Som pred pôrodom

vikinqa0505
15. jan 2019

Mám termín 18.1.2019 podľa ultrazvuku, lenže podľa veľkosti som už 40tt + 4 deň. Doktor povedal, že to vyzerá tak že do 18.teho sa pôrod rozbehne. Lenže to sú už len 3 dni a ja nemám žiadne bolesti ani tvrdnutie bruška. Stretli ste sa s tým niekto? Myslíte, že to do piatku príde? Ďakujem za odpovede

zuzipolo
15. jan 2019

@vikinqa0505 mne tiež lekárka tvrdila 5 dní pred pôrodom,že určite začne skôr.no a prenášala som 3 dní,dostala som vyvolávaciu, nič a nakoniec sekcia...ale toto nikdy nevieš,kľudne môžeš o hodinu začať rodiť,bábätko sa vypýta,len mu je asi dobre,hlavne buď ty kľudná ;)

misica16
15. jan 2019

@vikinqa0505 toho by som sa moc nedržala mne povedali podla sona že to bude o týžden neskôr a porodila som o 3 dni skôr 😊 kamarátke že to bude skôr a 2 týždne prenášala 😊 netreba sa stresovať isto spoznáš keď to príde ...ešte oddychuj a užívaj si tehu a držím palce nech všetko dobre dopadne 😊

29simona29
15. jan 2019

@vikinqa0505 čo žena to iny scenár..ja som bola ešte tyzden pred termínom na sone a nedialo sa vôbec nič, nebola som vôbec otvorená, proste nič...tyzden na to som už bola otvorená na 2cm a do rana som porodila- resp. ako som prišla domov z poslednej poradne mi odtiekla voda...tiež som sa bála, že budem prenášať, ale porodila som na den presne, môj chlapček ma poslúchol, keď som ho prosila, nech sa už narodi☺️Veľa robí aj psychika, kľudne môžeš ísť o pár hodin do porodnice, nič to neznamená, že sa ešte nič nedeje..Držím Ti palce!

lucka227
15. jan 2019

Ja som sla na poradňu v deň termínu a povedal ze na 5-6 som otvorená a necítila som absolútne nic

vikinqa0505
autor
16. jan 2019

@lucka227 ja mám termín 18teho ale poradňu mi dal až 21. .. Bojim sa zeby som nedopadla rovnako a zeby som stihla prist. Vy ste boli ako prvorodicka? A potom prisli kontrakcie?

m_lucia
8. apr 2019

Ako to nakoniec dopadlo?

vikinqa0505
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vikinqa0505
autor
30. apr 2019

Nakoniec som porodila 23.1... Bola som v ten deň na kontrolu okolo 12:00 s tým ze ma poslali domov lebo som nemala bolesti ziadne otvorená na 2cm .. Toľko co som prišla domov začali neskutočne bolesti a hneď som sa vrátila naspäť no len mi ten prístroj nezaznamenal kontrakcie lebo mala bola veľmi vysoko a už som vravela sestrička že naozaj mam bolesti neskutočne tak zavolala doktora ale to už som behom hodiny bola otvorená na 4cm... Hneď príjem.. O druhej ma prijali samotné kontrakcie páru hodín veľmi rýchlo som sa otvárala. No a o 16:10 som začala rodiť a samotný pôrod 15minut čiže mala bola už 16:25 na svete 😊 aj ma chválili že na prvorodicku som to dala jak pan 💪😁

m_lucia
30. apr 2019

No uz mam aj ja porodene. 10.4 sa malinka narodila. Bolo to 24 hod po odteceni hlienovej
zatky. Bolesti pritom prisli az 5 hodin pred porodom, ale s velmi rychlym spadom. Dopadlo vsetko super. Malinka je zdrava a tiez v pohode.

vikinqa0505
autor
1. máj 2019

@m_lucia super 😍 gratulujem veľa zdravíčka 😊😘

simonapeto
9. okt 2022

Ahojtee mam jednu otazocku chto by mi vedel pomocť ....termin porodu. Us mam dnes 9.10 2022
do zajtra mam ist lezat. Do nemocnice zrobia mi tam sekciu ??? Alebo nieco aby som dostala bolesty a nemma zadne bolety no skratka vobec nic .. Nekdy ma pichanie dole pod bruskom ale inak pohoda nic ma neboli ..... Mam sa bať abo ci je to. Normalne. Prosim o radu dakujem

betulinka1
9. okt 2022

@vikinqa0505 moze a nemusi. To je uplne u kazdej individualne. Ja som vecer pred tym este bola na party, kúpala sa v bazene a isla spat asi o druhej v noci. Zobudila som sa asi o jedenastej, isla do sprchy, tam som pocítila tlak ako na stolicu, vysla zo sprchy, utrela sa a zrazu podo mnou mláka. Ziadne krce ani bolesti. Cize to moze prist uplne z minuty na minutu. Kazda to mame inak.

liloastitch
9. okt 2022

@simonapeto pôrod ti budú najskôr vyvolávať, tabletkami alebo inou metódou. Sekciu ti urobia iba ak by pôrod nepostupoval vôbec.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre