icon

Ako riešiť rozoberanie sifónu doma?

15. sep 2025

Kedže je to už kanalizácia malá a mne to príde strašne nechutné .. Len ho odšrobite vyberiete to s rukavicami von alebo stym krtkom? Prosim vas podelte sa o zážitky

anonym_f88095
15. sep 2025

Nie ,menila som aj odpadovu rúru na wc a pohoda

patka06
15. sep 2025

Nerozoberám -- čistím granulovaným čističom

martinka13
15. sep 2025

Príde mi nechutné, keď je to špinavé. Takže čistenie mi nevadí.

jarmila2010
15. sep 2025

rozoberam a nemam s tym problem...najskor vycistim rucne a neskor aj potrubie nejakym pripravkom

anonym_1ab469
15. sep 2025

Za 25 rokov nebolo potrebné ho rozobrať. A ak by to bolo treba, tieto práce robí môj muž.

viestta
15. sep 2025

Poznam aj prijemnejsie veci ako rozoberanie sifonu. Ale poznam aj neprijemnejsie. Ked ho treba rozobrat a vycistit, tak ho vycistim, nemam s tym problem. Vsak je v nom len "nasa spina", u nas vycsinou vlasy a obcas aj kamienky, kedze niekto nevie pochopit, ze topanky sa umyvaju v lavore, nie v umyvadle. Kuchynsky sifon pravidelne preplachuje umyvacka, ten sme este cistit nemuseli, v sprchaci je sitko, tam sa zachytia vlasy. Akurat ten umyvadlovy treba obcas...

niekto2hy
15. sep 2025

@anonym_autor Mas 2 monosti.
a-spravis to sama
b-zavolas si niekoho-firmu,ktora to spravi za teba a za $...

rozculena
15. sep 2025

nikdy som to nerobila,nebolo treba.Občas tam nalejem tekutý čistič

andrea_82
15. sep 2025

Mojho muza z toho natahuje. Ja, vytrenovana prebalovanim, to zvladam. Snazim sa nad tym prilis nerozmyslat, dycham ustami a proste to spravim, ked treba. Muz to rozmontuje a vycistim ja.

biba_18
15. sep 2025

ja to čistím sama aj mechanicky, aj chemicky. rozoberať som nemusela nikdy…

hopsas
15. sep 2025

@anonym_autor je to nechutne a robím to v rukaviciach

anonym_4f1901
15. sep 2025

@anonym_autor prečo tam nenasypes SIFO a nezalejes to vriacou vodou? Vyčistí to úplne rovnako ako manuálne čistenie.

kiki68
16. sep 2025

Na umyvadle ok, to spravim aj sama, ale na wc to uz by som dala instalaterovi. Lebo tam keby zmrvis ten spad o centimeter mozes mat teoreticky problem a bude to pachnut.

ekira1
16. sep 2025

Čistím priebežne aby nebolo treba rozoberať sifón. Háčikom na háčkovanie vyberám vlasy 🫣 keď začne horšie odtekať, použijem klasický zvon a prípravok na čistenie sifónu.

margotka17
19. sep 2025

@anonym_autor netuším, toto doma robí manžel. On tam dáva nejaké granulky a netuším, či to aj niekedy rozoberá, všetko vždy super odteká 👍.

cacianka
30. sep 2025

Čistíme pravidelne - zvon, sifo, horúci ocot, a v tedi som si kúpila sadu kefiek rôznej veľkosti a s dlhými rúčkami, sú super a zac1€. Všade mám pridané sitká, aby mi eliminovali upchavanie