Dvojičky a nástrih hrádze

lullita
1. aug 2017

Ahojte,žienky,čo ste prirodzene rodili dvojičky- všade čítam,ževraj pri dvojkách sa RUTINNE robí nástrih hrádze.Neviete mi povedať,čo je na tom pravdy? Syna som rodila prirodzene bez nastrihu a bez sitia s vahou 2,98 kg. Predpokladam,ze ani teraz nebudu deticky vacsie( skor mensie) a rada by som sa tomu vyhla pokial to bude mozne.

rucka77
1. aug 2017

To sa uvidí až pri pôrode, či to nastrihnutei bude nutné. Ja som nástrih mala a poviem ti tak, predstavovala som si to horšie. Nebolelo ma to a po pravde, som ani nevedela, kedy ma nastrihli😉

katarinapekna
1. aug 2017

Ja zas nepozná. zenu,kt. By rodila dvoj a viac -čata prirodzenou cestou.

lullita
autor
1. aug 2017

@rucka77 no tak uvidime,ked bude treba, tak sa tomu zrejme nevyhnem. Ved nejako uz bude 😄 @katarinapekna takých je veľa-preveľa a moja gynekologička ani nevidí dôvod aby som šla inak,pokiaľ budú dobre otočené a vše v poriadku 🙂 ( a ja som aj rada)

slamka555
1. aug 2017

@lullita Neboj sa nastrihu 🙂 Ja som ho taktiez pri porode ani nepostrehla 🙂 ;)

lullita
autor
2. aug 2017

@slamka555 trošku z toho mám strach :D ale zas prežili iné,prežijem aj ja.Skôr sa bojím toho hojenia potom,keďže neviem do čoho idem,pri synovi som pár hodín po porode sedela a behala ako keby som ani nerodila 😄🤷‍♀️

kacena4
2. aug 2017

@lullita po pravde vzdy je lepsie spravit niekolko cm usmerneny nastrih a pekne ho zasit ktory sa dobre hoji a ani o nom nevies ako nekontrolovatelne roztrhanie vonkajsich popr. vnutornych rodidiel a nasledne sitie ktore urcite budes citit a mat s tym niekolko mesacne popr. rocne problemy - popr. ti budu musiet neskor robit plastiku ☹ takze odporucam radsej mensi nastrih ktory ani necitis nakolko sa robi priamo pocas kontrakcie a zahoji sa este pocas stahov maternice t.j. zasa len nic velke bolestive necitis. jasnacka pri moceni zo zaciatku jemne stipkanie tam je ako pri reznej rane na prste ale to sa da prezit kedze mas pri sebe babatka.... takze sa toho neboj, myslim, ze porod ak prezijes prezijes aj toto... drzim palceky

lullita
autor
3. aug 2017

@kacena4 ale jasné ,že je to lepšie. Mňa skôr zarazila tá informácia,že pri dvojičkach ho robia rutinne( co pre mna znamena,ze ho zrejme robia aj ked nie je potrebny),tak ma to zaujimalo 🙂

extempore
3. aug 2017

@lullita Dvojičky ťa nenechajú rodiť prirodzene, na to zabudni.

nataliq222
3. aug 2017

Ja som rodila dvojcence prirodzene a poviem Ti pravdu pri tom vsetkom som ani nepostrehla, kedy ma nastrihli 😅

slamka555
4. aug 2017

@lullita No ved jasne aj ja som mala z toho strach ale naozaj ani neucitis kedy ti to urobili popri kontrakciach ;) A kup si preistotu chlorofil je to super na hojenie po zasivani 🙂 Mna skor bolelo to sitie ( sili ma polhodinu :/ ) ale zatala som zuby vsak ked som prezila porod toto uz je slaby odvar ;) ..No to si mala potom super prvy porod 🙂 .. Mne pri porode este trochu nalomili kostrc lebo sa malemu nejak nedalo chudatku vijst.. tak som si dobry mesiac nemohla poriadne sadnut .. 🙂 ale verim ze druhy porod (vo februari;) bude uz trochu lahsi ;) tak drzim palce 🙂 ;) a neboj ;)

mima86
4. aug 2017

Rodila som dvojicky prirodzene a nenastrihli ma ani som sa nepotrhala. Ani jediny steh, vahy 2470 a 2380. To bolo v porodnici v BB. Starsi mal 3410 a tiez bez nastrihu so 4 malymi vnutornymi stehmi, to bolo vo ZV.
To ci pojdes prirodzene zavisi najma od polohy prveho. Ja som mala oboch dole hlavou a nikto pri mne cisarsky ani nespomenul.

bona_dea
4. aug 2017

@extempore aká si ty chytrá 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre