Vakuumextraktor a vaše skúsenosti

motylicek123
25. mar 2012

Ahojte baby rodili ste niektora pomocou vakuumextraktora? Mali vase detuse potom nejaky problem,kolko ste boli v nemocnici potom ?

katkaagabko
25. mar 2012

Ja som rodila. Po 24 hodinach kontrakcii , ked som poslednu hodinu tlacila a nemohla som ho vytlacit, tak ma rozstrihli nacucli na hlavicku a vytiahli. Mal asi tyzden zdeformovanu hlavicku a po vakuu velku krvavu chrastu, ale to sa pocase zahojilo, hlavicka vyformovala. Uz by som to nikdy nedovolila, aj ked sa ma na to nikto nepytal, bola som uz uplne mimo. Este mi pred nastrihom pichli konsku injekciu niekde asi do miesta nastrihu, lebo ten je velky a hlboky, ten som potom necitila a na tri zatlacenia ho vytiahli. Pri neodbornom zakroku a skusenostiach hrozi poranenie brachialneho plexu, ale to som sa dozvedela az neskor. Radsej cisarsky ako vakuum. To je moj nazor. To sa dopredu bojis vakua?

motylicek123
autor
25. mar 2012

Dopredu nie vo stvrtok som rodila vyvolavacka v 38tt. Porod 8hod.intenz.bolesti nakoniec nastrih a vakuum

drnduliak
25. mar 2012

radsej klieste ako vakuum, ked uz musi byt...tie su menej nebezpecne, ked sa dobre pouziju. moja mala bola krasna ako obrazok hned po narodeni, nemala ani najmensie poranenie od kliesti...co sa uz o mne povedat nedalo 😝

naika
25. mar 2012

Ja som rodila vakumextraktor pred 25 rokmi.Tiež som nevedela čo sa somnou deje bola som uplne vyčerpana a na cisarsky neskoro maly bol už dosť nizko,Na hlavičke mal asi 2 týždne hrču velkosti vajička,Žiadne nasledky na jeho zdravi to nemalo mimochodom dnes je z neho vysokoškolak,Ja som bola pozašivana až za ušami 😉 .

cajka32
1. máj 2012

ja som tak tiez rodila pred rokom. Maleho sa mi nedarilo vytlacit, ozvy slabli...este aj po roku ma to velmi mrzi vsetko. ...nevysvvetlil vam nahodou niekto, preco sa nedalo dieta vytlacit? a kolko ste mali stehov, viete?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre