Výbava do postieľky

lin123
30. máj 2012

Ahojte. Zaujíma ma, čo všetko ste využili z výbavy do postieľky? Predávajú sa rôzne troj až 16 dielne kombinácie do postieľok a veľa z toho sa mi zdá zbytočné. Chcela by som však vedieť váš názor. Čo sa vám zdá úplne zbytočné a čo nevyhnutné?

zuzikkaa
31. máj 2012

@lin123 ja som vyuzila hlavne ten mantinel okolo postielky a paplonik-ten iba minimalne...ved deti spia bez vankusa a na prikrytie dam rdsej decku...to na 2-3 roky staci a potom idu do velkej postele 😉

takato vybava je len pozierac penazi a este k tomu zbytocna ,,staci nejaka zakladna

atreyu
31. máj 2012

ja som kúpila 4 dielnu súpravu...moskytiéru-máme krb takže tak nesadá do postieľky prach... hniezdo-ešte je maličký, ale vidím, že bude užitočné lebo už cestuje okolo celej postieľky...perinku-rozprestriem ju na celý matrac aby mal zo spodu teplejšie...vankúšik - používam lebo malinký má rád okolo hlavičky mäkko, keď sa vie zaboriť do niečoho ľahko zaspí (v brušku mal hlavu na placente/v placente zaborenú)

chirabell
31. máj 2012

Mala som pred mesiacom podobnu dilemu ako ty...nakoniec aj s pomocou mamiciek-kamaratok som ju rozluskla takto...v postielke budeme mat matrac kokos-molitan (molitan na zaciatok hore, kym je mimi malinke, aby malo maksie, neskor kokos hore, pre spevnenie a tvarovanie chrbatika) hrubka volena tak, aby vyhovovala monitoru dychu. Dalej bude plachta (bud nepremokava, alebo pod nou chranic matraca nepremokavy ak bude klasicka), hniezdo alebo inak mantinel (hladala som dlhe okolo celej postielky, ale dizajnovy vyber slaby, tak som vzala 2 klasicke polovicne, na zaciatok staci jeden, kym dietatko sa velmi nehybe, neskor primontujem aj druhy, aby pri cestovani v spanku po postielke sa mi nezaseklo medzi palicky pripadne si neotlacilo hlavicku a tak...no a kedze mam menej ulozneho priestoru na drobnosti som vzala este kapsar na postielku. A to je vsetko...vankusik malym detom netreba, ak by sme nedajboze bojovali s refluxom, dokupim klinovy na vyvysenie hlavicky, ale dufam, ze ho nebude treba. Paplonik tiez netreba, jednak je velikansky (v podstate zabera celu postielku a vacsine mamiciek zavadzia alebo ho pouziva ako atreyu pod dietatk, co ale v pripade monitoru dychu je neziaduce) a po druhe vacsie deticky sa vedia bud odkopat alebo naopak si ho stiahnut az na hlavu, takze radsej nie...namiesto toho v lete bude deka a nasledne spaci vak.
Baldachyn ak nemate velmi prasno alebo nehrozi utok hmyzu a pod je tiez viac menej zbytocnost, vacsina mamiciek co ho kupila ho po case aj tak dala dole, lebo zavadzal a bol viac na okrasu...takze ja som nebrala...v najhorsom ak by bolo treba kvoli mucham natiahnem univerzalnu sietku (da sa kupit za par drobnych) a hotovo 🙂
Do tych mensich setov zvyknu davat este volany pod postielku, zas len dekoracia a lapac prachu a tiez zavinovacku...vacsina je vsak len na suchy zips a na tie som vela chvali nepocula, aj ked su mamicky, ktorym vyhovuju...ja som si radsej vybrala samostatne inu.
Co davaju do vacsich setov neviem, tak tazko sa vyjadrim, ale nic dalsie potrebne do postielky ma nenapada 🙂

sladkasue
31. máj 2012

@lin123 velmi dolezity je mantinel! mozno sa ti hodi zavinovacka...
-urcite nekupuj baldachyn - zavadzia to a sada tam len prach - i ked, vyzera to velmi pekne
-ak sa ti paci, a nemas kde inde, oplati sa sity vak na skladovanie plienok 🙂a este velmi uztocna vec(ak nemas v tesnej blizkosti postielky stolik)vreckar s uzitocnymi drobnostami🙂
-urcite je zbytocny paplon s vankusom: cca do 1,5roka spal nas drobec len tak a prikrity dekou, alebo v spacom vaku ked bol vycsi(aby sa neodkopaval)
-velmi dobra vec je este plachta proti preteceniu🙂
-urcite do postielky by ti nemal chybat monitr dychu - my sme mali nany a boli sme velmi spokojni
-kolotoc - je na tvojom uvazeni🙂

renkakl
31. máj 2012

my mame na postielke len kapsar a mantinel okolo pol postielky. Okolo celej som nechcela, aby maly videl z postielky von. Dala som si usit na mieru, tak mame pekny s autickom 🙂 Tiez sme vyuzili perinku na zakrytie. Kupila som aj nepremokavu plachtu, ale len taku igelitovu a to je uplne nanic, lebo ked bola na madraci pod klasickou plachtou tak drobec sa strasne potil, tak uz je prec. Taku vacsiu nehodu, ze sa prekakal sme mali len raz a to som len vyprala potah z matraca. Vyschlo to v priebehu dna, takze pohodicka. A este pouzivame plachty, tie mame asi 3 ks na striedanie a uplne to staci. plus par obliecok na perinku, aktualne tam mame oblecenu detsku decku, kedze uz je teplo.

nana776
31. máj 2012

ja som si kupila vankusik,paplonik,hniezdo aj moskytieru,nepremokavu plachtu este podokupujem ak my bude nieco chybat.podla mna je ta moskytera super,vsak zatiahnes a vies ze k babatku sa ziadna haved nedostane 🙂 my mame na oknach sietky ale ked otvorim balkonove dvere stava sa ze mi nieco vleti.a u nas sa prasi dost ale nevidim problem to hodit do pracky.

lucia2105
31. máj 2012

Ja som kupovala 12 dielnu sadu a vyuzivam vsetko.baldachim- ktory jenaozaj zbytocny,ale postielka s nim vyzera nadherne a urcite si ho kupim aj pri druhom mimi vankusik- ten vyuzivam doteraz ako podlozku do lehatka,kedze sa mala z toho materialu na lehatku poti perina- tu pouzivame tiez,lebo je uplne lahucka a tenka,aj ked teraz viac vyuzijeme letny spaci vak,ale v zime sa vratime k perine. Volanik pod madrc- dalsia zbytocnost,ale aj ten robi postielku krajsou a pouzivame ho dodnes vreckar- prakticka vec na cumliky a na flasku s vodou( aj ked b namiesto 6vreciek stacily iba 3 mantinel okolo postielky- prakticky ale kratky,no na zaciatok staci,pouzivame ho dodnes,ale uz mame kupeny aj okolo celej postielky zavinovacka- je sice na suchy zips,ale u nas bola vyuzita maximalne,neskor pouzita ako mala deka,ked mala lezala na sedacke ksade boli este navlecky na vankusik 2 krat a na perinu,plachta,drziak na baldachim a ratali sa aj ozdoby 😀

rora
31. máj 2012

ja som nekupovala takuto supravu, ani 3 dielnu ani viacdielnu, sice to pekne vyzera ale podla mna je to moc predrazene a zbytocne na tom zarabaju... ako na vacsine co je pre babatka 🙄 pekny mantinel okolo celej postielky som kupila cez mmb a potom som kupila uz len obliecky na paplonik (teda mam navlecenu teplejsiu deku), paplonik som zatial nekupovala,az neskor ked bude dcerka vacsia kupim velky,dalej som do postielky kupovala uz len napinacie plachty na matrac ruzove, tie mali v tescu.

norcima
31. máj 2012

Tiez mame v postielke len matrac kokos-molitan a z mmb hniezdo okolo celej postielky, a teraz som objednala na neskor tuto sadu, za tu cenu sa to oplatilo http://www.bonatex.sk/set-do-postielky-funny-li...

jasminet
31. máj 2012

matrac, hniezdo, plachta a tenka deka... vyuzila som len toto... vankus dcera (3r) nema doteraz a ani jej nechyba, paplon som jej dala aky sme mali doma...

ichbinich
31. máj 2012

Ja som kupila vankus aj perinu vo vypredaji este pred narodenim, ale vankusik som dala az niekedy od roka. Perinou sa da niekedy zakryt v zime, inak spi iba v pyzame/body, podla teploty.
Kupila som obliecky, plachty natahovacie a nepremokave podlozky 2ks. Tie su z jednej strany balvna a z druhej myslim polyuretan a su pratelne v pracke.
Nemam mantinel, ale taky dlhy vankus, ktory ma okolo hlavy ako hniezdo.
Zo zaciatku spal vo spacom vaku resp. v zazracnej zavinovacke, potom bol prikryty tenkou dekou. Perinu mam v principe zbytocne, kedze sa da zakryt niekolko dni v roku, dokonca sa zobudi, ked ho prikryjem. Ale niekedy si ju vyslovene pyta.
Baldachyn nemam, podla mna chytac prachu a aj tak u nas nepraktizovatelny, kedze je postielka zarazena medzi stenu a manzelsku postel.
Ale vacsinou spi aj tak so mnou vo velkej posteli, takze cela vybavicka je nam na dve veci 😉 Okrem vankusa, ktory ma, ale taky tenucky 2-centimentrovy.
Mali sme kolotoc, manzel ho potom prerobil na elektromotor, nestacili mu tie 3 minuty, ked sa natiahol rucne a my sme nestihali chodit natahovat. Ale zvuk sme deaktivovali ako prvy, to sme nevydrzali 😅

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika2021987
23. aug 2016

Prosim kto šije mantinely na mieru do postielky

danielka_m22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz