Iná pôrodná poloha v pôrodnici na Kramároch

labutienka6
8. aug 2014

Ahojte, zaujimalo by ma, ci je na Kramaroch moznost rodit inak ako na stole. (Porodne kreslo, na styroch...) Polohy kde neposobi gravitacia sa mi zdaju drasticke a neviem ci sa to vlastne v BA podporuje. Kramare mam najblizsie tak som chcela smerovat tam... Mate skusenost v Bratislave s inymi polohami? Dakujem

bosoriak
8. aug 2014

@labutienka6 Pokial si dobre pamatam, tak jedina porodnica v BA s porodnym kreslom je Antolska, maju ho v nadstandartnom porodnom boxe. Na Kramaroch maju klasicke lehatka. Ina poloha pri porode je zalezitostou asi dohody s porodnikom, s tym nemam skusenost bohuzial.

andromeda_ja
8. aug 2014

Mila otazka 🙂 Rodila som na Kramaroch 3x. Dvakrat som rodila na porodnom boxe - lehatko - a raz som si vyskusala aj na voziku - nebola sanca stihnut sa presunut z neho na box. Vsetky porody boli krasne a personal skvely, ci uz na porodnej sale alebo novorodeneckom oddeleni, ci oddeleni sestonedelia (aj standard aj nadstandard). Tie lehatka su polohovatelne. Na druhu fazu porodu zdvihnu operadlo vyssie, takze gravitacia moze pomahat a ty sa mozes pevne chytit strmenov a zapriet, aby sa lepsie tlacilo. Vyzera to mozno krkolomne, ale nie je to vobec nepohodlne, ci drasticke. Mozes mi verit, ze ked uz mozes tlacit, je to ulava. Druha faza obycajne trva velmi kratko. Dietatko, ak je vsetko v poriadku, tak ho popozeraju a daju ho hned na brusko aj prisat sa. Ja tuto porodnicu vrelo odporucam. Na oddeleni nadstandart si mozes aj vybrat z niekolkych jedal kazdy den. Prajem krasny zazitok z porodu a hlavne bez komplikacii 🙂

guguska
8. aug 2014

@andromeda_ja
@bosoriak
Ste velmi zlate ze ste sa mi ozvali, dakujem velmi pekne za komenty.
Prajem vsetko dobre 🙂

meluela
8. aug 2014

@bosoriak pokial viem tak prave v tom nadstandardnom boxe na antolskej je nafigu kreslo a doktori tam neradi pracuju, ale nevidela som to. V kazdom pripade tie standardne su nove polohovatelne s miestami na zapretie ruk na noh, ziadna krkolomna koza so strmenmi. aspon to moje bolo a prepokladam je aj ostatne su take iste.

bosoriak
8. aug 2014

@meluela moze byt, len co som si precitala. Ja som rodila na Kramaroch a tam ma dali do takeho polosedu na tlacenie, takze pohoda.

labutienka6
autor
11. aug 2014

@andromeda_ja
@melula
@bosoriak

potesili ste ma. Dakujem velmi pekne za odpoved.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre