Problémy s epinom a aniball balónikom

nanka3
6. júl 2014

Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???

andulam
6. júl 2014

Ahoj..ja som s tym tiez najprv mala velke problemy a zavedenie bolo vzdy bolestive(ale zatial som cvicila len 4krat) ja som si to zavadzala tak,ze som to nafukla na jeden a pol nafuknutia asi no a proste nejako som to tam na silu dostala,ked som to viackrat spravila uz to islo lepsie a nemala som s tym taky problem,ale vzdy to bolelo.ked som si ho zavadzala,trosku som ho stlacila rukou,aby sa mi tam zmestil a pomahala som si oboma rukamy.a najlepsie mi to islo s gelom a bez kondomu.minule som este citala,ze je dobre si spravit dole teplu sprchu,ze to potom trosku uvolni tu hradzu..

werka_t
6. júl 2014

Moje nervy…

nanka3
autor
6. júl 2014

@andulam dakujem za radu... skusim este aj tu sprchu predtym, snad sa mi to dajak nakonie podari....

nanka3
autor
6. júl 2014

@andulam este mi napadlo, mas aniball ci epino? lebo ja mam aniball

andulam
6. júl 2014

@nanka3 tiez mam aniball.ale davas si tam len tu najvacsiu cast,ano?lebo ja som si to tam poprvykrat strcila omylom cele 😀

nanka3
autor
6. júl 2014

@andulam viem, ze sa ma davat dnu len ta vacsia cast, ale mne to vobec nejde, neviem, co s tym... mam obavy, ci mi ten balonik vobec na nieco bude, ked ho neviem dostat dnu ☹

mawka
6. júl 2014

je nutne si nasilu zavadzat nieco do posvy lebo je to trendy a neviem co? ak to nejde, tak to nejde, uz mi rozum stoji nad tym, co vsetko su zeny schopne so sebou robit. tam nech vas roztahuje vas partner normalnou sulozou alebo ma ruky jezisi kriste, vymyslate s takymi kravinami, ze to svet nevidel. par rokov dozadu stacilo hradzu masirovat olejcekmi a 20 rokov dozadu nebolo potrebne nic. teraz obchodnici tehotnym, pre deti a pre domacich milacikov predaju aj totalny shit. staci, ze vam nakecaju ake je to super a ako to musite mat. a potom, ked to ma tretina kona, tak huuu, musia to mat vsetky.
normalne mi rozum stoji nad tym, skutocne.

horana
6. júl 2014

Roztahovanie sulozou je dobra blbost, kde sa rozmery panskeho prirodzenia ani v pornofilmoch zdaleka neblizia obvodu hlavicky najmensieho babetka, to je nanic. Okrem toho nejde o samotne roztiahnutie, zvacsovat si trvale rozmery posvoveho vchodu, ide o reakciu na kratkodobu silnu zataz v istom okamihu zivota a vediet sa vtedy prave tam fyzicky uvolnit, to je cele.
Pomocky este nemusia byt kravina, ide o to aby ich pouzivala len ta co chce, moze a ide jej to tak.

Tazko na cvicisku, lahko na bojisku. Za cias mojich porodov este tieto veci neboli (keby boli idem do toho, je to znacne ulahcenie) a tak sme s partnerom robili len masaz hradze, teda masaz - presnejsie roztahovanie pomocou jeho prstov (ja by som si uz nedociahla a nevedela vyvinut taky velky tlak) a specialneho olejceka. Bolelo to ako cert, ale chcela som natrenovat uvolnenie pocas extremneho rozovretia, bliziaceho sa uz cca hlavicke babetka. Pomaly na hranicu blesti, ba uz kusok za nu a predychat, uvolnovat, snazit sa uvolnit napate svaly volou, postupne den po dni. Samozrejme pri porode posobia este ine hormony, takze tam je to trochu ine, viac napomocne uz prirodzene.
Bolo to na to ze akoby som nasla, samozrejme som si aj pomohla polohou, nasla porodnicu kde umoznuju tlacit v kresle z polohy kolmeho sedu smerom dole. To vsetko prispelo k tomu ze tlacnie bolo asolutne bezproblemove a prakticky bezbolestne.

Po porode som opat s pomockou, akoze venusinymi gulickami, ale normalne z DM-ky este pred par rokmi to mali bezne v jej obchodoch ako pomocku na trening svalov po porode z nezavadneho medicinskeho materialu natrenovala spat pruznost svalov panvoveho dna.

Skoda ze neviem poradit v tomto konkretne, nakolko som to nezazila a poznam presne jeho mechanizmus, ale chcem sa prihovorit za to ze nie vsetko co je modrene musi byt nutne shit. Lebo nemusi, kopec modernych vynalezov nam ulahcuje zivot. A to na com bohatnu vyrobcovia okolo tehu a babetiek je uplne ina kategoria.

mawka
6. júl 2014

@horana ale no tak 😉 posva ma speci vystelku, cim pravidelnejsi je sex, tak je pruznejsia. laicky povedane, kde se jezdi, tam se dlazdi /epitel/. a presne o tom pisem, ze zeny maju chlapov, tak nech sa hraju spolu. okrem toho, epino nie je nic ine ako nahrada nafukovacieho vibratora, ktory je na trhu uz xy rokov. vibrator by si tam zeny nezasunuli - aj ked bez vibracii, ale epinom sa natahuju a tlakuju. uchvatne 😅 a venusine gulicky, informacia, ze kupene v DM sluzi na co? len aby sa nedajboze nespomenul sex shop? v kvalitnych shopoch sa daju tiez kupit z nezavadneho materialu. a svalstvo panvoveho dna sa da trenovat este aj ked zena nie je tehotna. a nerobi sa to. ale potom pride nejake epino a vsetci su z toho hin..
😅 😅 bavim sa

mimi8814
6. júl 2014

@mawka ked si zadubena, zostan v jaskyni... preco by si moderna zena nemohla pomoct ak sa to da, asi je lepsie byt roztrhnuta zhora na dol a mat do konca zivota problemy... Ona potrebuje poradit a nie citat tvoje blbe komenty... boze, sa zobud😃

horana
6. júl 2014

@mawka Posva ma normalne svaliky, ktore sa daju vypracovat. Volakedy davno to zeny bezne robili, ako sa cvici fyzicky kvoli postave, cvicili sa aj tie posvove, aby posobili sebe a tym padom aj muzom vacsiu rozkos. Vedeli s posvou narabat rovnako intenzivne ako s rukou. Je na tom postavene napr. aj umenie Tantry, kde je zena aktivny prvok (vyborne su k tomu knihy A.Lysebetha). Aj v Tao joge sa s tym pracuje, konkretne cviky. Nie je to vsak odtrhnute od celku len kvoli sexu, dnes sa vacsinou trenuje vonkajsia forma, len vzhlad postavy zvonka, vtedy sa aj kondicia vnutornych organov a teraz nemyslim zdaleka len tie sexulane. Su to veci este pozostatky davnej matriarchalnej civilizacie. Aj muz si moze trenovat svoje, ale to teraz bokom. Su to veci v krestanskom ramci (z izraelskeho civilizacneho okruhu) trochu tabu, preto to bolo potlacene.
Nechat sa len obrabat muzom este posvu vobec nevycvici, s vystelkou to nema nic. Ani pri neviemakom pravidlenom sexe. Prave naopak ju postupne vytaha a po par desatrociach uz bude ako ochabla rura.

K ostatnemu: gulicky (ktore vsak samotnemu porodu nepomozu, skor potom a mimo neho )sa samozrejme daju kupit aj sex-shopoch, a samozrejme aj z nezavadneho matrosu (aj ked nie je ani to pravidlo a spravidla su rozne upravovane na postranne ucely pre tento konkretny nepotrebne). Pre mnohe je vsak stale tabu chodit do sex-shopov, preto je pre mnohe mamicky prijemne ked si mozu zajist do obycajnej drogerie a kupit si to tam nie ako sexualnu pomocku ale pomocku na trening dna. Je to o psychike, a ked toto moze mnohym pomoct, je dobre to spropagovat.
Vibrator namiesto balonika pre tento porodny ucel netreba, nakolko by sa z neho vyuzil iba zaciatok a sice na trening vchodu, netreba zavadzat nic hlbsie, tam nic roztahovat netreba. Balonik (specialny) je idealny. Naco by si preto kupovala niektora specialny vibator ked ho inak dalej v zivote uz nevyuzije, kvalitny vibrator je o dost drahsi nez tento balonik.
Ja si svaly dna trenujem aj mimo tehu, napriek tomu mi isty specificky trening naviac specialne pre porod bol hodne ku pomoci, nakolko toto specificke roztahovanie netrenujem - naco aj ked je potrebne len par krat v zivote?

nanka3
autor
6. júl 2014

dievcakta dakujem za podporu 🙂 , a mawka, neviem, ci deti mas alebo nie.... ked ano, mozno si mala bezproblemovy prorod... ale to mna nezaujima, ja sa snazim urobit vsetky opatrenia, ktore su v mojich silach, aby som rodila bez poranenia.... keby som si myslela, ze je epino/aniball blbost, tak kaslem na to a bolo by mi srdecne jedno, kolko zien ho pouziva... a ci je medzi nimi aj vojvodkyna Kate..... neberiem to ako ziaden hit/trendy vydobytok, nacitala som si vela veci ohladom epina, precitala mnoho diskusii, kde sa o nom vyjadruju zeny, ktore epino pouzivali a vsetky si ho chvalili, tak asi na tom nieco bude....

mawka
6. júl 2014

@horana si si principialne odpovedala sama

@mimi8814 v jaskyni tu ziju ocividne ine zeny 😉 no a ja zase nepotrebujem citat tie tvoje blbe komenty na urovni prave tej jaskyne.

to ty a tebe podobne nemozete pochopit, presne o tom som pisala, pomoct sa da vselijak, ale zeny to nezaujima nikdy pred tehu a potom zrazu idu nieco znasilnovat, ale ved dobre. vasa volba byt zmagorene.
tu suhlasim s @horana v casti "Volakedy davno to zeny bezne robili, ako sa cvici fyzicky kvoli postave, cvicili sa aj tie posvove, aby posobili sebe a tym padom aj muzom vacsiu rozkos. Vedeli s posvou narabat rovnako intenzivne ako s rukou. Je na tom postavene napr. aj umenie Tantry, kde je zena aktivny prvok (vyborne su k tomu knihy A.Lysebetha). Aj v Tao joge sa s tym pracuje, konkretne cviky. Nie je to vsak odtrhnute od celku len kvoli sexu, dnes sa vacsinou trenuje vonkajsia forma, len vzhlad postavy zvonka, vtedy sa aj kondicia vnutornych organov a teraz nemyslim zdaleka len tie sexulane. Su to veci este pozostatky davnej matriarchalnej civilizacie. Aj muz si moze trenovat svoje, ale to teraz bokom. Su to veci v krestanskom ramci (z izraelskeho civilizacneho okruhu) trochu tabu, preto to bolo potlacene."
da sa s tym robit aj so svojim chlapom, nie je to len o zene, sex sa da spestrit aj tak, ze v mnohom pomoze a je to prirodzenejsie nez si niecim nafukovat posvu. ale tak ako som napisala, zena posvu neriesi pred otehotnenim a potom ju riesi asi 9 mesiacov, nasledne sa na nu vybodne. dalo by sa donekonecna, ale vysvetlovat tu nema ocividne zmysel, lebo idete so stadom a nepozerate na podstatu veci.

hawk

horana
6. júl 2014

No hej, len ja tvrdim ze aj zena ktora to predtym netrenuje, si vie velmi efektivne pomoct, prave tymito "modernymi vychytavkami", ktore pre tento konkretny ucel to naozaj za realtivne maly casovy usek vramci tehu dokazu urobit zazraky.
To ked niekto trenuje aj mimo tehu, trenuje vacsinou ine, na tento ucel este nemusi vobec stacit. Takze aj tomu dobre sa zamerat na tie porodne potreby.
Rozhodujuce je aj tak podla mna hlavne vyber porodnice a porodnika, aby dokazal pomoct zene v tom co chce (vyhnut sa nastrihu), lebo aj na to musi byt znalost - a to jednak povolenie aj inej nez klasickej porodnej polohy a potom prip. pomoc s dorotovavanim babetka, jemnym praveze akoby pribrzdovanim, nie ako je teraz moda, hrrr nech je rychlo rychlo vonku a zena na chrtbe, tak sa potom roztrha ako kacica aj taka co neviem ako trenuje. Poznam zial dost pripadov kedy zena v dobrej viere trenuje a porodnik jej usilie svojou neochotou uplne zazdi ☹

serpentino
6. júl 2014

Vsetko je v rukach doktorov,nikdy neviete na koho narazite,aku bude mat naladu..bla,bla...moja kamoska s tymto cvicila,ale babo ked prechadzalo porodnymi cestami,j tak ju dost brutalne roztrhlo,nakolko nebola nastrihnuta...radsej si mohla usetrit tychto novodobych blbosti,dat sa nastrihnut a hotovo...svagrina zase odmietla nastrih lebo sa ho bala jak cert kriza..a babo bolo pri tom male,len nieco cez 2,6ookg,ale natrhlo ju od posvy po konecnik,tak,ze si pol rok nemohla ani sadnut,len preto ze odmietla nastrih.....takze vela zalezi aj od toho ako je babo velke,aku bude mat hlavicku,to bohuzial dopredu neviete..tak Vam aj tieto nacviku mozu byt k nicomu...ved ten nastrih absolutne necitit,ked mate epidural a potom ak sa da chodit len bez nohaviciek,ked ste doma samozrejme,vetrat,vetrat a vetrat to a stale vlazny kupel,niekolkokrat za den aby sa to zahojilo...keby toto bola prevratna novinka na trhu,tak v zivote uz by ziadna nechcela nastrih a doktori by to buducim mamickam dali ako povinnu ulohu pred porodom,keby to bolo take jednoduche..aj to ma samozrejme svoje nevyhody...ved kazda sa mozeme rozhodnut ako chceme,ale ja som zasadne proti umelemu roztahovaniu posvy..

serpentino
6. júl 2014

A s tym roztahovanim posvy s penisom samozrejme je to mozne,ak Vam tam naraz vrazia traja 😀 alebo staci jeden obdareny cernoch a je po probleme 😀 😀 😀

niki101988
6. júl 2014

@serpentino Ty si normálna Ty tu takto zatracuješ dokonalú novinku? Chápem, že veľa žien nástrih odmieta, ale o možnej inkontinencii či močenia alebo stolice neuvažujú a keď sa tak stane lebo sa roztrhajú kade tade tak sú potom nešťastné.

serpentino
6. júl 2014

Ja to aj tak nechapem,preco zeny odmietaju nastrih,ved predsa hlavicka babatka nemoze vyjst z vaginy bez toho aby sa neroztrhala,ked nie je nastrihnuta...ziadna nema vchod do vaginy taky velky aby cez to presla detska hlavka!ono ide asi o to zasivanie,ci ich doktor dobre zasije..ja chapem aj tuto stranku veci,ale ja kebyze sa mam rozhodnut znova,bez nastrihu by som nesla ani keby mi to doktor povedal,ze netreba..takisto zeny,ktore odmietaju klystir,vacsinou su to prvorodicky,nie samozrejme len tie,ale predsa ked musis z celej sily tlacit a v pripade,ked mas este epidural a si umrtvena na tom mieste,tak absolutne nic necitis ci z teba nieco lezie alebo nie...podla mna automaticky musi,nakolko tlacis ako mozes a aj ta nervozita aj ten strach aj bolesti robia svoje...ale kazda nech sa rozhodne ako uzna za vhodne..ale roztahovat vaginu a nieco do nej pichat len aby sa roztiahla to mi pride fakt chore

andulam
6. júl 2014

Nechapem,naco sa k teme vyjadruju zeny,co o tom nic nemaju nastudovane a nevedia,ake skusenosti maju ostatne zeny.a hlavicka babatka moze vyjst bez toho,aby sa zena roztrhala...ja doktorom pri porode nebudem hovorit,aby ma nenastrihli,jasne,ze nech ma radsej nastrihnu ako by som sa mala sama roztrhat,ale ak doma niekolkokrat vytlacim 30cm bez problemu,tak hadam aj v porodnici..

lenka1208
6. júl 2014

@nanka3 ja sa nejdem vyjadrovat ci je to ok roztahovat susku alebo nie, to je kazdeho osobna vec ci to chce robit alebo nie...tak to len odpoviem na co si sa povodne pytala :D skus tu teplu sprchu, hlavne sa pred tym ako ho tambudes strkat co najviac uvolni a vela vela gelu 🙂 a, trochu ho prifukni aby bol tvrdsi 🙂

ammellia
6. júl 2014

@serpentino preboha ziveho, fakt si myslis, ze priroda nas nastavila tak, ze nie sme schopne porodit dieta bez zavaznych poraneni? uznavam, ze niekedy je to potrebne a preto je vhodne mat pri porode cloveka schopneho posudit nutnost nastrihu. Ale urcite nie vzdy a kazdu zenu....
Keby zeny nerodili nadopovane liekmi v absolutne nevhodnej polohe, tak by tych nastrihov mohlo byt vyrazne menej.

figiflower
6. júl 2014

k teme len tolko - prvy porod, "drobec" mal 4kg, porod narocny a vyvolavany, tlacenie v lahu na chrbte, pat tyzdnov cvicenia s Epinom, nastrih ziadny, natrhnutie ziadne, tam dole je teraz vsetko ako predtym. Vdaka bohu za taky "shit".

@nanka3 daj tu teplu sprchu a pomasiruj si oblast hradze aspon 5min nejakym olejcekom pred cvicenim. Drzim palce 😉

horana
6. júl 2014

Tak ja ako kopa inych zien som sa ani ja nenatrhla, dobre ze?! Nejde o velkost vchodu, ide o elasticitu a uhol a polohu ktorou babetko vychadza. Ktora si chce dobrovolne kalicit svoje pohlavie strihanim don ako do pecenej kacky a naslednou jazvou, pripada jej to menej chore, jej vec. Podla mna je to taky hlupy zvyk ako zenska obriezka niekde v Afrike, robi sa len preto ze sa zvyklo a vsetci to len a len preto povazuju za normalne.
Prirodzene natrhnutie sa vo vacsine pripadov hoji lepsie nez nastrihnutie, nakolko nejde durch cez vsetky vrstvy tkaniva v jednej linii a ide tam kde je prirodzene najtensie. Vo vyspelejsom zahranici (zap EU) to vedia, preto tam nastrihy temer nie su, tazko si mysliet ze su tam vsetci menej studovani a nekompletni, ci?! Nechcu si kalicit zeny, a ani zeny by si tam nenechali. Lekar tam neraz zene aktivne pomaha aby sa nenatrhla, polohou a pomocou co tu je im pod uroven, tu kludne nastrihnu ved aspon je ukon od poistovne naviac ktory je preplateny a je to tu navyse tak zazrata tradicia ze sa stale vacsinasi presne naopak myslia ze je to mensie zlo, ake smutne 😒

evening_star
6. júl 2014

Ja som s epinom cvičila, mala som nacvičených 31 cm. Lenže doktorke som pred pôrodom nič nepovedala, že som cvičila a nástrih nechcem, naivne som si myslela, že keď budú vidieť, že pekne tlačím a rozťahuje sa to, že nástrih nebude treba. No pri druhej kontrakcii na sále som cítila bez upozornenia strih strih strih a pomyslela som si: do paže, tri týždne námahy a cvičenia navnivoč. Tak ja neviem. Zašívali ma potom aj zvnútra, že som bola dotrhaná. Mala som potom zmiešané pocity- načo som cvičila, či to, že som cvičila, nespôsobilo práveže aj tie vnútorné zranenia, zároveň som si nadávala, že som doktorku neupozornila, že nástrih nechcem, proste doteraz neviem, čo je dobré. O pár dní mám termín druhého pôrodu a na epino som sa teraz vykašľala kvôli sklamaniu z prvého pôrodu. Uvidíme. Ale osobne si myslím, že naozaj sa dá porodiť bez nástrihu a natrhnutia prorodzene. Veď naše staré mamy všetky rodili doma, a keby sa každá pozrhala, kto by ich zašíval? Tie babice??? Podľa mňa to bolo skôr výnimočné. A keď si dáte do youtube "homebirth" tak sú tam desiatky videí ako ženy rodia doma len s asistentkami a bez nástrihu, žiadne krvavé scény. Takže sa to proste musí dať aj bez toho.

evening_star
6. júl 2014

Ešte doplním- presne, ako aj horana píše, podľa mňa by stačilo u personálu dať si trošku námahy, a tiež zmena slovenského systému rodenia- to znamená rodiť v prirodzenejšej polohe smerom nadol, nie ako ja s kopytami do stropu, a napríklad obklady s teplou vodou pomáhajú rozťahovať svalstvo.

nicolle21
6. júl 2014

ja citam a nemam slov.. fakt.. v dnesnej dobe, 21.storoci a my sa tu bavime ako zeny z tretieho sveta (snad aj tam je to lepsie, lebo rodia na poli v podrepe a nie na koze proti gravitacii ako my civilizovane), ze bez nastrihu sa porodit neda, lebo "ved predsa hlavicka babatka nemoze vyjst z vaginy bez toho aby sa neroztrhala,ked nie je nastrihnuta...ziadna nema vchod do vaginy taky velky aby cez to presla detska hlavka!" - autor @serpentino - ja sa chcem spytat iba - to vazne? naozaj si to myslis? lebo ak ano a je takych viac ako si ty, tak sme pekne v prdeli, lebo prirodzeneho porodu sa nedockame snad ani o dalsich 100 rokov, kym tu budu take husi, ktore posluchaju doktorov na slovo ako cvicene opice
takze je neprirodzene posilnovat a precvicovat svalstvo, ci uz masazou, pomockami, akokolvek, ale je prirodzene lahnut na kozu, roztiahnut nohy a dovolit panovi doktorovi, ktory je snad potomok toho najvyssieho, aby mi tam dole dorobil co chce? pretoze on ma chce mat zasitu za 15min po svojom reze a nie za 30 po prirodzenom roztrhnuti..
@serpentino a vies ty o tom, ze ked sa hradza prirodzene natrhne, tak tkanivo sa trha vzdy v najslabsom mieste, kde je najtensie.. zatial co nastrih je vedeny rutinne u kazdej zeny takmer identicky? cize nemusi to byt nevyhnutne v najslabsom a najtensom mieste..
@nanka3 prosimta, urob mi sluzbu, necitaj tuto svoju temu, teda prispevky ktore su k veci precitaj, ostatne sa vykasli, to nema cenu.. takto pomocka ma pomoct nielen fyzicky, ale hlavne psychicky, aby zena k porodu sla v pohode s tym, ze ja to dam aj bez nastrihu a ked bude treba, tak snad bude malicky 🙂
a k tvojej otazke - dobre som dufam pochopila, ze si tam balonik zavadzas uplne sfuknuty? a potom nafukujes, vsak? mozno by pomohla masaz hradze, my sme to s muzom robili asi mesiac predtym ako som zacala s epinom a dost to pomohlo, len ozaj to musi robit chlap, zena si nedociahne a nevyvinie taku silu..
potom uz len postupuj systematicky.. u mna to napriklad islo celkom dobre, mozno aj vdaka tej masazi hradze, za 3 tyzdne som sa dostala na obvod hlavy 29cm, maly sa narodil s 33cm tusim, ale mala som planovanu sekciu nakoniec bohuzial ☹ snad pri druhom sa podari normalne, ale tiez budem na 100% cvicit

borkavan
6. júl 2014

@mawka ty si nejaká zlá dnes. prečo im nedopraješ epino? treba ísť s dobou a nie zaspať na vavrínoch. zato, že niekedy neboli kondomy ale iba kozie kože, tak teraz sa budem vyhýbať kondomom????
tiež idem urobiť vštko možné aj nemožné, aby som predišla nastrihnutiu a následnému zašitiu. Akože keby tam bol plastický chirurg a mám istotu, že ma krásne zašije, tak je mi to jedno. ale dať sa do rúk mäsiarom....
no to určite.

borkavan
6. júl 2014

@nicolle21 a môžem sa opýtať čím si ste masírovali tu hrádzu? čítala som, že sú dobré oleje - mandľový a tak. aj som čítala spôsob masáže hrádze, ale zavádzať si dovnútra nejaký mandlový alebo iný olej z čajovne je podľa mňa blbosť.

nicolle21
6. júl 2014

@borkavan ja som mala olej na masaz hradze weleda, najdes lahko cez google 🙂 je tam daky mandlovy olej veru a my sme masirovali skor ako je to odporucene, zacinali sme zlahka a nikdy sme nesli az tak, ze by to bolelo.. ale ja som mala paniku z nastrihu, tak mi to nedalo spavat a zacat sme proste museli 😒

borkavan
6. júl 2014

@evening_star podľa mňa keď nástrih, tak už vedený doktorom. Lebo prirodzene ťa môže dosť škaredo a nepravidelne roztrhnúť a komu by sa chcelo to pekne pozašívať...ked tam rodí dalšia. Podľa mňa by tam mal byť len plastický chiurg, ktorý by sa tam uživil a nech si tam dá aj živnosť.... mal by toľko roboty ako na kostole.

inak ja som za epino... mám ešte čas si ho kupiť, uvidíme. ale aspoň sa naučím ovládať svaly a uvolňovať. síce cvičím dlhé roky kagelove cviky.... ale aj tak... ale tak tvoja správa ma prekvapila, ževraj si bola dotrhaná... hm... by ma tiež šlahlo, keby som cvičila epino a oni ma nastrihnú a ešte nahovno zašijú.
pôrodu sa nebojím... len to zašitie...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre