icon

Ako správne prať menštruačné nohavičky?

11klaudi
14. okt 2025

Ahojte. Prosím vás v čom periete menštruačné nohavičky? Hľadám konkretné prostriedky. Ďakujem😊

katkaseiner
14. okt 2025

sice nepouzivame menstruacne nohavicky, ale zaujalo ma to...

anonym_7246b8
14. okt 2025

po použití ich treba prepláchnuť v studenej vode. prať normálne na 40, bez aviváže, sušička by nemala byť.

ninka99865
14. okt 2025

@11klaudi v normálnom prášku na pranie + dezinfekcia

zuzacka16
14. okt 2025
@anonym_7246b8

po použití ich treba prepláchnuť v studenej vode. prať normálne na 40, bez aviváže, sušička by nemala byť.

presne ako píše
@anonym_7246b8 uvádza sa aj že na 60tke oprať, ale že nebudú mať potom takú životnosť..

11klaudi
autor
14. okt 2025
@anonym_7246b8

@ninka99865
@anonym_7246b8
To presne robím, mohla som dopísať do príspevku😁
Preplachnem v studenej kym nejde skoro číra voda a periem s ostatnym pradlom vo vrecušku. Akurat ja bezne pouzivam pracie pasik Cleanly + avivaz… pri nohavičkach mám gél Denkmit bez avivaze ale príde mi, ze neni to ono. Periem na 40… na 60 nechcem, lebo by som rada predlzila ich zivotnost. Preto ma zaujimaju konkretne pracie gely atd, v com perú iné žienky a ako su spokojne 🥹

saemi
14. okt 2025

dcéra používa len nohavičky, vždy ich namočím vyplácham v studenej vode od krvi
hodím do pračky na 40ku, mám kapsule ariel + sanytol na prádlo
vždy sú voňavé

anonym_7246b8
14. okt 2025

konkrétne používam denkmit + dezinfekciu do prádla.

betulinka1
14. okt 2025

Ja si ich preperiem v ruke v sprche večer, normálne na to dám mydlo alebo sprchový gel. Supnem na radiator v kupelni a ked sa nazbierajú, raz za dva dni vyperiem s gelom na pranie denkmit ale snažim sa sušiť už potom vonku. Nedavám žiadnu dezinfekciu. Mne prvé začali smrdieť z Lidla ale asi po roku používania, tie som rovno vyhodila. Treba si aj sledovať ako dlho ich používaš, ono by sa mali po tých dvoch rokoch meniť.

pinkgirl
14. okt 2025

@11klaudi aviváž je smrť pre tieto nohavičky - prestaň ju používať pri praní. Ide totiž o funkčný materiál a ten sa nesmie prať s pridaním aviváže, pretože tá ničí vlastnosti toho vlákna z ktorého sú gaťky ušité.
Rovnako sa aviváž nesmie používať pri praní športového oblečenia, membrán atď.

janai1
14. okt 2025

V studenej vode najprv. A do práčky aj to čo iné prádlo - gél taký aký aktuálne mám - Ariel, Silan, Savo... a ja ku všetkému dávam aj sanytol

11klaudi
autor
14. okt 2025
@pinkgirl

@11klaudi aviváž je smrť pre tieto nohavičky - prestaň ju používať pri praní. Ide totiž o funkčný materiál a ten sa nesmie prať s pridaním aviváže, pretože tá ničí vlastnosti toho vlákna z ktorého sú gaťky ušité.
Rovnako sa aviváž nesmie používať pri praní športového oblečenia, membrán atď.

@pinkgirl avivaz som nikdy pri prani snuggs nepouzila 😊

tilly
14. okt 2025

Namocis do studenej vody, vyzmykas a dáš normálne prať s iným prádlom.

pinkgirl
14. okt 2025

@11klaudi oki, tak sa tomu aj naďalej vyhni🙂

ekira1
16. okt 2025
@11klaudi

@pinkgirl avivaz som nikdy pri prani snuggs nepouzila 😊

@11klaudi používam gel ako na ostatné prádlo, nič špecialne.

11klaudi
autor
17. okt 2025
@ekira1

@11klaudi používam gel ako na ostatné prádlo, nič špecialne.

@ekira1 aky? 🙂

ekira1
17. okt 2025
@11klaudi

@ekira1 aky? 🙂

@11klaudi teraz mám Ariel color profesionál. Už mi dochádza, mám kúpený savo jarnú sviežosť a persil. Tak nalejem jeden z nich, mám práčku s automatickým dávkovačom. Biele a stálofarebné periem v prášku, ten mám Ariel s lenorom. Ale menštruačné mám všetky čierne, takže ich v prášku neperiem, používam gél.