Tlmenie bolestí počas pôrodu

31. aug 2024

Dobrý deň, onedlho ma čaká prvý pôrod. Rada by som sa vyhla epidurálu (mám blok odkedy mi robili lumbálku - prebieha to podobne, do toho mám skoliózu a epi mi lekár moc neodporúčal), chcela by som uprednostniť skôr rajský plyn. Chcem sa však opýtať, podávajú v pôrodnici počas pôrodu aj nejaké iné lieky proti bolesti? Napr. formou infúzie alebo takto? Je to môj prvý pôrod, tak vôbec neviem čo ma čaká a ako to celé prebieha. Aj na rajský plyn som čítala rôzne názory, avšak zrejme to bude musieť byť moja voľba číslo 1. Ďakujem pekne za skúsenosti.

hendikep
1. sep 2024

ja som rodila v snv. epi som nepytala a nic ine neponukli takze neviem 😁 na ich stranke sa toho popise, realita je vsak trochu dost ina 🤷🏼‍♀️

autor
1. sep 2024

@hendikep práve preto sa plánujem informovať aj priamo tam, lebo je jasné že webovky zvládnu veľa haha 😀 🙂 kamošky čo mi tam rodili boli maximálne spokojné so všetkým, tak verím že budem tiež. Hlavne nech všetko dobre dopadne.

autor
1. sep 2024

@hendikep kedy si tam prosím rodila ty? 🙂 bola si celkovo spokojná?

petrooshka
1. sep 2024

Ja som prvy rodila s epi a druhy bez...vlastne...pri prvom mi ju pichli neskoro,takze da sa povedat ze som oba rodila bez 😄 ale na sitie mi zabrala,a podla mna uz aj pri tlaceni,pichli mi ju a o asi 3 kontrakcie som sla tlacit,takze...no .nevadi,je to parada,pri siti som nic necitila :D a druhy bez epi,tam uz nemohli pichnúť (mala bola asi dlho bez plodovej vody a este cosi mi hovorili,ale nepamatam,lebo som sa sústredila na bolest :D
Kazdopadne,da sa to zvladnut...najhorsie je tlacenie a tie kontrakcie tesne predtým 🙈 ja som si pri kazdej tak hovorila,ked bola kontrakcia,akoby som sa s babom rozpravala,ze to zvladne,ze jej verim,ze coskoro sa uvidime a tak...pomahalo mi to,lebo som vedela,ze aj babo vie,co robi...a sustredila som sa na dychanie..
Pri prvej som mala perfektny peraonal,PA aj Dr.ma masirovali na krizoch tak,ze to ozaj ulavilo od bolesti ❤️ pri druhej som chcela vyskusat ulavit na fit lopte v teplej sprche a dobre som sa v tej sprche zje.ala!! Takze som miesto ulavy vychádzala s nadavkami a nervami 🙈 a ano,do zily mi nieco pichli,tusim Buscopan a ..nospa? Alebo este cosi. Moc to nezaberalo...ale aj závisi,aky mas prah bolesti. Všetko spolu zvládnete,neboj ;)

vyhuelka
1. sep 2024

Ja som robila na novorodeneckom, od epi ma odhovárali samotné PA - dlhší porod, hrozí zastavenie porodu atď, ani tomu pichaniu do chrbtice som nebola moc naklonená … zvládla som to 2x 🙂 niečo mi pichali do žily od bolesti, tuším buscopan

A kedy vyraziť do porodnice? Keď sa interval kontrakcii skracuje, ideálne keď sú tak 7-5min … si prvorodička takže nejak extra rýchle by to nemalo byť 🙂 prajem krásny zážitok z porodu 🥰🍀

autor
1. sep 2024

@petrooshka @vyhuelka ďakujem vám ❤️

maryetta
1. sep 2024

Pri prvom som mala epi a aj tak nezabrala.
Potom dalsie 3 porody vyvolavane. Bez epi. A zvladla som to lepsie.
Vela robi hlava a ozaj spravne dychat pocuvat svoje telo. Hladat ulavovu polohu resp co ti najlepsie pomoze to “prezit”.

nini09
1. sep 2024

Snv odporúčam.. 2 x pôrod super🙂
A to bývam úplne v inom meste..
Všetci zlati, milí..

autor
1. sep 2024

@nini09 super, to rada počujem 🙂 podarilo sa ti mať aj nadštandard? 🙂 rada by som tam so sebou mala ubytovaného manžela (tuším majú také izby 4), tak dúfam že nám to vyjde a bude aspoň jedna z nich voľná. Bábätko si mala po pôrode potom už stále pri sebe?

hendikep
1. sep 2024

Rodila som tam 2x raz to bola sekcia 7/2019 a potom prirodzene 9/2022 a ano bola som spokojna, sestricky boli velmi mile a napomocne .. osobne nemozem povedat nic zle, ale moj porod / ten prirodzeny / trval 3h 20min a bol bez zasahov cize neviem co by bolo ak by boli komplikacie, ale to vzdy zavisi od toho kto ma prave sluzbu, ale akurat som sa rozpravala s kamoskou v piatok co tam rodila pred rokom v maji, ze vychytala taku porodnu asistentku co jej nukala vsetky mozne vymozenosti ako naparku, fit loptu, aromaterapiu atd.. ale je tam napriklad vana na porod do vody, a ta vraj nebola nikdy pouzita :D 🤷🏼‍♀️ ale kamoska spominala ze vraj porodnici boli na nejakych skoleniach ohladom viac alternativnych pristupov tak snad to je zas lepsie o nieco 🙂 kazdopadne je to na slovenske pomery spickova porodnica, nemusis sa bat 🙂 hlavne by som si na Tvojom mieste zaobstarala knihu hypnoporod a ucila sa dychat, to mne osobne velmi ulavovalo od bolesti, a odporucam aj anibal. Uz len pre pocit ze to mas natrenovane.

autor
1. sep 2024

@hendikep hej tú vaňu som si všimla na fotkách, keby ju mám na pôrodnej sále, určite ju využijem 😀 ja si dokážem v teplej vode neskutočne uľaviť od bolesti. Len neviem či ju majú na každej sále.. asi skôr nie. Aj tie vymoženosti ako náparka sa mi pozdávajú, čím menej zásahov bude potrebných, tým budem spokojnejšia 🙂 celkom sa teším na ten kurz u nich, som zvedavá čo za info nám poskytnú. Tú knihu si pozriem, ďakujem 🙂 aniball tiež mám

seems_toth
2. sep 2024

Ja som sice nemala, ale viem, ze zienke predomnou davali 2x buscopan, predpokladam injekcne, no bol potom problem, ze sa dieta nevedelo rozdychat, takze asi su s takymito liekmi opatrni 🙂

hendikep
2. sep 2024

ja netusim ze kde je ta vana, ale tie miestnosti na fotkach na stranke som nevidela, bola som len na izbe a potom na porodnom boxe kde bolo len ctg a skrinky s liekmi atd. no mne jedine co vadilo, ze som musela lezat na pasoch ked mi zacali kontrakcie a tak to extremne bolelo nevedela som sa ulozit

nini09
3. sep 2024

Chcela som nadštandard pri oboch pôrodoch...
Aj som mala.. Pamätám aj čísla izieb ktoré som mala 🙂
Neviem ako to je s izbami ze tam môže byť manžel celý čas.
Ja som mala len pri pôrode manžela.
Kým som bola na porod. s
ále Tak ma Čakal v izbe, keď už som mala ísť rodiť zavolali ho.
Ano máš pri sebe babo celý čas.
Mne po 2 pôrode chceli nechať hneď keď ma. Priviezli z pôrodu ale odmietla som.. Ťažký pôrod veľmi...
Viem ze v niektorých pôrodniciach nenechavaju.. Berú si na kúpanie papanie atď.. V snv nechávajú celý čas babo s tebou 🙂

ninah1486
17. sep 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

mne nedali nič od bolesti až epi keď mi ju mohli dať, pôrod som si vytrpela ale aspoň som bola vďaka aniballu bez nástrihu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre