Zmena k lepšiemu spánku

mia265
16. jan 2016

Dievčatá musím sa s vami podeliť o spánku môjho 7 mesačného syna. Od narodenia som ho uspávala na prsníku.Zaspal do 5-10 minút, úplná paráda. Ale kým som ľla spať ja, bol hore aj 3 krát, stále sa dožadoval prsníka,v noci ešte aspoň 4,5 krát hore...Prednedávnom som si všimla,že keď sa napapá,tak sa odtrhne a už nechce. Tak som skúsila,čo bola moja nočná mora,že ako to bude zvládať chudáčik bez prsníka...skúsila som ho po napapaní položiť na postel, zakryla perinou, dala macíka a spievala mu a hmmklala ako keď zaspáva. A on do pol hodiny zaspal. 😀 Jasné,ešte si troška popoťahoval, potom som prsník schovala,ešte sa k nemu natáčal,ale neplakal nič a potom zaspal. Čo je ale najlepšie, on sa prestal večer budiť. Aj keď sa prebudil, otočil sa a spal ďalej,bez toho,aby sa dožadoval prsníka 😀 A v noci sa zobudil len 2 krát na papanie. Som veľmi šťastná,myslím,že tie naše bábatká sami dospejú a budú spinkať sami,len to netreba prešvihnúť. Asi to začalo tým,že v kočíku zaspinkáva sám,čo keď bol maličký, som ho musela vyťahovať a uspávať na rukách. Teraz zavre oči a spí.
Takže držím palce a treba skúšať.Ja som sa bála,že ho budem uspávať na prsníku ktovie dokedy 😀

janinah
16. jan 2016

Pekné...ale každé dieťa je iné,čo zabralo u vás to inde môže byť "na figu" 😉 Čas plynie veľmi rýchlo,s odstupom času si ani nespomínam na cirkusy okolo spania,mama zvláda všetko...a užívaj si to,toto okolo spania sú len problémiky,problémy prídu neskôr s pubertou,školou.....

siska53
17. jan 2016

@mia265 suhlasim s janinah..super,ze ti pekne zahajka,ale...
Moji zas spavali dobre od narodenia. Maly sa budil len raz a to zaspaval na prsniku. A ak sme boli vonku,tak v kociku bez prsa. Mala bola kokikova do vyse 3m.,ale ta sa budila len raz tiez..a mala aj noci,co prespala cele uz od novorodenca...Len kym mala koliky,bolo horsie uspavanie..dlhsie to trvalo,lebo nariekala.
Maly sa po 3.m.nebudil. Okolo 8.sa zas obcas raz zobudil.
A u oboch mozem povedat,ze prespali celu noc najneskor po roku uz kazdu.. Jedine,ze maly mal okoli 2.r.nocne mory..ale to len zoparkrat..
Oboch som uspavala na prsniku..

U kazdeho dietata to je ine..aj u mojich,co sa spanku tyka,jeho potreby,dlzky..
Napr.u malej som zistila ze od urciteho obdobia ju neviem poobede uspat.. Napadlo mi dat ju do kocika.
A ona zaspala! Ja som jej len zaspievala,ostala chvilu pri nej a bolo to. Bez prsa,ona zavislacka!
Pri malom mibto nenapadlo nejak,mozno by mi tiez poobede spinkaval kazdy den..ale on ma vseobecne mensiu potrebu spanku.

Takze si uzivaj,ze teraz to mas takto.. Na fintu,ako na dieta,musi prist kazdy sam..mozes vyskusat osvedcene rady,ale nie kazda musi platit zrovna na tvoje dieta.