Ružinov, Antolská verzus Kramáre

bjeremiasova
14. mar 2016

Ahojte ženy, som druhorodička. Prvú dcérku som rodila v Ružinove i ked som mala na Kramároch ( kde som strávila mesiace lebo som bola riziková) no na poslednú chvílu kvoli personálu som si to rozmyslela a šla rodiť do Ružinova. Mala som strašný porod skoro sme zomreli až mi nakoniec robili cisakára ... strašné to bolo ... No čo sa personálu týka klobúk dole... teraz by som teoreticky mala rodit na Kramároch ... ale neviem ... chcem sa spýtať na vaše názory ... resp. vaše skúsenosti s nemocnicami.. díky :P

margarita
14. mar 2016

podla mna je to silne individualne, poznam baby kamosky, co boli max.spokojne vsade, aj tam aj tam aj tam. vacsinou ale mali v konkretnej porodnici zazmluvneneho lekara svojho porodnika.
ale aj take, co nemali, boli ok, nepocula som nijake horory, zavisi aj na koho natrafis, ako sa vyspali, aky je tam prave naval, chaos a tak.
ja sa chystam 4.x do Ruzinova, kvoli mojmu gynekologovi, ktory "rodi" 😀 tam.
keby bol v Hornej Dolnej, idem tam.
😎

maslenka47
14. mar 2016

@bjeremiasova tychto tem ruzinov-antolska-kramare je tu milion, staci pohladat. Inak to mas jedno - niekto bude spokojny vsade, niekto zase nikde. Netreba cakat inter hotel a full servis. Porodis, 3-4 dni si tam polezis a pojdes domov. Ak nebudu komplikacie, ale tie sa mozu vyskytnut kdekolvek.

stratenanajdena
14. mar 2016

Ahoj,
ja som rodila viac ako dve deti v Ruzinove a takisto aj na Antolskej. Teraz sa zasa chystam na Antolsku. Vyhody Ant.: pokial nechces nadstandard, najlepsie je to tam, pretoze ste na izbe dve, max. tri, ak je naozaj plny stav a mate dve izby jednu spolocnu kupelnu a wc. V Ruzinove mas vsetko spolocne na konci chodby (tam som mala jedine stastie, ze ma dali do izby vedla wc).
Co sa tyka poradne kojenia, lepsie informovana som bola z Antolskej, mam pocit, ze tam sa tomu venovali viac, detsky pediater Divinec robi aj vyborne plnohodnotne prednasky o kojeni, myslim ze 2x do tyzdna.
Co sa tyka porodnice priamo, tak dnes uz nastastie su prerobene ako v Ruzinove, tak aj na Antolskej - siroke, pohodlne stoly na rodenie, babatko ti hned prilozia na telo - k prsniku v oboch nemocniciach, ak nie su komplikacie. Posledne dva porody mi vyhoveli v oboch - nenastrihli ma podla mojho zelania. Akurat sa mi zda ze na Antolskej je viac wc a sprch, na Ruzinove ak si dobre pamatam, bola len jedna miestnost s wc a sprchou, takze ak by sme rodili viacere naraz, neviem neviem, ako by sme tam preslapovali. Ale mozno sa mylim. Na Antolskej viem, ze ich bolo viac.
Doktori nezazmluvneni odrodia tam aj tam, aj sestry su mile tam aj tam, treba byt mily a slusny a nejake osobne komplexy jednej sestry si netreba brat k telu. Vsade sa najde nejaka, ktora je prisnejsia ci chladnejsia, bez ohladu nato, v akej si nemocnici. U mna prevazuju tie dobre skusenosti napriek tomu, ze aj pri poslednom porode bola jedna sestra, ktorej som nic za jej neprijemne spravanie nepovedala len preto, lebo som nemala chut minat energiu jej smerom a zahadzovat sa s nejakou namyslenou slecnou, ktora snad ani deti nemala este. Ostatne boli mile, aj doktorky co mali sluzbu, venovali sa mi naozaj poctivo a to bez platenia navyse a to som mala rizikovy porod (hrozila mi ruptura materenice po SC).
Kramare ti neviem dat odpoved, nebola som tam nikdy a ani neplanujem, su mi najmenej sympaticke, a nesla by som tam dobrovolne rodit ak by som nemusela. Dietatko si pocas navstev beries k sebe, medzi dav (aj mozno chorych) ludi, comu by malo byt prave v prvych dnoch vyvarovane. Na Ant. a v Ruz. su len za sklom, takze ich vidis a ty si odskocis za navstevou na chodbu a babatko vidis cely cas za sklom - alebo ho das sestrickam na postrazenie.
Teraz idem rodit zasa na Antolsku, naposledy som mala dobru skusenost tam, tak idem tam, bola som naozaj velmi spokojna 🙂
Nech sa rozhodnes akokolvek, prajem ti lahky, rychly porod bez komplikacii a co najmenej bolesti.

bjeremiasova
autor
14. mar 2016

@maslenka47 no vies ... na Kramaroch sa ku mne jedna dotycna lekarka chovala ako ku cholericke a to som bola vravim rizikova a sestry boli hnusne na vsetky mamicky jednoznacne sa tam clovek neciti dobre ... ale mam tam dokiho co je super len je tam malo lebo ordinuje furt .. no a v Ruzinove ma skoro pripravil lekar o zivot aj o zivot mojho dietata ... az nakoniec ma iny zachranil tak ze ani cas nebol aby ma uspali ... ale co sa tyka sestier boli extra mile ochotne klobuk dole...nechcem ja ziaden full service .. nie preto som sa pytala ...

bjeremiasova
autor
14. mar 2016

@stratenanajdena Dakujem za odpoved <3 uff takze ... 🙂 no na Antolsku som pocula bud moc dobre alebo moc zle ... no ked som bola na Antolskej tak boli velmi ochotny a mily ... takze..porozmyslam..dakujem..a tiez prajem vela zdravicka 🙂 <3

katka1981
14. mar 2016

@bjeremiasova, ja som rodila na Antolskej, mala som zazmluvneneho porodnika, spkojnost maximalna a planujem tam rodit zas.

sharmana
14. mar 2016

@bjeremiasova ja som rodila v Ružinove, nikdy viac. Od úrovne pôrodu, ako si tam človeka nevšímajú, až po zanedbanie starostlivosťi (sto ludí ma prezeralo, hádam aj údržbár a nikto si nevšimol, že nemám vak s plodovou vodou, až primár po 15 tich hodinách a aj otvorenie zhodnotili jeho podriadení zle} a nehovoriac o šesto nedelí, kde hnusné odporné sestričky neochotné, kde nútili kojiť, aj ked to nešlo a boli odmietavé pomôcť s mliekom a podobne. A to bol nadštandart, kde sestričky rozcapili dvere bez pozdravu a viac po sebe nezatvorili. Bábo brali bez slova, čo idú a prečo robiť. No hrúza.
Kramáre nadštandart oproti tomu luxus. Sestričky milé, klopali, pozdravili sa, spýtali či niečo nepotrebujem. Opatera o dieťa lepšia. Žiadne nepredvídané odoberanie dieťaťa, nútené kúpanie v nikdy presne neurčený čas, tak človek nevedel či kojiť či nie. Samotná lekárka upokojovala, žeak nebude mlieko nie je problém s UM a podobne. A tam som sa aj v klude rozkojila. Lebo ked nie je stres, všetko ide lahšie. Ja som určite 100% za KRAMARE. Jednotka na entú. Ale nadštandart podotýkam. Inak počula som, že vynikajúce sestričky sú aj na štandarte.
A kúpanie bábätka na Kramároch, jak domáca atmoška, sama som prišla na detské, klídeček, žiadne masovky organizované jak v Ružinove, príjemná atmoška. 😉

katyt
14. mar 2016

Ja som rodila 3 x na Antolskej a sťažovať sa vôbec nemôžem, ani raz som nenatrafila na lekára, alebo sestričku ktorá by sa chovala nepríjemne, všetci boli milý. Ja si napríklad neviem predstaviť, že by som išla rodiť do Ružinova a už vôbec nie na Kramáre.

bjeremiasova
autor
14. mar 2016

takze asi Antolska je naj? kamoska si to tiez chvalila 😝

miriams1983
14. mar 2016

Ja som odrodila v decembri 2015 na Kramároch a max.spokojnosť čo sa týka personálu. Za seba odporúčam 🙂

barborenka28
31. aug 2018

margarita kto bol vlastne je ten lekar?dakujem

katka1981
2. sep 2018

V juli 2016 so rodila v Ruzinove, lebo Antoslku prerabali, bola som velmi spokojna, sestricky super, jedlo 6x denne, ja si len chvalim.

renimac
2. sep 2018

Pre mňa je Antolská trauma, ale to je môj prípad. Viem, že aj tam to môže byť fajn, ak je dobrý personál.

katka1981
2. sep 2018

@renimac, podla mna vsetko zavisi od toho, ake mas stastie, koho tam stretnes. Aky porod si mala, ci si mala zazmluvneneho atd.

renimac
2. sep 2018

@katka1981 súhlasím

barborenka28
28. sep 2018

@katka1981 jedlo 6x denne???to nemyslis vazne,co si si priplatila,ci mala vyssi nadstandard......nechapem

katka1981
1. okt 2018

@barborenka28, Na ranajky 2 chody (ranajky, desiata), Na obed dostanes obed, olovrant, na veceru dve vecere. Cize strava 6x denne. Este sa sestricky divili z Ruzinova ze ved su rovnako fak. nemocnica ako Antolaska ze preco na Antolskej to tak nie je.

katka1981
1. okt 2018

@barborenka28, ale nemala som nadstandard, nic, len epidurallku a zazmluvnenho dr., Jedlo mali vsetci rovnako, samozrejme podla diety.

patpop
21. mar 2019
henikap123
13. apr 2020

Odporúčam Kramáre, veľmi som uvažovala nad Kochom, len samozrejme bolo mi ľúto za 4 dni vyhodiť 1400 EUR. A neľutujem že som si vybrala Kramáre, izby nové, čisté, sociálne zariadenie tiež. Starostlivosť asi ako v každej nemocnici bola vynikajúca, sestričky mi ukázali ako prvorodičke ako sa starať o bábätko. Jedlo za mna dobre po pôrode som nemala chuť jesť, áno polievka bola bez chuti ale bolo tam od ranajok, desiaty..... všetko. A tiež menili nám podložky na posteli, dali nám masticku na prsia, rybiu masť, na pupocek, vložky sme mali k dispozícii po pôrode. A pri odchode ešte balík s rôznymi darčekmi- vzorky, časopisy. Za mňa veľmi dobre. Až som prekvapená kedy sa tá štátna nemocnica a štátna lekárska starostlivosť zmenila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre