnako. Tiez dcera isla zboku. Zle zrotovala. Ale tym ze som bola dost otvorena. A cerstvo odtiekla voda tak sa dr podarilo dostat ju von 🙂
Treti porod ako dr povedal-ukazkovy 🙂
A stvrty tiez. Sem-tam som citila stipanie jazvy ale nic ine.
Dakujem velmi pekne vsetkym za odpovede 🙂
Uz som sa trosku upokojila, kedze porod moze nastat uz kedykolvek. Stipanie jazvy obcas uz pocitujem aj ja ale len slabe stipkanie. Dufam, ze sa aj mne nakoniec podari prirodzene porodit a budem mat konecne z porodu aj ja krasny zazitok a rychle zotavenie, nez pri prvej dcerke.
@sandrita_v ahoj
Ja som rodila tiež prirodzene po sekcii
Ale ja mám veľký rozdiel,takmer 14 rokov ale aj napriek tomu ja som jazvu cítila celé tehotenstvo,veľmi som sa bála čo bude ..či to jazva vydrží..dokonca mi môj gynekológ na prvej kontrole na začiatku povedal že mám katastrofalne zašitú jazvu zvnútra...strašné som sa bála ..no jazva zvládla celé tehotenstvo,aj pôrod..ani raz som ju necítila počas pôrodu.Ja som bola od začiatku nastavená na sekciu ale potom som išla do inej nemocnice ako som rodila prvú (tam som sa už bála)a primár nebol absolútne za sekciu ale bol veľmi zlatý..vysvetlil mi všetky výhody prirodzeného pôrodu a že mám jazvu v poriadku..ja som mu neskutočné verila ,bol aj pri pôrode a ja som vďačná že som rodila prirodzene a nie ďalšia sekcia..trápila som sa síce veľmi dlhoooo takmer 30 hodín a dosť som krvácala pri pôrode,musela som mať aj transfúziu ale nemenila by som ..je to krásny začiatok ♥️♥️♥️🙏🏼a bol tam somnou aj manžel
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@sandrita_v epiduralku nedávajú skôr kvôli tej rupture, aby teda žena vedela odkomunikovať, že niečo nie je v poriadku