Pôrodnica Kramáre vaše skúsenosti a názory
Ahojte miminy,
chcela by som sa spytat, ci mi neviete poradit, čo by som si mala zobrat do porodnice na Kramaroch, lebo v kazdej porodnici to je ine.
A este ake skusenosti mate s touto porodnicou-s doktormi a sestrickami, zatial som pocule len dobre nazory, ale chcela by som ich pocut viac.
dakujem za odpovede
chcela by som sa spytat, ci mi neviete poradit, čo by som si mala zobrat do porodnice na Kramaroch, lebo v kazdej porodnici to je ine.
A este ake skusenosti mate s touto porodnicou-s doktormi a sestrickami, zatial som pocule len dobre nazory, ale chcela by som ich pocut viac.
dakujem za odpovede
@marija v podstate by som si predstavovala mať pri sebe muža aj v 1.dobe, rada by som , aby ma informovali o tom čo sa deje, prečo robia veci tak ako robia a v prípade, že si môžem vybrať nejaký postup či úkon, aby som sa mohla rozhodnúť. Nebola by som rada, keby mi niekto stláčaním brucha pomáhal tlačiť ( ak by to nebolo krajne akútne) a pod. Proste komunikácia z oboch strán v pohode + priloženie dieťatka. Asi tak. Kolegynka sa nedostala ani k požiadaniu, aby jej dali trošku vyššie polohovateľný pôrodný stôl 😢
@dendy1 no prva poziadavka asi nehrozi 😃 ale to preto, ze asi maju nejake svoje inetrne predpisy a muza pustia az neviem kedy, mne ho pustili ked mi zaviedli epidural, a to bolo dve hodiny pred porodom... ked som rodila na Antloskej pred 3 rokmi tak tam bol somnou muz od sameho zaciatku, ale vraj som mala stastie ako som sa spatne dozvedela 😃 o vsetkom ma informovali, ze mi idu brat krv napriklad a na co vsetko, na vsetko co som sa spytala mi odpovedali. Porodny stol som si polohovala sama nakolko bol elektricky a polohovanie ovladacove a nikto mi do toho nic nehovoril, malu mi prilozili hned po porode na brusko, potom ju pomerali povazili a opat priniesli, prisala sa a potom ked ju dali do perinky bola s nami dve hodinky na sale aj muz bol s nami. Rodila som bez nastrihu a vychytila som uzasnu smenu lekara aj sestricky a nemam nic negativne co by som tomu vytkla....
nie este nie 🙂 lebo je od 30 oktobra prec az v pondelok mu budem volat to uz by mal byt spat 🙂 ale dohodnuta som s nim no v pripade ze by sa nieco dialo mam kontaktovat dr Valenta .. my sme v 32tt lezali na kramaroch a tam sa o mna staral a bola som spokojna .. len som prvorodicka a ja vobec neviem co mam od porodu ocakavat 🙂 tak aspon som kludna ze budem mat fajn lekara 🙂
@vejkadu Ahoj, do poradne neobjednávajú, treba prísť ráno na 8 a doniesť moč, sestrička si ťa zaeviduje, popýta sa koľko vážiš, je to na 1 posch. v budove polikliniky úplne vzadu na konci presklennej chodby, posledné dvere vľavo, číslo si nepamätám (200 neviem koľko) a budeš čakať s polu s ostatnými mamičkami, bude vás tam neúrekom, málokedy sa stane, že to ide pomasle alebo, že vás bude menej.Doktor prichádza väčšinou až medzi 9-10 hod. a začína sa poradňa.Keď prídeš musíš sa opýtať kto je posledný a zapamätať si ho.Je to tam dosť chaotické, ale funguje to a je tam aj málo mies na sedenie. Rozhodne z čakárne za pár minút neodídeš, počítaj s doobedím.Ráno si môžeš od sestričky pýtať kufrík pre budúce mamičky, vyplníš len kartičku s tvojimi údajmi a hneď ti ju dá.Sú tam všelijaké somarinky a vzorky 🙂 Ja som to tam už absolvovala 2x, zvládneš to a zvykneš si a ten postup. V ambulancii sa zdržíš samozrejme minimálne, bežné vyšetrenie.Vezmi si piť aj niečo chrúmať...Prajem veľa šťastia.Klaudia
@marija nie este nie lebo je od 30 oktobra prec az v pondelok mu budem volat to uz by mal byt spat ale dohodnuta som s nim no v pripade ze by sa nieco dialo mam kontaktovat dr Valenta .. my sme v 32tt lezali na kramaroch a tam sa o mna staral a bola som spokojna .. len som prvorodicka a ja vobec neviem co mam od porodu ocakavat tak aspon som kludna ze budem mat fajn lekara 😉
baby co ste rodili alebo sa chystate rodit u Pruzinca, zazmluvnovali ste ho oficialne, alebo ste sa s nim len dohodli...pocula som ze zazmluvnovat velmi nechce...ja som u neho mala pred tri a pol rokom akutnu sekciu, bol strasne mily a dokonca za mnou aj prisiel na sestonedelie...tiez som uvazovala ze si ho zazmluvnim, som ale iba v 14 tt
ahojte baby, na stranke nemocnice na Kramaroch som si prezerala jednotlive ambulancie a rozpis lekarov na jednotlivych ambulanciach. mozem si vybrat konkretneho lekara ku ktoremu by som chcela chodit? alebo je to aj v zavislosti od rozpisu sluzieb? Koho by ste mi doporucili? dakujem
@klaudiab ahoj to vážne hneď prvý krát takto funguje? Lebo jedna kočka odtiaľto mi povedala, že mám normálne zavolať, že sa tam priamo na to pýtala a tak som nakoniec urobila, ale mám zavolať až na budúci týždeň. Mám na mysli úúúplne prvú poradňu.
No a čo sa týka toho čakania naozaj to tak dlho trvá? Lebo mňa bude podľa všetkého voziť môj drahý a to tam chudák bude musieť na mňa tak dlho čakať?
A ešte sa chcem opýtať, či dávajú aj foto z uzv?
No a čo sa týka toho čakania naozaj to tak dlho trvá? Lebo mňa bude podľa všetkého voziť môj drahý a to tam chudák bude musieť na mňa tak dlho čakať?
A ešte sa chcem opýtať, či dávajú aj foto z uzv?
@vejkadu : ahoj ,ja tam chodím od začiatku, lebo tam mám lekára. dnes som bola na testoch na cukor a došla tam jedna mamička tak jej hovorili ,že mala zavolať a objednať sa tak neviem. ale sestrička ju zobrala, či jej dala nový termím to neviem tiež :-N :-N ....................no tie poradne trvajú dlho :-N 8-( ,lebo je tam veľa mamičiek........................
@brankaa vybrať si môžeš a potom už sa dohodnúť s tým lekárom
@brankaa vybrať si môžeš a potom už sa dohodnúť s tým lekárom
@vejkadu Ahoj, absolvovala som to 2x, vždy to bolo to isté, od 36 týždňa nastupuješ do poradne na Kramáre na 1. posch. v budove polikliniky odosiela ťa tvoj gynekológ a bohužiaľ s tým čakaním to je tak, každopádne rátaj s väčším časovým rozsahom.Mňa tam manžel vždy doviezol a potom prišiel pre mňa.Stalo sa mi asi 1, že som bola vybavená rýchlo, že bolo menej mamičiek v poradni, ale hovorím, to je minimum.Môžeš si tam aj zavolať, ale aj tak budeš musieť prísť ráno s močom a potom čakať, sestrička ti vezme aj tehotenskú knižku.
UZV na abulancii nemejú a ani ho nerobia 😞 , čo som bola tiž prekvapená, je to len klasické vaginálne vyšetrenie krčka, či sa neotváraš a či nie sú už pôrodné cesty zrelé.UZV sa už nedočkáš, iba ak by mal Dr. nejaké podozrenie, že nie niečo v poriadku, tak byťa poslal, majú ho tiež na 1 posch. v na č. dv.204.
To je celá predpôrodná poradňa.Držím palce, mňa to čaká táto patália v apríli.
pá, Klaudia.
UZV na abulancii nemejú a ani ho nerobia 😞 , čo som bola tiž prekvapená, je to len klasické vaginálne vyšetrenie krčka, či sa neotváraš a či nie sú už pôrodné cesty zrelé.UZV sa už nedočkáš, iba ak by mal Dr. nejaké podozrenie, že nie niečo v poriadku, tak byťa poslal, majú ho tiež na 1 posch. v na č. dv.204.
To je celá predpôrodná poradňa.Držím palce, mňa to čaká táto patália v apríli.
pá, Klaudia.
Začni písať odpoveď...

Odošli
@bec