Pôrodnica v Dunajskej Strede - ako je to aktuálne?

daxxie
10. okt 2019

Ahojte baby, prosím ktoré ste rodili teraz niekedy v DS, ako je to tam aktuálne? Najmä čo sa týka personálu, vyhovenia pôrodnému plánu a tak? Na webe majú krásne videjko, no ako druhorodička viem že reklama a realita bývajú dosť odlišné....Dnes keď som tam bola, medzi riadkami sa ku mne dostala info aj že personál nemá príliš, citujem „pochopenie pre bolesť" alebo že s anesteziologmi pri epidurálke príliš nespolupracujú. A keď som ja sama doktorky počas poradne sa pýtala na epi, ostala prekvapená, že to vôbec chcem riešiť. Rovnako keď som sa pýtala, komu nahlásiť prítomnosť otca pri pôrode tak ostala akoby zaskočená a odpoveď že otec môže byť pri pôrode len ak zrovna nie je 5 rodičiek naraz...čo chápem len myslela som, že to tam je automatika...Prosím podeľte sa aká bola vaša realita, lebo si zháňam čo najviac info o tejto pôrodnici, či sem ísť rodiť alebo nie. Vďaka.

renatka1985
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
renatka1985
10. okt 2019

skusim v skratke aspon par veci. rodila som tam v 09/2018.

Porodny plan: na ten rovno zabudni. ja som mala jednoduchy porodny plan, ktory stal najma na tom, ze ziadam podporu prirodzeneho porodu /v zmysle vyhnut sa sekcii kym nebudeme v ohrozeni zivota/, co si samozrejme vysvetlili po svojom, 10 dni ma nechali lezat na oddeleni, striedavo som mala kontrakcie, cele hodiny, 2x mi zastavili porod...a az na moje prosenie po 14 dnoch prenasania mi porod nakoniec vyvolali.

Pritomnost otca pri porode: jedine ak si priplatis za nadstandardny porodny apartman - co je loteria, lebo nemusi byt volny. inak muza pustia len na salu - cize az k samotnemu tlaceniu - ak stihnu. toto povazujem za najvacsie minus. my sme mali stastie a apartman bol volny. neviem si predstavit, zeby som tam bola 8 hodin sama. Priestory su male, neprisposobene objemu porodov, vzdycharen je vlastne priechodna miestnost malicka, bez sukromia.

Epi: zavisi od lekara, aky ma k tomu pristup. Je to tam skor zvlastnost, to je pravda a za epi sa tam plati 150€, kedze je to sukromna nemocnica. Mne ju nakoniec pichli, na pana primara anesteziologie nemozem povedat pol kriveho slova.

Velmi zavisi, akeho lekara vychytas na smene - kedze som tam lezala vyse dva tyzdne, stretla som vsetkych... viac v sukromnej sprave.

Ja som mala nakoniec velmi tazky porod, a dakujem personalu ze vo vysledku sme obaja ok a rodila som prirodzene - avsak verim, ze to bolo vela o tom ze som skutocne mala stastie na dobru zostavu.

O pristupe niektorych sestriciek na novorodeneckom ani pisat nebudem. Stacilo ked mi jedna zdrapla bolavy naliaty prsnik par hodin po porode ako handru a zacala ho stlacat bez akehokolvek upozornenia....proste ziadna ucta, respekt, nic.

S odstupom casu tvrdim, ze uz by som tam NIKDY nesla rodit znova.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre