Pôrodnica Topoľčany. Viete niečo viac?

melory
8. jan 2007

hladala som v teme porod - porodnica topolcany a nenasla som nic okrem porodu do vody. ja o porod do vody zaujem nemam, ale mala by som o porodnicu. mozem si tam vraj vybrat lekara s ktorym budem mat konzultacie a odvedie mi porod. viete nieco viac? este raz , nejde mi o porod do vody.

krissy1
8. jan 2007

melory lekara si mozes vybrat si myslim v kazdej porodnici

melory
autor
8. jan 2007

to neviem ci uz funguje ze si zaplatis a on pride aj v noci, neviem fakt. nik mi to nenavrhol.

ikke
8. jan 2007

...porodnica nie je sucastou tejto nemocnice?:
http://www.sme.sk/c/3083016/V-Topolcanoch-spisu...
😨

melory
autor
10. jan 2007

je mozne ze ano, neviem, len som sklamana, ze vlastne topolcany ani tak neponukaju kvalitu, ako len alternativny sposob porodu.

andrea.m
10. jan 2007

melory v časopise mama a ja 12/06 je písane o pôrodniciach v NR kraji aj o tej Topoľčianskej myslím.skús tam.alebo zavolaj rovno do pôrodnice a povypytuj sa.

melory
autor
10. jan 2007

uz som si vypatrala aj doktora a mam prist osobne, ale cim viac o tom mam informacii, tym nenej sa mi nemocnica paci.

andrea.m
10. jan 2007

melory dôležitejší sú v tej nemocnici ľudia ako prostredie.ked tam budú po tebe "brechať" žiadný nadštandard ti to nevynahradí.ale ked bude personál milý a ochotný pomôcť a poradiť tak prežiješ aj spoločné sprchy si myslím.ale neviem čo vlastne od pôrodnice očakávaš.

melory
autor
10. jan 2007

od porodnice ocakavam upnu klasiku, ziadny hotel, ale o co mi ide je aby moje dieta bolo vcas a odborne porodene, aby si ma niekdo aj vsimol a vcas zareagoval.

andrea.m
10. jan 2007

tak v tom prípade fakt overuj personál

melory
autor
10. jan 2007

fakt neviem ci mam ist po tom , alebo to nehat na nahodu a ist do nasej porodnice a nech ma odrodi kdo ma sluzbu. neviem, dako moj zensky siesty zmysel je zastaveny.

andrea.m
10. jan 2007

melory a odkiaľ si?neboj do apríla niečo vysonduješ 😉

certica
10. jan 2007

melory neviem, ale ak sa chystas normalne do trnavskej nem., asi by som sa vyhla oblukom 😅

melory
autor
10. jan 2007

certica ved to ze raz som tam bola a nik si ma skoro nevsimol 😔

mimonenka1
10. jan 2007

Ahojte, melory, v ktorom meste bývaš?

melory
autor
10. jan 2007

trnava trnista

mimonenka1
10. jan 2007

Veľa maminiek chodí rodiť do handlovskej nemocnice a to aj z Bratislavy.Ja bývam neďaleko, ale nakoniec idem do Bojníc. Veľmi sa za posledné roky zlepšili.

lomnicka
11. jan 2007

@melory...
som z trnavy a rodila som v topolcianskej nemocnici...mozme sa stretnut a pokecat, ked mas zaujem...

melory
autor
11. jan 2007

zdalo sa ti to tam odborne vybavene aj pre babo? lebo pocula som, ze oni prenasaju deti v kritickom stave do nitry. mne nejde o vodu, ale o dieta, nech je super odrodene.

bubulik
29. jan 2007

melory, akurat cez vikend som mala stretnutie s primarom v nemocnici v TO. Inak som mu napisala mail a ma pozval teda aj s manzelom na osobne stretnutie.Maju to tam pekne zariadene a vsetci boli velmi mili. Ja tiez nechcem rodit do vody. Velmi sa mi pacilo, ze povedal, ze im ide hlavne o to, aby porod prebehol v poriadku a aby dieta bolo zdrave.

anielik
29. jan 2007

Ahojte, aj ja som bola v TO sa pozriet, veeeeeelmi sa mi tam pacilo....a uz som bola aj rozhodnuta, ale teraz neviem. Moj gynekolog povedal ze by tam nerodil nikdy z hygienickych dovodov...
a teraz neviem kam ist :((((((((((((((

anielik
29. jan 2007

Mel, ja som sa rozpravala osobne z Caradskym...primarom, a bol velmi mily. Vsetko to tam vyzera super, aj personal co sme stretli... oddelenie tiez je velmi pekne....
Problem je s tym, ze o vaznych pripadoch prevazaju do Nitry...zevraj...ale to asi nikto nepovie dopredu, ze takto to robia. ☹

erzinka
31. jan 2007

ahojte, ja som tiež uvažovala o TO pôrodnici aj som sa tam bola pozrieť. vážne sú tam strašne milí, jediné čo mi prekážalo je, že všetky pôrodné stoly sú v jednej miestnosti odelené látkovou stenou. neviem si predstaviť že by nás tam naraz rodilo niekoľko. ja viem že je to asi malá pravdepodobnosť ale čo ked náhodou. predsa len tam budem ležať 2 hod. po pôrode. asi pôjdem do trenčianskej je kompletne zrekonštruovaná a sestričky sú tiež zlaté.

iwis
1. feb 2007

a v topoľčanoch náhodou tiež nerenovovali ten pôrodnícky pavilón?sa mi to tam zdalo také vynovené,lebo som tam bola pred rokom ale nie zrovna na tom oddelení

xdollyx
3. feb 2007

Ahojte maminy. Ak mozem z vlastnej skusenosti....rodila som pred 2,5roka u primara Caradskeho v topolcanoch a klasickym sposobom...povodne som chcela na stolicke, ale nestihla som to 🙂 ....lekari a aj sestricky su profesionalne v pohode a aj je o vas velmi dobre postarane....ked som rodila ja boli tam dalsie 3maminy a vobec nam to nevadilo....skor sme pocuvali co hovoria doktori co ma robit akurat ta co rodi....dokonca tam bol aj jeden manzelsky par, ktory si obhliadal porodnicu a prv ako tam vstupili prisiel lekar a opytal sa nas ci mozu prist a nebude nam to vadit....Doktor Caradsky ma chodil kontrolovat kazdu polhodinu a vsetko si zapisoval...sestricky chodili tiez za mnou a ponukali mi vsetky alternativy ako si trochu ulavit od bolesti...pri tom vsetkom bol aj moj manzel a este aj o toho sa sestricky starali...pytali sa ci nechce vodu, vysvetlili mu co ma robit a ked chcel mohol hocikedy si odbehnut do bufetu 🙂 .... samotny porod som mala velmi rychly a lahky....primar mi vsetko vysvetloval,ze ide hlavicka, ze nemam tlacit,potom ze mam poriadne zatlacit...vlastne ma na vsetko upozornoval co robi a co sa deje....dokonca dal ruky do mna a napomohol malej, lebo som nevladala vytlacit hlavicku....nebola som vobec nastrihovana a roztrhla som sa na 3 stichy co bolo velmi malo....este v ten den ako rodila som pekne bez problemov sedela a chodila.....a teraz prichadza moje sklamanie ☹ ....detske oddelenie ohladom dojcenia bolo nulove...vobec my ako prvorodicke neukazali ako dojcit...co sa tykalo kupania a osetrovania dietatka to vysvetlili, ale o dojceni skoro nic....nechcela sa mi rozbehnut laktacia a ked som zavolala sestricku z detskeho oddelenia, prisla stisla mi bradavku a povedala, ze ved trochu tecie a ze mam si viac prikladat malu 😒 ...to bolo vsetko...co s toho vyplyva? porod a opatera okolo porodu su fantasticke, ale tie sestry na detskom katasrofa....mozno sa to zmenila, dost sestriciek odislo a pribudlo, takze toto je len moja skusenost.....zelam vam vela zdravia a stastia ....pa 🙂

melory
autor
13. feb 2007

ahojte neviete ci je tam k dispozicii aj internet? alebo to by som chcela vela???

melory
autor
15. feb 2007

sestricky na novorodeneckom mi nevadia, lebo som druhorodicka a snad nic nebudem od nich potrebovat.

mimakro
22. feb 2007

Ahoj.Ja som v TO rodila dvakrat-pred tromi rokmi a tromi mesiacmi. Pristup lekarov aj sestier mozem hodnotit ako profesionalny. Vybavenie je super-rodi sa na novych porodnych stoloch. Ja som nemala dohodnute s nikym,ale da sa s doktorom Abutaimom. Neviem,ci oficialne a za kolko. Baba vedla na izbe to mala vybavene,porod jej kompletne vyvolal. V nemocnici nie je odd.pre patol. novorodencov. Ak hrozi predcasny porod,tak to hned posielaju do Nitry. Musim suhlasit s xdollyx,ze starostlivost o dojcenie je takmer nulova-ako mozu zeny co nedojcili radit takej,co chce dojcit a ma nejaky problem. Inak celkovy dojem je pozitivny. Drzim palce v rozhodovani. Internet je mozno na nadstandardnej izbe.

melory
autor
22. feb 2007

tak to je dobra sprava pre mna, lebo s dojcenim mam rocnu prax tak ich nepotrebujem, len potrebujem kvalitne odvedeny porod.

mimakro
22. feb 2007

Moj druhy porod bol lepsi,co sa tyka odvedenia (MUDr.Caradsky a MUDr.Urbanec) a poranenia-dvakrat po jednom stehu a krvna zrazenina bez nastrihu(dcera 4000g,50cm). Hojenie prebehlo bez vacsich problemov. Prvy porod bol menej bolestivy(syn 3830g,51cm),zato porodne poranenie bolo velmi velke aj s nastrihom(MUDr.Abutaima,sil MUDr.Hribik). tazko predpokladat,ako to dopadne,ale pristup bol naozaj profesionalny.

melory
autor
22. feb 2007

pri prvom vzdy nastrihuju, ale pri druhom je to uz roztiahnute a elastickejsie.
ja som sa rozhodla rodit s abutaimom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre