Ako riešiť rozoberanie sifónu doma?
Kedže je to už kanalizácia malá a mne to príde strašne nechutné .. Len ho odšrobite vyberiete to s rukavicami von alebo stym krtkom? Prosim vas podelte sa o zážitky
Nerozoberám -- čistím granulovaným čističom
Príde mi nechutné, keď je to špinavé. Takže čistenie mi nevadí.
rozoberam a nemam s tym problem...najskor vycistim rucne a neskor aj potrubie nejakym pripravkom
Za 25 rokov nebolo potrebné ho rozobrať. A ak by to bolo treba, tieto práce robí môj muž.
Poznam aj prijemnejsie veci ako rozoberanie sifonu. Ale poznam aj neprijemnejsie. Ked ho treba rozobrat a vycistit, tak ho vycistim, nemam s tym problem. Vsak je v nom len "nasa spina", u nas vycsinou vlasy a obcas aj kamienky, kedze niekto nevie pochopit, ze topanky sa umyvaju v lavore, nie v umyvadle. Kuchynsky sifon pravidelne preplachuje umyvacka, ten sme este cistit nemuseli, v sprchaci je sitko, tam sa zachytia vlasy. Akurat ten umyvadlovy treba obcas...
@anonym_autor Mas 2 monosti.
a-spravis to sama
b-zavolas si niekoho-firmu,ktora to spravi za teba a za $...
nikdy som to nerobila,nebolo treba.Občas tam nalejem tekutý čistič
Mojho muza z toho natahuje. Ja, vytrenovana prebalovanim, to zvladam. Snazim sa nad tym prilis nerozmyslat, dycham ustami a proste to spravim, ked treba. Muz to rozmontuje a vycistim ja.
ja to čistím sama aj mechanicky, aj chemicky. rozoberať som nemusela nikdy…
@anonym_autor je to nechutne a robím to v rukaviciach
@anonym_autor prečo tam nenasypes SIFO a nezalejes to vriacou vodou? Vyčistí to úplne rovnako ako manuálne čistenie.
Na umyvadle ok, to spravim aj sama, ale na wc to uz by som dala instalaterovi. Lebo tam keby zmrvis ten spad o centimeter mozes mat teoreticky problem a bude to pachnut.
Čistím priebežne aby nebolo treba rozoberať sifón. Háčikom na háčkovanie vyberám vlasy 🫣 keď začne horšie odtekať, použijem klasický zvon a prípravok na čistenie sifónu.
@anonym_autor netuším, toto doma robí manžel. On tam dáva nejaké granulky a netuším, či to aj niekedy rozoberá, všetko vždy super odteká 👍.
Čistíme pravidelne - zvon, sifo, horúci ocot, a v tedi som si kúpila sadu kefiek rôznej veľkosti a s dlhými rúčkami, sú super a zac1€. Všade mám pridané sitká, aby mi eliminovali upchavanie

Nie ,menila som aj odpadovu rúru na wc a pohoda