Pôrod na Antolskej - skúsenosti s pôrodníkmi

sant1n1
11. máj 2018

Ahojte,
prosím kto z Vás už rodil na Antolskej? nejaké skúsenosti s pôrodníkmi a tak? 🙂 alebo sa aspoň chystá a má nejaké info 🙂 Prípadne ktorý pôrodník je najlepší?
Ja by som mala rodiť u MUDr. Maršíka, máte niekto s ním skúsenosť ako s pôrodníkom? 🙂 Je lepšie si pôrodníka zazmluvniť alebo to nechať na náhodu?
Ďakujem..

silvi70
11. máj 2018

Skús sa spýtať v skupine Pôrodnica Antolská Bratislava

mirola
11. máj 2018

@sant1n1 ahoj, Marsik ta odrodi jedine po zazmluvneni, ci? Lebo inak nemas istotu u koho budes rodit, on tam ma len maly uvazok a je skor externista. Ty si z asistovanej reprodukcie, alebo? Ja tam idem rodit 29.5. Konkretne tiez u Marsika. Ale poznam tam aj inych lekarov. Dovod preco u neho, lebo ma ma cele tehu a mam u neho zaplatenu nadstandartnu starostlivost aj porod.

najstastnejsia
11. máj 2018

@sant1n1 Za mňa a môjho drobca veľká spokojnosť... A jednoznačne odporúčam pani Dr. Mirku Dubčákovú. Skvelá, zodpovedá a vysoko profesionálna osoba.

emao
11. máj 2018

aj ja som zvažovala túto porodnicu, ale väčšinou som pocula iba zlé recenzie

evalin88
12. jún 2018

Maly sa narodil na Antolskej pred cca 10 tyzdnami. Porod super. Izby fain, zenske sestry otras ale detske az na vynimky super. Mali sme zazmluvnenu dr. Dubčakovu. Možem odporučiť ak porovnavam s pribehmi kamaratok. Ochotna a energicka osobka a super ma zašila že som tam druhy deň jak "srna" behala ;) boli aj negativne veci. Napr ženske sest. S detskymi nevychadzaju, takze nedaju ziadnu radu k babatku a za detskymi sa ma isť aj s postielkou. Ale neviem ako je to inde. Za mna osobne lepsie antolska ako ruzinov

evalin88
12. jún 2018

@najstastnejsia suhlasim.. Ja mam z nemocnic strach tak som sa stale nieco pytala, (co ide robit dalej, co to je co drzi a tak) urcite jej to liezlo krkom (komu by neliezlo ) vždy odpovedala ;) pristup bol super a aj počas hospitalizacie na sestonedeli sa na nu dalo obratit, ;)

lucik284
12. jún 2018

@sant1n1 ja jednoznacne odporucam. Vzdy sa najde pre a proti ale ja som.bola spokojna. Pri rozhodovani u nas zavazila vzdialenost ale aj to, ze ak by boli komplikacie s babom tak antolska je na tom naj a prevazaju tam babatka aj z inych nemocnic. Nemala som zazmluvneneho dr., odrodila ma porodna asistentka. A co sa tyka sestonedelia nemozem sa stazovat. Ked som mala otazky bez problemov mi odpovedali ci uz islo o mna alebo malu. Dokonca babe co bola so mnou na izbe nemali problem viackrat prist a pomoct s prikladanim a rozbehom kojenia.

najstastnejsia
12. jún 2018

@evalin88 Ak sa 2 krat postasti, urcite budem chciet rodit pri nej. Je to top doktorka. 🙂

sant1n1
autor
9. júl 2018

@mirola ako si zvladla porod? Vsetko bolo v poriadku? MUDr. Marsik bol pri porode? 🙂

mirola
9. júl 2018

@sant1n1 ja som bola negativne sokovana jeho spravanim. Hlavne po porode, uz k nemu nepachnem. Tyzden po si vypytal 1000 euro. V podstate si sam vypytal uplatok 😂

sant1n1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evalin88
10. júl 2018

@mirola to vazne ???? To je sila.. Akoby si rodila v kochu.. Tam stoji porod 1200€.. Doktorka co rodila mna... Mala som na nu kontakt od niekoho.. A oni vraj z tych 300€ dostanu len 150€ a zvysok nemocnici. Chcela som jej dat tych 300 bez papiera.. Lebo si to podla mna zasluzila..Naznacila som nieco a ona sama pred sestrickou prisla s tym ze nie su doriesene papiere.. Dala mi hned zmluvu a vysvetlila kde sa to plati oficialne ..

evalin88
10. júl 2018

@mirola dufam ze si mu nic nedala 🙂

mirola
10. júl 2018

@sant1n1
@evalin88
No mala som u neho zaplateny rocny pausal. Od 12 tyzdna som chodila na poradnu na Antolsku, cize vsetko islo na poistovnu. Je pravda, ze som nikdy necakala viac ako 10 minut. A vzdy mi prizvukoval, ze mozem volat vo dne v noci keby nieco, ja som to vsak nikdy nevyuzila, iba raz ked mi praskla voda. Kazdu poradnu klasika, moc, tlak, a ultrazvuk. To asi je nad ramec, ale kedze som mala cysty robili by to aj v inej poradni. Maly bol KP priecne preto som isla sekciou, Marsik na nu netlacil, keby sa maly otocil porod by bol prirodzeny. Pred sestrickami nic o tych peniazoch nespomenul. Dal mi len zmluvu a tu som zaplatila v pokladni. O dva dni na to som porodila, mama mi potom hovorila, ze dosiel za nou a hovori “ co aky som bol rychli, to preto som taky drahy” nechapala co tym myslel.. o dva dni po porode dosiel za mnou a povedal mi to iste.. bolo to take divne a zavolal si ma do ferticentu.. hovorim, ze dojdem na antolsku cez tyzden, on ze nie tlacik ze cez vikend k nemu. Nik tam nebol len on. Hovori doriesime ekonomicke veci. U mna porod stoji 1000 eur. Zatial som dostal 100 zo zazmluvnenia tak este 900. Skoro som odpadla. Po prve povodne som si chcela zazmluvnit ineho lekara, lebo je tam pripar, ale tak som si povedala, ze ked ma mal Marsik cele tehu tak nedam “zarobit” inemu. Keby som toto vedela nevaham a zazmluvnim si primara. Mame tam gynekologa je to nas rodinny znamy ale uz nie je porodnik lebo este rodil moju mamu teda mna ako babatko a uz je stary. A ten nam nech nejdeme k Marsikovi, ze neni fer clovek a tak. A my ze blbost a tak sme dopadli. Fakt nechapem ako sa moze tak nekorektne chovat, dokonca mi tu sumu napisal na papier a ten skartoval. Nevyslovil ju. No otras

bibaku
10. júl 2018

Sestru nechali vysilit a az potom zistili ze to nezvladne.. Maly ma omotanu pupočnu šnuru okolo krku a skoro sa udusil.. Leteli s nou cez chodbu na voziku a az potom sa dostali k cisarskemu.. Jazva cez cele brucho od strany k strane a sestricky uplny ignor ze maleho v takom stave nemohla dvihat.. Nepomohli jej.. Boli odporne a hnusne na nu aj kvoli tomu ze stratila mlieko.. Otras

sant1n1
autor
10. júl 2018

@mirola tak teraz fakt neviem co robit.. som u neho cele tehotenstvo a brala som to ako “samozrejmost”, ze u neho aj odrodim.. ale to sa mi zda trosku vela.. a choval sa k tebe aspon nejako extra?

mirola
10. júl 2018

@sant1n1 mozno si to k tebe nedovoli, mna zobral po “znamosti” lebo moj gynekolog vazne ochorel a ja som bola na rizikovom, ini lekar mi povedal, ze uz po potrate. Ten znamy co nam to vybavil povedal, ze mame peniaze a ze budeme vdacni. Tak asi preto si to dovolil. Neviem

sant1n1
autor
10. júl 2018

@mirola on asi klientky co nemaju peniaze ani neberie..😂 ale ide o princip.. mna to stve skor z toho ludskeho a profesionalneho hladiska..

mirola
10. júl 2018

@sant1n1 presne.. vies nech si za porod vypyta aj.. 3000 ale popredu, aby sa clovek mohol rozhodnut. To co spravil bolo nechutne podvodne spravanie. U mna velmi klesol. Som stastna, ze mam zdraveho syna. A preto kaslem na to.

silvi70
10. júl 2018

@mirola, je nehorázne a neakceptovateľné, aby si lekár pýtal peniaze za pôrod. Ak rodičia niečo chcú dať, tak ok, nech dajú na báze dobrovoľnosti po pôrode - vtedy je to dar, nie úplatok (podľa najnovších súdnych rozhodnutí :wink). Ale pýtať si takúto sumu - to nie. Ja osobne by som mu nezaplatila za takýto prístup nič - prípadne by som mu dala len toľko, koľko uznám za vhodné.

ceklis
10. júl 2018

@mirola a preco si sa ho vopred nespýtala na cenu? Ja som takto po "známosti" rodila u jedného v Ružinove a ked som sa ho na to pytala vopred, bol ticho. Po pôrode som sa zase pytala a zase ticho, tak som mu do obálky dala to, co som uznala za vhodne. Je to úplatok ako svet, ale naozaj sa o mna staral a mali sme s malym na male.... Je to hrozne ze takýmto spôsobom platíme za nieco, co by malo byt samozrejmosťou a vsetci sa tvária ze to neexistuje :( ale ozaj si sa ho mala na to vopred opýtať.

silvi70
10. júl 2018

mám pocit, že našich lekárov podporujeme v braní úplatkov. Ak idem k súkromnému lekárovi, ktorý nemá zmluvy s poisťovňami, tak má cenník a viem, koľko budem platiť. Ak idem k lekárovi, ktorý dostane zaplatené od zdravotnej poisťovne, tak rátam s tým, že platiť za štandardné zákroky nebudem. A potom je to naozaj o mojej spokojnosti/nespokojnosti s lekárom. Ak som spokojná, môžem mu dať po ukončení liečby dar - ak nie som spokojná, nedám nič.
To, že ja mám peniaze na to, aby som dala "všimné" lekárovi nie je podstatné - ide mi o tých ľudí, ktorí tie peniaze nemajú.....

mirola
10. júl 2018

@silvi70
@ceklis
Ja som si u neho zaplatila hned ako som prisla k nemu v 8 tt 1200 eur, bez papiera na ruku myslela som, ze tym su veci medzi nami “vyriesene” a zaplatim este zazmluvnenie v nemocnici. Nepride mi 1500 eur malo za to co mi poskytol. Ved vsetky ukony co robil isli na poistovnu, ta mu za mna zaplatila tiez. Nad ramec mesacnej kontroly som u neho nebola, nemal so mnou ziadnu robotu na vyse. A inak mi povedal ze “ mozno sa Vam to zda vela, ale ja som bol kvoli Vam cely vikend v BA” 😂.. rodila som z piatka na sobotu, cele to trvalo hodinu. Vecsiu kktinu uz nemohol zadret.

silvi70
10. júl 2018

@mirola, veď práve preto ma takýto prístup lekárov rozčuľuje. My sme v decembri riešili lekára - gynekológa v Ba. Podarilo sa nám zohnať vynikajúceho lekára, ktorý pracuje na súkromnej klinike - klinika mala na stránke cenník - platilo sa len to, čo bolo v cenníku - nič viac, nič menej a klinika vždy vystavila doklad. Ale zďaleka to počas tehotenstva nebolo 1200 EUR... a spokojnosť maximálna.... Pôrod bude v štátnej nemocnici, kde lekár pracuje. Žiadne peniaze od mladých nepýtal a som si istá, že ani nebude😉

ceklis
10. júl 2018

@mirola och :( tak toto uz je ozaj dost
zle mi doslo
1200 za sledovanie pocas tehu? kokos, dovi dopo
najhorsie je ozaj to, ze ta informacia nebola podana
je smutne naozaj ze sme "nutene" takto to cele podporovat

@silvi70 a ano :( je smutne, ze si taketo "podplacanie" nemozu dovolit vsetci :(

silvi70
10. júl 2018

dievčatá, ja si myslím, že máme možnosť voľby a nepodporovať lekárov, ktorí si úplatok pýtajú. Keď im klienti ubudnú, spamätajú sa. A druhá vec je, že generácia mladých lekárov nie je skorumpovaná, pristupujú k pacientom inak ako starší lekári... Taká je moja skúsenosť za posledné roky. A áno, ak som s lekárom spokojná, zoberiem mu po vyliečení prezent. Ale lekárov, ktorí neváhajú od mladých mamičiek (budúcich mamičiek) pýtať bez mihnutia oka peniaze, na ktoré nemajú nárok, tak pre takých lekárov nemám pochopenie. Ak žijeme v spoločnosti, kde si platíme zdravotné poistenie, a napriek tomu si nie sme u lekára rovní len preto, že niektorá mamina extra peniaze pre lekára nemá, tak sa niekde stala chyba. A je mi ľúto tých mamičiek, ktorým to dajú lekári pocítiť.

evalin88
11. júl 2018

@sant1n1 je to vela a podla mna aj nezakonne si to pytat. Myslim ze nie je legalny sposob ako by ta donutil mu zaplatit taku sumu a navyse k nemu domou aby si nemala svedkov... Za to by mohol skoncit v base... Ja by som mu neplatila.. Hlavne ti mal vopred povedat kolko chce a ci s tym suhlasiš !! A nie po funuse pytať.. Ked som chodila na poradnu bol tam jeden hrozne nesympaticky doktor ktory mal vecne prazdnu cakaren... Neviem ako sa volal.. Na sestonedeli mi raz robil usg kukol cca 30 sekund a povedal dobre 🙂

evalin88
11. júl 2018

Mimochodom doktor Maršik tu má fasa reklamu 🙂.. Podla mňa by mal niekto založiť diskusnu skupinu pre pacientov ktorym sa toto stane.. Mohla by vzniknuť čierna listina takychto lekarov.. Ktorym sa človek oblukom vyhne.. A bude po probleme 🙂

Mudr.Maršik bude top numero uno 🙂

ceklis
11. júl 2018

@evalin88 ja k nemu chodím do ferticentu a nemôžem na jeho spôsoby ani postupy povedať krivé slovo. Je vždy milý, ústretový a keď sme riešili ivf ako samoplatcu snažil sa mi pomôcť ako len vedel. Je to ale iné, lebo je tam cenník a ide podľa neho. Bola som v 3centrach a s nimi som bola najviac spokojná. Je to ozaj individuálne.

evalin88
11. júl 2018

@ceklis to je jasne... Ale mohol dat babe vediet pred porodom. My sme zasa boli za jednym odbornikom v Ginfiv.. Urobil morfo usg aj sme si pokecali o stave zdravotnictva.. Chceli sme jeho nazor.. Nevedeli sme vybrat porodnicu.. Bol fakt super.. Ukazal nam ako maly prehlta plodovu vodu a hybe ockami... Zaevidoval to ako klasicke usg.. Nie morfologicke.. Takze sme platili menej.. Boli sme tam 2x lebo maly mal zle vysledky triple testu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre