icon

Výsmech kvôli váhe na sociálnych sieťach

9. okt 2025

Som baba/žena 34 rokov, dve deti 9 a 4r., výška 172cm váha 85kg. CCa 5dní dozadu som zverejnila na instagrame fotky z hladania húb. Nic sexy alebo tak, úplne normálne fotky. Profil mám verejný. Napísal mi tam viac komentárov nejaký muž v štýle, že" kukni sa na seba ako vypadáš + emotikon prasaťa", ďalšia foto s otázkou koľko vážiš? Profil zamknutý, ja jeho nevidím a nepoznám. Celkom ma to rozosmutnilo, viem, že mám nadváhu a riešim to, ale je toto normálne? Spomeniem si na to aj po toľkých dňoch, aký pocit to vo mne zanechalo. Len sa chcem spýtať, čo týmto sledujú ľudia, ktorí toto robia, aké myšlienkové pochody môžu mať a prečo to robia...

zabka79
9. okt 2025

@anonym_autor ano zlo existuje. Niekto si chcel ulavit a sam ma problemy. Su ludia s krehkym sebavedomim a potrebuju niekoho zhodit aby im bolo lepsie Je tazke si drzat formu pri rodinnom kolotoci. Nikto nie je dokonaly. Ak sa citis dobre nenechaj sa znechutit. Ak sa dobre necitis skus pre seba zit zdravsie. Staci malickost.

anonym_f8b2c5
9. okt 2025

Mas nadvahu a si si toho vedoma. Mna by ale ako prve napadlo … preco by nejaky anonym komentoval tvoju vahu? Zo zamknuteho profilu? Nebude to skor niekto, koho poznas a ma ta v zuboch 🤷‍♀️ a anonymita mu dovoli urazat ta … a nemusi to dokonca ani byt chlap. Ak si normalny 0815 clovek, kt sa nejak excesivne nepretrca … na foto ukazujes hriby, nie postavu .., ano ludia su zli … ale toto by mi bolo divne. Hlavu hore …

autor
9. okt 2025
@anonym_f8b2c5

Mas nadvahu a si si toho vedoma. Mna by ale ako prve napadlo … preco by nejaky anonym komentoval tvoju vahu? Zo zamknuteho profilu? Nebude to skor niekto, koho poznas a ma ta v zuboch 🤷‍♀️ a anonymita mu dovoli urazat ta … a nemusi to dokonca ani byt chlap. Ak si normalny 0815 clovek, kt sa nejak excesivne nepretrca … na foto ukazujes hriby, nie postavu .., ano ludia su zli … ale toto by mi bolo divne. Hlavu hore …

@anonym_f8b2c5 ja si tiež myslím, že to je človek, ktorý ma osobne pozná. Ale neviem to nijak zistiť, a ani to zisťovať nebudem.

anonym_4d9b30
9. okt 2025

Nadvahu mas, to vies aj ty ale ked to komentuje nejaky cudzí clovek je ubohe.

anonym_65d28b
9. okt 2025

@anonym_autor ja nechápem ľudí ktorí zverejňujú verejne svoje nie najkrajšie fotky 🤭

nyusika
9. okt 2025
@anonym_65d28b

@anonym_autor ja nechápem ľudí ktorí zverejňujú verejne svoje nie najkrajšie fotky 🤭

@anonym_65d28b
Oveľa horšie, ako (podľa teba) zverejňovanie nie dokonalých fotografii je prezentácia svojej úbohosti... najmä, keď sa skrývaš za anonym
Písať pod nickom, ktorým si tu známa, nebola by si takto hustá...

enmery
9. okt 2025
@anonym_65d28b

@anonym_65d28b A Tvoje fotky sú všetky krásne? To vám už filtre a Instagram úplne vymyli mozgy?

anonym_37227c
9. okt 2025
@baboobchod

Mňa by z toho psychologického hľadiska skôr zaujímalo, prečo majú ľudia verejné profily a sharuju tam, ako boli na hubách? Načo je to dobré?

@baboobchod toto sa snažím už roky pochopiť, no nedarí sa

maca1984
9. okt 2025

Mám kamarátku ktorá má 109 g na výšku 174 cm.
Ja jej váhu neriešim, pre mňa je podstatná jej osoba/povaha pre ktorú ju mám rada.
Nemá ig, má len fb.
Nemá ho uzavretý len pre priateľov, komentuje čosi v rámci mestských vecí minimálne.Roky jej chodia správy že ju už len ako sviňu poraziť, že aká zabíjačka by z nej bola, že takéto tela sa trepe vôbec medzi ľudí.
Hanba.
Hanba že toto vôbec dakto vypustí z klavesnice

maca1984
9. okt 2025

* 109 kg ( oprava )

maca1984
9. okt 2025
@anonym_65d28b

@anonym_65d28b ty lezieš cudzím ľuďom na profil ? Ja nie, nemám na to čas.
A keby som aj mala, máš potrebu cudzím ľuďom písať takéto ohaviny ?

elzu
9. okt 2025

A ted si vezmi, jak se citi emocne a kognitivne jeste nedozrálí teenageři, kterých středobodem světa je komunikace skrz sociální site, ve kterých nikdo nema žádnou moralku, zadnou hranici, ani empatii…

Ty jako dospela zena, matka dvou deti, si muzes v duchu rict- zakomplexovany idiot, ktery nema nic lepsiho na praci, nez ponizovat ostatní lidi, protoze zaziva ve vlastnim zivote takovou prázdnotu, ze si ji musi nejakym zpusobem vyplnit urazenim ostatnich. (Pokud se te cizi clovek takto silne dotkl, tak jde videt, jak citlive je to pro tebe tema, a ja to chapu, kazdy mame podobnou achillovu patu na jinem miste, ktere nas vnitrne rozhodi, kdyz do nej nekdo bodne).

Vetsina teenageru tohle ale nedokaze- srovnat si podobne komentare v hlave je pro ne strasne tezke- je jen malo z tech, co to dokazou odignorovat, v jinem pripade zacnou atakovat nazpět, prohlubuje se imaginarni jama v uz tak nefungujicich vztazich, vzbuzuji se emoce, ktere neumi vykomunikovat, ani zaradit, a pak se divime, ze holky i kluci prestavaji jist a potaji zvraci, ze se z frustrace izoluji jeste vice, rezaji se do predlokti a upadaji do depresivnich stavu, maji panicke ataky atd.

Socialni media jsou zlo, pokud je nedokážeme filtrovat a umoznime jim ovlivňovat nase emoce. Pisu to jen pro pripomenuti, abychom si porad dokola opakovali, jaka rizika cekaji na netu na nase deti.

Rekla bych ti nejradeji- bud se vyser na pridavani fotek na net a nebo se nauc srat na debilní komentare. Ale vim, ze je to tezke, a tak ti reknu- i tenhle blby zazitek jednou zapadne a casem uz tak bolet nebude. A mozna te nakonec dokope udrzet se na ceste za zdravejsim ja- coz neni o vaze a vzhledu, ale o zivotnim stylu. A svuj zivotni styl a jeho mozna rizika do budoucnosti dokazes zhodnotit jen ty.

jeennyv
9. okt 2025

Neviem, mna osobne by v zivote nenapadlo dat koment osobe co nepoznam…ok na koniku max diskusie, baby, co sa pytaju na stene…a inak ked uz ine siete…ja som napr psickar a max komentujem len ked niekto hlada radu atd…ale ze pridem a okomentujem…nechapem…hold nova doba

anonym_c838a1
9. okt 2025

@anonym_autor podľa mňa to je bývalá spolužiačka a rieši si mindrák ,🤣

bashka80
9. okt 2025

Zablokovať a neriešiť, niektorí ľudia sa vyžívajú v tom, že chcú anonymne ubližovať. Ak by si bola chudá, urážal by ťa preto, ak by si mala úplne že ideálnu váhu, robil by si srandu z tvojho účesu. Sú to chorí ľudia, vôbec sa takým človekom nezaťažuj.

anonym_f4f3db
9. okt 2025

@anonym_autor Tak netreba všade vešať fotky hlavne ak maš nizke sebavedomie, proste s tým musíš rátať. Moju fotku nikde nenájdeš vlastne nemam ani facebook ....ale na druhej strane nemam ani nadvahu cvičim a staram sa o seba a súkromie je pre mňa posvätne.

svetlonos
9. okt 2025
@anonym_65d28b

@anonym_65d28b
ako nie najkrajsie fotky? Autorka bola na hryby, nie na profi fotoakcii. Ci ty by si to slahla cez filtre a hned by bolo o 15 kg a 10 rokov menej, ci ako?

enmery
9. okt 2025
@svetlonos

@anonym_65d28b
ako nie najkrajsie fotky? Autorka bola na hryby, nie na profi fotoakcii. Ci ty by si to slahla cez filtre a hned by bolo o 15 kg a 10 rokov menej, ci ako?

@svetlonos Hej hej, jej už zavarilo mozog z insta fotiek s vysokou pravdepodobnosťou.

autor
10. okt 2025
@anonym_37227c

@baboobchod toto sa snažím už roky pochopiť, no nedarí sa

lebo som verejne činná osoba a veľmi často v téme, ktorej sa venujem (nechcem zachádzať do konkrétností) komunikujem s cudzími ľudmi, ktorí mi v tejto veci píšu. Môj profil používam aj na prezentáciu mojej práce.
@anonym_37227c

anonym_cd855f
10. okt 2025

Z coho si smutna ? Ze pravdu pisal? Keby si bola so svojimi kilami ok tak ta to nenahneva .ano su aj sebavedome pevnejsie zeny.a dalsie ,nemas zamknuty profil, treba ratat aj s negativitou.

dm1
10. okt 2025
@anonym_cd855f

Z coho si smutna ? Ze pravdu pisal? Keby si bola so svojimi kilami ok tak ta to nenahneva .ano su aj sebavedome pevnejsie zeny.a dalsie ,nemas zamknuty profil, treba ratat aj s negativitou.

@anonym_cd855f ako za aku pravdu? co dava ludom pravo komentovat vsetko a vsade? Pochopim keby sa dotycny opytal som podla Vas tucna? Ale tam islo uplne o nieco ine, preco niekto citi potrebu komentovat ako clovek vyzera? Aj po ulici ked ide oproti tebe niekto tucny ho zastavis a povies mu to? Naco preboha? Mne ked sa nieco nepaci a nepytaju sa ma na nazor tak si ho necham pre seba :p. Bolo by fajn keby nas bolo viac a nie anonymni hrdinovia vo virtualnom svete co vsetko hejtuju

bomba36
10. okt 2025

@anonym_autor hejt je znak toho, že sa máš lepšie ako niekto iný a to ho serie, preto má potrebu si do teba kopnúť takými komentármi. Na 99% ten človek vyzerá stokrát horšie ako ty.
A ak nemáš ambície byť influ, tak si zamkni profil a zverejňuj fotky len pre tých, ktorých tam chceš mať.

vajanika27
10. okt 2025
@anonym_15d194

Liezt niekomu na profil, akoby do sukromia a tam mu nadavat, je hulvatstvo. Tento to schytal, ale isiel z kozou na trh, to je ine. 🌈

@anonym_15d194 to vážne, by ste úplne rovnaká ako ti ľudia čo píšu tie hnusne komentáre, čo si dovolujete kopírovať fotku cudzieho človeka tu do témy. Okamžite to zmazte.

vajanika27
10. okt 2025
@anonym_65d28b

@anonym_65d28b pretože nie je povrchna a nema nasr.te v hlave, asi preto.

autor
10. okt 2025
@anonym_cd855f

@anonym_cd855f dá sa pravda napísať aj bez urážok, nemyslíte? Bez toho, aby vám cudzí človek písal, že ste sviňa a podobne. Nemyslíte?

anonym_15d194
10. okt 2025
@vajanika27

@anonym_15d194 to vážne, by ste úplne rovnaká ako ti ľudia čo píšu tie hnusne komentáre, čo si dovolujete kopírovať fotku cudzieho človeka tu do témy. Okamžite to zmazte.

@vajanika27 preco? Ten krpaty hysterik kvical, ze my vsetci... Oktem ps blbeckov za nim... 5 500 000 mozeme za jeho possraty zivot, vypocuj si ho. 🌈Aj tebe nadava.

moonlight1210
10. okt 2025

@anonym_autor ak pisal viackrat, tak zufalo cakal na reakciu, aby mohol rypat este viac.

Takze je to trulko a zufalec s prazdnym zivotom. A presne preto si jeho pisanie prestan brat k srdcu.

Ty schudnut este mozes. Jemu rozum nikto uz nedoleje.
To je rozdiel medzi vami.

A najvacsi trest pre neho, ked nereagujes. Lebo dalej ostava s tou svojou nudou a prazdnom sam.

vajanika27
Autor odpoveď zmazal
vajanika27
10. okt 2025
@anonym_15d194

@vajanika27 preco? Ten krpaty hysterik kvical, ze my vsetci... Oktem ps blbeckov za nim... 5 500 000 mozeme za jeho possraty zivot, vypocuj si ho. 🌈Aj tebe nadava.

@anonym_15d194 ste jeden zly človek, ktorý uráža ludi rovnako ako Fico a jeho darebaci. Fuj ze sa nehanbite, okamžite vas profil idem nahlásiť, za to co tu zdielate.

anonym_cd855f
10. okt 2025
@anonym_autor

lebo som verejne činná osoba a veľmi často v téme, ktorej sa venujem (nechcem zachádzať do konkrétností) komunikujem s cudzími ľudmi, ktorí mi v tejto veci píšu. Môj profil používam aj na prezentáciu mojej práce.
@anonym_37227c

@anonym_autor autorka s tymi ludmi nespravis nic …mozu pisat co chcu .treba zmenit myslenie