Pôrodnica v Bojniciach - skúsenosti

koliecko
9. nov 2013

Ahojte, mamičky. Chcem Vás poprosiť o infošky z Bojnickej nemocnice, ak ste tam rodili za posledné tri roky. Boli ochotní, aby mamička chcela rodiť aj v drepe alebo na štyroch? Za Vaše vyjadrenia Vám vopred ďakujem.

marianabila
9. nov 2013

ja som tam rodila uz 3x,ale nikdy sa nepytali na polohy pri rodeni,vzdy ma poslali na salu na postel.momentalne je porodnica prerobena,je velmi pekna-pripadala som si tam ako v obyvacke 🙂 ,dokonca som videla aj malickeho hlavicku v presklenych dverach oproti posteli,ked uz vykukol von na svet 🙂 personal bol spickovyyyy!!!mala som naposledy MUdr.Bakovú Zuzku,a poviem vam-naj,naj,naj doktorka na svete! 🙂 ak ju chytite k porodu,bude to super!drzi palceky 🙂

koliecko
autor
10. nov 2013

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Neviete náhodou, či sa dá dopredu aj ,,objednať" lekár? 🙂
@marianabila

marianabila
10. nov 2013

@koliecko samozrejme,ze sa da objednat lekar k porodu,ale myslim,ze to stoji 200€ 😒 ,treba sa informovat v nemocnici

koliecko
autor
10. nov 2013

@marianabila fuu, tak to je dosť veľa, už bez toho chcem dve veci čo stoja 200e 😖

marianabila
10. nov 2013

😒 no,je to obrovska suma!ale ja si myslim,ze vsetci doktori su celkom ok,najhorsi podla mna je primar...je to poriadna sekera!ale za dobry uplatok sa ti bude tlacit aj do .... 😕 ale to bez srandy,on je velky uplatkar.

livia1
30. nov 2013

@marianabila to že je Ďurčenka uplatkár som len počula, ale jeho mať pri pôrode by som ozaj nechcela. Dva týždne pred pôrodom som ho zažila ked som mala tzv. poslíčkou ako stačilo mi. Moja doktorka sa ma asi mesiac pred pôrodom pýtala, že či mám vybratého pôrodníka alebo mi to je jedno, som povedala, že v podstate mi to je jedno len nech to nieje primár. No a nakoniec sme sa s mojou dr. Mífkovou dohodli na poslednej poradni, že to porodí ona počas 36 hod. smeny, tak aj tak bolo. Bola super, nemôžem sa vobec na nič sťažovať a ešte sa ma pýtala že aký som mala pôrod prvý že či si chcem vyskúšať aj inú polohu, ale kedže som bola v mierných bolestiach už od piatka večera a malý sa narodil v pondelok ráno o 5:56 tak mi to bolo úúúplne jedno v akej polohe ho porodím. Ešte som počula aj o doktorke Gamanovej že je dobrá, tak uvidím v máji koho chytím na sále, snad nie primára.

sintea
28. jan 2014

Dievcata, mozem mat v Bojniciach manzela pri porode? Na internete som nasla vselijake rozporne informacie, vy ste mali manzelikov pri sebe?

jannullka1
8. feb 2014

@sintea ahoj, ja chodím na prípravu k pôrodu a informovali nás, že môže byť pri pôrode manžel, sestra, mama, proste koho si vyberieme.. Jednu osobu, vraj bezproblemov.. Tak nás informovali priamo v pôrodnici.

sintea
10. feb 2014

@jannullka1 super, tak sa tešííím. 🙂 A kedy máš termín, možno sa v nemocnici vidíme, lebo sme asi v tom istom týždni. 😀

helmanka
10. feb 2014

@sintea ano,len je trochu problem ak rodia viacere mamicky.

sintea
11. feb 2014

@helmanka myslis, ze ked by bol pri jednej mamine sprievod, druhej to neumoznia? a neviete kocky nahodou ako to je s tou nadstandardnou izbou?

jannullka1
11. feb 2014

@sintea ahoj, ja mám termín 15.3. Ale doktorka povedala že to môže byť aj omnoho skôr, len aby som vydržala aspoň do 26.2. Malý je už dlho vraj úplne dole. Takže uvidíme 🙂 a vraj keď je viac žien vo vzdycharni a niektorá z nich by si vyslovene neželala aby tam bol nejaký chlap, tak vtedy ho môžu vyhnať. Na nadštandardnú izbu sa čaká doporadia keď je práve obsadená, jedna sestrička mi hovorila že sa nedá dopredu zajednať. Keď porodíš, tak povieš že chceš tú izbu a ak je voľná pôjdeš tam hneď, ak nie, počkáš kým sa uvoľní. Pokiaľ už pred tebou nejaká mamička na ňu nečaká..

helmanka
11. feb 2014

@jannullka1 ja mám presne takúto istú skúsenosť aj čo sa týka sprievodu na "vzdychárni" aj čo týka izby

jannullka1
11. feb 2014

@sintea teraz mi kamoška písala že ich bolo na vzdychárni až 5 a teda nemohla mať ani jedna pri sebe tam partnera. Potom ich zavolali až priamo k pôrodu. Inak neviem ako sa ich tam 5 pomestilo, mám pocit že aj na 3 je to tam dosť malé 😒

sintea
11. feb 2014

@jannullka1
@helmanka No tak to verím... a ja že v Bojniciach rodí tak jedna žena za týždeň! 😀 Preto nerodím v Blave. 😉 No Janik, možno sa tam uvidíme, ja mám termín okolo 7.3. Tak sa drž a nech je všetko v poriadku. Nech máme všetky z Bojnickej pôrodnice len krásne zážitky. 😀

jannullka1
23. feb 2014

Som hrozne nahnevaná.. Ako je možné že v dnešnej dobe lekári nespravia pred pôrodom sono, či nieje pupocna šnúra omotana? Keď ide potom o život dieťaťa aj matky? kamarátka včera porodila v bojniciach. Maleho viackrát vytiahla pupocna naspäť keď ho už skoro vytlačila.. Museli ho nejakou pumpou ťahať nakoniec a niečo jej tam porušili asi.. V noci ju museli operovať lebo veľmi krvacala.. Malý bol priduseny ale je v poriadku. Ona má problémy..

jannullka1
23. feb 2014

Alebo keď som tam bola na sone v 30- tom týždni, tak mi maleho pokukala len na max 2 minúty, len rýchlo rýchlo zmerala hlavičku, brucho, steh kosť a videla som tlkot srdca a ani mi nič nepovedala, už potom len šup šup dole a obliecť sa.. Potom som bola na poslednom v 36- tom tt a spýtala som sa, či mi ho teraz aj pomeraju že aký je veľký a tak..na to mi povedala že to sa už v tomto tt nemeria.. Ale že môže - bola to už druhá doktorka. Tak zmerala hlavičku a steh kosť a vraví že by teraz mal mať okolo 2600 g..to bolo všetko a ja neviem ako chcú zistiť či sa zmesti cez moju panvu.. Keďže ju mám dosť úzku na pohľad.. Možno ten vnútorný obvod je v pohode, ale zaráža ma že v tejto dobe sa stávajú aj také veci, že žena mala mať jasný cisársky ale nechali ju vytrapit sa, dieťa nemohlo ísť ďalej lebo sa zaseklo a potom že to býva masaker keď ho všelijako musia vyťahovať.. To mi hovorila jedna sestra z pôrodnice..

vieraft
23. feb 2014

@jannullka1 ja som tiez rodila vcera v bojniciach.t a tvoja kamoska rodiila asi po mne, lebo som bola este na sale vedla a brali nejaku pumpu, ze mu pomozu. zial,sono sa pred porodom nerobi, ani by to nemudeli vidiet, omotat si snuru moze babo zs 1sekundu pri tlaceni, takze vidiet by to aj tak nemuseli.

kveta
23. feb 2014

@vieraft Kolko lekarov porodnikov bolo v sluzbe?

vieraft
23. feb 2014

@kveta co viem,tak jeden a ten rodil aj mna.

kveta
23. feb 2014

@jannullka1 Na cisarak musia byt dvaja lekari. Bol tam vraj len jeden. Preto to skoncilo bez cisaraku. Porody cez vikend a v noci su rizikovejsie.

jannullka1
23. feb 2014

@kveta no čo sa už dá robiť, keď to mala také ťažké a potom to silné krvácanie. Boli dvaja asi lekári lebo ona mala zaplateného a v noci mu volali aby prišiel.

sintea
3. mar 2014

Dievcence, aj ja mam za sebou porod v Bojniciach a nevybrala by som si uz veru inu porodnicu ako tuto. Sestricky uzasne, lezala som 9 dni pred porodom na rizikovom, potom na porodnici jeden den na normalnej a zvysok s manzelom na nadstandardnej izbe. Primar, MUDr. Durcenka sice oddelenie vedie pevnou, ale v profesionalnom duchu neskutocne odbornou rukou, ide o team vynikajucich profesionalov, ktori aj v mojom pripade nic nepodcenili a boli maximalne obozretni a profesionalni. Odnasam si preto z vyvolavaneho porodu neskutocne krasny zazitok a rovnako aj z pobytu v porodnici. Uzasne boli aj sestricky na novorodeneckom, skutocne kazda ochotna sa pristavit, vysvetlit, pomoct. A to aj niekolkokrat. Bojnice jednoducho v ramci svojich financnych moznosti splnili moju predstavu o prichode nasho potomka na svet. 😀

jannullka1
6. apr 2014

Takže ja už to mám tiež za sebou a ležala som na sestonedeli 2x, 2 týždne pred pôrodom a potom normálne po pôrode. Mám našťastie len dobré skúsenosti, všetci boli úplne super, aj sestričky aj lekárky, ja som sa chlapom "vyhla ", vždy ma vysetrovali len doktorky. Niektoré mamičky čo tam boli a rodili s primarom alebo sa im pri pôrode mihol, trocha nadávali na jeho správanie, on neznáša vraj keď je žena precitlivelá pri tom pôrode.. ale keď behal po oddelení a s niekým sa rozprával, tak bol vždy sladký ako med. Tak ja mám našťastie len ozaj dobrú skúsenosť, aj keď som mala ťažký pôrod.

matulka855
15. sep 2016

Ahojte! Dnes som rodila v porodnici v Bojniciach! Rodil ma p. Primar s novou p. Doktorkou, ktora prave zacina a dve vynikajuce a ochotne sestricky Alenka a Karolínka, vsetci uplne perfektní, zacali sme rano o siedmej s vyvolavanim, s tym ze som odisla este domov a o pol jedenastej som bola naspat. Malinka mala snuru okolo krku a ozvy padli zo 140 na 60 a pritom vsetkom porod vybaveny za 15 minut. 11:50 sme boli na svete!!! Dakujem tymto styrom ludom za neskutocnu pomoc a odbornost. Ja mozem len a len odporucit!!!

monkraj
26. sep 2016

Ahojte! Ja som rodila 9.9.2016 v pôrodnici v Bojniciach a som veľmi spokojná. Rodil ma pán primár Ďurčenka, ktorý bol skvelý a profesionálny...vlastne všetky sestričky aj doktory a doktorky, sanitárky, všetci boli veľmi milí, priateľskí, ochotní s veľkou dávkou porozumenia. Poradili a vysvetlili mi ako sa starať o môjho syna, ako ho kŕmiť, kúpať...
Úprimne ďakujem. Odporúčam!!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre