Ako správne používať kyselinu chlorovodíkovú na čistenie wc?

9. máj 2025

Ako dlho ju nechávate pôsobiť? Aby sa nepoškodili wc alebo rúrky kanalizačné...mám predtým rešpekt. A koľko cca nalejete to wc? Môžem aj celý liter? Dakujem

lukbe
9. máj 2025

Liter je zbytočný, stačí trošku par minút. Daj si rukavice a pripadne rúško. Veľmi to smrdí, treba fakt dávať pozor, odíď hneď z miestnosti.

sisska96
9. máj 2025

Domestos už nepomôže ?

janinah
9. máj 2025

Liter? A vieš ju aspon neutralizovat?
Prosim ťa v zaujme zivotneho prostredia si o tom pogoogli ,este lepsie pouzi ocot.

bastet7
9. máj 2025

Kyselina chlorovodíková? Ani neviem, kde by som to zohnala. Jedine, viem, že sa nachádza v žalúdku. Takže otázka stojí tak, že pokiaľ sa do záchodu vygrcam, ako dlho to mám nechať pôsobiť, kým opláchnem?😁😁😁.
Teraz vážne. Nemyslím, že by aj koncentrovaná kyselina mala šancu poškodiť porcelán. U plastových rúr kanalizácie už neviem, len zo školy si pamätám, že plasty by mali byť voči kyselinam odolné. A hlavne, po spláchnuti dôjde okamžite k výraznému zriadeniu. Skôr, by ťa mala trápiť ekológia, lebo uvedom si, že pokiaľ to rozpustí plastovú rúru, čo to urobí ďalej tam, kde to vypustíš.

patus_2
10. máj 2025

Skús radšej perkarbonat, wc to vyčistí dokonale a nemusíš sa báť, že ti to poškodí wc alebo rúrky.

nika185
10. máj 2025

nalejem asi 1/4 z fľaše, prikryjem dekel, necham pôsobiť cez noc, rano prečistim kefou na wc, dodnes nic nezničilo, robim to roky raz za čas, keď kameň nasada, niekedy čistím aj cez deň, necham pôsobiť 2-3 hod., kupujem to v drogérii a dobrý je aj prekarbonat sodný, ktorý uvolnuje aj odtoky, kúpiš v DM

autor
11. máj 2025

@nika185 super, ďakujem . A ten oerkarbonat používaš ako? Nasypes a zalejes horúcou vodou?

nika185
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika185
11. máj 2025

ano

autor
11. máj 2025

@nika185 díky