Ako dlho ju nechávate pôsobiť? Aby sa nepoškodili wc alebo rúrky kanalizačné...mám predtým rešpekt. A koľko cca nalejete to wc? Môžem aj celý liter? Dakujem
Domestos už nepomôže ?
Liter? A vieš ju aspon neutralizovat?
Prosim ťa v zaujme zivotneho prostredia si o tom pogoogli ,este lepsie pouzi ocot.
Kyselina chlorovodíková? Ani neviem, kde by som to zohnala. Jedine, viem, že sa nachádza v žalúdku. Takže otázka stojí tak, že pokiaľ sa do záchodu vygrcam, ako dlho to mám nechať pôsobiť, kým opláchnem?😁😁😁.
Teraz vážne. Nemyslím, že by aj koncentrovaná kyselina mala šancu poškodiť porcelán. U plastových rúr kanalizácie už neviem, len zo školy si pamätám, že plasty by mali byť voči kyselinam odolné. A hlavne, po spláchnuti dôjde okamžite k výraznému zriadeniu. Skôr, by ťa mala trápiť ekológia, lebo uvedom si, že pokiaľ to rozpustí plastovú rúru, čo to urobí ďalej tam, kde to vypustíš.
Skús radšej perkarbonat, wc to vyčistí dokonale a nemusíš sa báť, že ti to poškodí wc alebo rúrky.
nalejem asi 1/4 z fľaše, prikryjem dekel, necham pôsobiť cez noc, rano prečistim kefou na wc, dodnes nic nezničilo, robim to roky raz za čas, keď kameň nasada, niekedy čistím aj cez deň, necham pôsobiť 2-3 hod., kupujem to v drogérii a dobrý je aj prekarbonat sodný, ktorý uvolnuje aj odtoky, kúpiš v DM
@nika185 super, ďakujem . A ten oerkarbonat používaš ako? Nasypes a zalejes horúcou vodou?
ano
@nika185 díky
Liter je zbytočný, stačí trošku par minút. Daj si rukavice a pripadne rúško. Veľmi to smrdí, treba fakt dávať pozor, odíď hneď z miestnosti.