Kde mi poskytnú súrne pôžičku?

zuzanka957
6. jún 2013

Ahojte surne potrebujeme pozicku. ...5000 eur....pracujem na zmluvu plat 500-600 eur plus poberam aj matersku....kde mam skusit stastie.....neuspesne som pochodila prima banka postova a slov.sporitel.uz som skusala aj nebankovu cetelem a nic

jolly84
6. jún 2013

@zuzanka957 a preco ti banka nedala? aka vychadza splatka? nemas nejake ine pozicky? tie nebankovky do toho by som nesla ja osobne.....

zuzanka957
autor
6. jún 2013

Ze vraj to nevychadza. ..mes.splatka bola 100 eur...

zuzanka957
autor
6. jún 2013

Nemam ziadne splatky pozicky exekuciu nic....

jolly84
6. jún 2013

@zuzanka957 a ten prijem je v cistom? vsak skus dalsie banky - VUB, sberbank. ale nebankovky urcite vynechaj narobis si viac problemov ako osohu. 100 eur nie je az tak vela., nechapem....

olifcek
6. jún 2013

@zuzanka957 nebankovky ani omylom

janka2501
7. jún 2013

kazde odmietnutie bankou mas zaznacene v uverovom registri, aked si banky pozru register tak uz len koli tomu ta odmietnu...

linda20111
7. jún 2013

@zuzanka957 ahoj, nerozumiem preco ti to nevychadza, ja som brala hypoteku a dve pozicky z platu 600e a v pohode to vyslo..Lenze je mozne ze tebe nespocitavaju obidva prijmy , mozno maju podmienku ze musis byt na dobu neurcitu, nie na dohodu, alebo ti pocitaju len ze mas jeden prijem matersku alebo bez materskej. treba sa spytat na to presne v banke v com je problem. tiez pozeraju na to ze mas dieta, ale vidim ze mas len jedno dieta,tak na to sa pocita minus 1OOe. hodnotia aj tvoje vydavky, ine pozicky, manzela. ak ma manzel maly alebo ziadny prijem tak moze byt v tom problem, lebo vas hodnotia spolu. ak si doteraz mala nejaky problem /nezaplatenu splatku, nedajboze exekuciu/ tak je to vsetko v bankovom registri a kvoli tomu ta banky odmietaju. v tom pripade len nebankovka to najhorsie co moze byt provident, triangel, slovenska pozicovna (aj ked za nou je vub tak tam ta mozno tiez preveria). inac 5OOOnieje az taka velka suma, najlepsie je ziadat v tej banke kde mas ucet, vacsinou vtedy ani netreba dokladovat prijem,kedze si vedia sami pozriet kolko ti chodi na ucet. skus este vub banku pred tymi nebankovkami.

eeffka
7. jún 2013

@zuzanka957 no v prvom rade ti poradim neber pozicku.
Ked ta odmietli banky a co je podstatne uz aj nebankovka ( a ty idu po urokoch ako kocur po udenom), proste nemas na to aby si ju splacala. Oni nie su sprosti resp nezamietaju ziadosti podla nalady.
prijem 500-600??? ake? ciste/hrube? zakladny plat ci s neistymi premiami?maz zmluvu/dohodu? urcita doba/neurcita...? ine splatky? exekucie... si vydata? si matka samozivitelka? je tam kopec veci na ktore sa prihliada a kvoli tym ta zamietli.
U nas v praci sa bezne clovek zamestna, je u nas 2t azj s cestou a uz chce ist pytat hypo na 20r, uz ked vypisujem papier mu vravim ze ho zrusia, a este sa aj tvari ze precooooo???

irriss
7. jún 2013

@zuzanka957
Musela jsi davat DUVOD??? .."Proc" potrebujes pujcku??
Tady v Italii se ztroskota i na oduvodneni.. 😉

katesocka
7. jún 2013

No môžeš skúsiť aj VÚB, ale tam som ja osobne mala problém keď som chcela úver kvôli veku. Oni pokiaľ viem tak do 23 rokov veľmi úvery nedávajú. A to robím 4 roky na jednom mieste a plat mám tiež celkom dobrý.

katesocka
7. jún 2013

@zuzanka957 Zabudla som ťa označiť 🙂

sue
7. jún 2013

@zuzanka957 materská sa neráta do príjmu... takže ti zohľadňujú len tvoj príjem v čistom - pokiaľ žiadaš v banke, kde máš účet, tak ti okontrolujú, koľko peňazí ti prišlo na účet za posledného pol roka od zamestnávateľa. Zohľadňujú tiež či máš zmluvu na dobu určitú, alebo neurčitú, či máš stanovený pevný plat, alebo napr. len základ a provízie. Tvoj príjem predelia počtom osôb v domácnosti - keďže máš dieťa, tak aj to sa tam ráta a po tom, ako ti odrátajú prípadnú splátku pôžičky ti musí ostať životné minimum. T.j. napr. ak partner nemá príjem a tvoj sa delí medzi Vás troch, je jeasné, že ti to nevyjde.

Odporúčam neriešiť pôžičku, ale skúsiť požičať od kamarátov, alebo rodiny...v dnešnej dobe určite...

zuzanka957
autor
7. jún 2013

Pracujem na dobu neurcitu 4 roky...nemame ziadne meskanie....max mi davaju 1000 eur......manzel pracuje na dohodu cca 600 eur.....

eeffka
7. jún 2013

@zuzanka957 dohoda rovna sa neisty prijem cize pre banku NULA, takze manzela dieta = 3 osoby
550 priemerne ( vychadzam z tvojho 500-600)-300=200, nemas zaplateny najom, internet, poistky, a neviem aku si chcela splatku? hypo to asi nie takze predpokladam ze spotrebak na 3-5r, dajme tomu 5r, co je 85 cista splatka + uroky takze dakde k 100ke
proste vam to nevychadza. oni to beru ze manzel nema prijem.to ze dnes ma neznamena ze o mesaic bude mat.

amouramour
7. jún 2013

@sue inak my sme brali hypo a aj rodicovsky prispevok zaratavali medzi nase prijmy...

autorka a manzel nema nahodou nejake nezpalatene starsie uvery a pod?

zuzanka957
autor
7. jún 2013

ne nema nic.....byvame u rodicov takze neplatime nic

kvetinqa
7. jún 2013

@zuzanka957 je to presne z dovodu, ktory ti pise @eeffka . Tvojho manzela beru ako nezamestnaneho a teda zivis 3 osoby z platu 600 eur.

matozazzo
7. jún 2013

Ahoj, z vlastnej skusenosti, materska sa do prijmu nezapocitava :( Ak mas este male dieta, beru to tak, ze aj ked si zamestnana, moze byt casto chore a tym padom budes marodovat a uz si rizikovy klient.. Tusim na pozicku nad 3000 Eur potrebujes aj suhlas manzela alebo aj jeho prijem. O jeho prijme nepises. Taktiez zavisi od toho, ako pisali vyssie, aky mas typ PP, ci na dobu urcitu, neurcitu, ci si v skusobnej dobe.
Dalsi aspekt je, aky mas uverovy register ty, pripadne tvoj manzel za poslednych 5 rokov, ak ste boli v omeskani so splacanim inych uverov, hypoteky alebo niecoho ineho, banka vas automaticky zamietne, taktiez, ak mate nedoplatok na zdravotnom alebo socialnom poisteni...

kvetinqa
7. jún 2013

@matozazzo mne matersku do prijmu zaratavali

eeffka
7. jún 2013

@kvetinqa
@matozazzo
@zuzanka957
myslim ze ona nema matersku ale rodicak, podla fotky a to nie je "prijem" ale socialna davka, proste nerataju

kvetinqa
7. jún 2013

@eeffka no mne ratali prave rodicak... v slsp.

matozazzo
7. jún 2013

ano, oprava, rodicak, mne povedali, ze o rok mi konci, takze to neberu v uvahu, preto sme brali hypoteku na manzela, a vtedy mi to zapocitali ako prijem v rodine navyse...

lili_mia
7. jún 2013

@zuzanka957 Manželova dohoda :( robí ako ho zavolajú, alebo to má pevne stanovené na niekoľko hodín denne? Kedy mu končí dohoda?

amouramour
7. jún 2013

mne ratali rodicak v tatra banke

dada1212
7. jún 2013

@zuzanka957 chcela som to "hodiť" do kalkulačky na stránke vúb a tam ma to automaticky nepustilo, nakoľko jedna z podmienok je vek nad 25 rokov. v tej slsp sa nedá bez príjmu manžela/manželky, takže si úver nemôžeš brať sama a dohodu neberú ako istý príjem.
potom skús napríklad unicredit, tam sa dá tuším od 18 a nemusíte oň žiadať ako manželia, môžeš aj ty sama.
neviem prečo máš pocit, že to bude kvôli výške príjmu, ale kvôli tomu to určite nie je, neviem či ti tak povedali v bankách, ale potom klamali.
skús si pozrieť priamo stránky bánk, tam sú aj kalkulačky aj podmienky úveru a budeš vedieť na čom si a až ked budeš vedieť že splňaš podmienky, požiadaj v tej banke o úver.
ešte aj poštová banka ľahko dáva, ale tam je taký úrok, že to budeš ľutovať desiatky rokov, lebo neskutočne ho preplatíš. to platí aj pre nebankovky.
ešte ma napadlo, že ak nedajú tebe, nemohol by si zobrať úver niekto z rodiny na seba? napríklad rodičia, tety, ujovia...
ak by bolo treba, nie je problém ani napísať zmluvu o pôžičke, kde bude celá suma aj s úrokmi, s tým, že by tam bolo aj dohodnuté po koľko im to budeš mesačne splácať a následne mi oni tie peniaze poslali do banky.

lussy666
7. jún 2013

@zuzanka957 skus aj zuno... tam ti pozicku nedaju, pokial si na MD, alebo poberas RP, ale ked aj pracujes, mozno je to ine...alebo mazel nech skusi..

lili_mia
7. jún 2013

@dada1212 Ak by banky nesledovali výšku príjmu, tak to úver dajú aj nezamestnanému a ako od neho vymôžu splácanie? Pracujem v tejto oblasti.

@zuzanka957 A ešte, aký máš pracovný pomer? Na dobu určitú/ neurčitú, či si ešte v skúšobnej dobe. Počas skúšobnej doby nechcú dávať pôžičky, ani cca 3 mesiace pred koncom pracovnej zmluvy na dobu určitú.

dada1212
7. jún 2013

@lili_mia myslím výšku príjmu manžela/manželky , nie žiadatela.
asi si to zle pochopila, myslela som to tak, že niektoré banky budú chcieť a riešiť automaticky aj manžela a kedže má dohodu je to to isté ako keby bol príjem nula.
ale niekde inde, napríklad viem že v unicredit ak požiadá sama, tak sa nebudú zaujímať o manželov príjem a teda nebude problém v tom, že má len dohodu.

mircalla
7. jún 2013

Nebankovky nehrozia. Pri tom prijme a v takej sume urcite nikde, prepac za otvorenost, ale mam s tym nejake skusenosti. Mam podstatne vyssi prijem a dali mi ovela nizsiu pozicku ako 5 000 euro. Banka - no ja mam povolene precerpanie na ucte, ale tolko ti nedaju ani nahodou

piacere
7. jún 2013

@matozazzo nám zarátali môj rodičovský pol roka pred ukončením RD 🙂 (čsob-čka)