Ako správne udržiavať a prať podprsenky?

5. máj 2025
esther100
5. máj 2025

Podľa potreby. Je rozdiel či je leto, či je zima..

lasona
5. máj 2025

Mam 6 ks, väčšinou po dvoch razoch ju dávam prať. Ale ak cítim ze som zapotena, tak po jednom použitý...

mullerova46
5. máj 2025

Raz za mesiac 🫣 alebo menej. Nepotim sa bežne mimo leta. V lete periem častejšie podľa spotenia

mullerova46
5. máj 2025

som na materskej tak väčšinou ale podprsenky nenosím

ukgirls
5. máj 2025

je to spodne pradlo ..je priamo na kozi plus clovek sa poti .. takze ak ju mam cez den na sebe davam ju vecer do prania... prat mesacne ci tyzdenne je nechutne

moonlight1210
5. máj 2025

Podla toho, co robim, mam ju na sebe raz, maximalne dva razy. Potom ide do prania. Mam cca 12 kusov aktualne.

hopsas
5. máj 2025

Vcera som za deň vymenila tri podprsenky. Išli všetky tri do prania za jeden deň. Bola som na záhrade. Čiže podľa potreby.ako to cítim na tele.

ktobytobolpovedal
5. máj 2025

No vacsinou po jednom pouziti. Ale ked si ju dam podvecer, alebo proste nemam ju od rana a je zima, tak si ju este raz obleciem. V lete nie. A to sa nejak extra nepotim… ale proste je to spodne pradlo za mna

mauduska
5. máj 2025

Podľa mňa záleží od toho, koľko jedna tvoja podprsenka stojí. Ak by som si vedela kúpiť podprsenku v tescu za 10 eur, tak aj každý druhý deň.. ale moje podprsenky sa hýbu v cenovom rozmedzí 50-100 eur, takže mám 2 na bežné nosenie a jednu športovú. Takže nie, neperiem a ani ich nebudem prať denne.

michaela329
5. máj 2025

Je to spodné prádlo, priamo na koži, takže po použití. Ako aj ponožky a nohavičky. Mám ich veľa a doma napríklad nenosím 🤷 Takže vtedy neperiem.

michaela329
5. máj 2025

@mauduska tiež mám drahé podprsenky a teda periem, preto kupujem drahé, aby vydržali.

zitaje
5. máj 2025

Neviem si predstaviť nosiť jednu podprsenku týždeň, alebo týždne, to je nechutné... V chladnejšom počasí nosím maximálne dva dni, v lete mením denne. Veď to je priamo na tele.

janulka1802
5. máj 2025

Periem podľa potreby. Niekedy nosím kľudne pár dní, no napr. po športovaní, keď sa viac spotím, ide hneď do prania. Vôbec sa nepovažujem za humusáčku a nebudem na tom nič meniť. Pozerám aj na ekológiu, nielen na extrémne prehnanú hygienu.

joesvk
5. máj 2025

Pre mňa to je ako s ponožkami a nohavičkami.Beriem každú deň čistú.
A nemyslím, že je to prehnaná hygiena.

lucia13022023
5. máj 2025

Nenosím podprsenku ale ak si ju dám, večer kde hneď do prania. Ved to je tiež spodné prádlo rovnako ako ponožky a nohavicky. Potenie nepotenie hygiena nepusti

mauduska
5. máj 2025

@michaela329 Ja kupujem drahé preto, lebo na moju veľkosť iné nie sú. Do práčky ísť nesmú a v rukách ich každý deń prať nebudem. Aj tričko je na tele, aj napr. legíny sú na tele, aj obtiahnuté nohavice, .. to všetko periete po jednom použití? No ja neviem. Ja sa skoro nepotím, špinavá nie som, nechápem prečo by niečo, čo je na čistom tele malo byť po jednom nosení špinavé 🤷‍♀️

kaca222
5. máj 2025

@ukgirls aj gate či tričko sú priamo na koži, to sa mi nezdá byť pádny argument 😃 akože v pohode, ale koľko tých podprseniek potom musíš mať? Ja mám dve a z toho 95% času nosim jednu 🤷‍♀️

pralinka86
5. máj 2025

Je to priamo na kozi nalepene, deodrant, spreje v okoli, takze vecer ide do spinaveho pradla. Nemusi sa prat 2 hod, niekedy staci preplachnut krátkym 30min programom

kaca222
5. máj 2025

@mauduska tiež som nepochopila tieto argumenty, že priamo na tele.. veď skoro všetko oblečenie na priamo na tele. Iné je nohavičky, tam máš rôzne výlučky, tričko, keďže pod pazuchami sa asi každý riadne potí, ale podprdu kľudne týždeň nosim. Hlavne si neviem predstaviť, koľko by som ich musela mať. Nebýva vôbec spotená, nosim vzdušné bavlnené, bez kostíc a hrubých vypchávok. Športovú teda periem po 1-2 použitiach, tá spotená je 😃

henka123123
5. máj 2025

Kazdy 2-3ti den....ked je moc horko tak po 1 dni

olimuc
5. máj 2025

Max 2 -3 dni v zime a lete kazdy den.

zmrzlinka2021
5. máj 2025

Beriem po týždni nosenia. Som veľmi citlivá na pachy, takže pre mňa je to absolútne v poriadku.

betulinka1
5. máj 2025

Vacsinou striedam podla farby oblecenia a potom na konci tyzdna davam do pracky. Takze to vychadza asi 2 použitia a periem. Bol tu sice nazor, ze 50-100€ podprsenky by niektora neprala casto ale praveze tie kvalitne podprsenky aj pekne vydrzia. Nedavam do susicky.

euka210
5. máj 2025

Ked davam prat biele 😁 cize tak kazde 2t.
Ale menim pocas dna aj 3x...ina doma, ina do prace, spotim sa v zahrade, tak ide prec atd.

jamimo
5. máj 2025

@mauduska naozaj intenzita prania podprsenky závisí od jej ceny? Zvláštna logika 🤔
PS: Ja mám väčšie prsia, neviem si predstaviť mať 2 podprsenky a 1 športovú 🙄 (to mám dennú spotrebu)

tassyn
6. máj 2025

Tiež záleží ako sa potím, ale väčšinou každé 3 dni hodím do pračky.

ktobytobolpovedal
6. máj 2025

@mauduska aj ja mam drahsie (napr.wondebra) a normalne ich periem. Podprseniek mam asi 10.A ano vsetko mam oblecene iba 1x (dokonca nohavicky si ja menim 2x denne, lebo nohavicky nosim aj v noci, ked cvicim 3x).Presne preto, ze ved si s tym hocikde sadnem, som s tym vonku atd atd… vsetko ide do prania. Periem 1x tyzdenne asi 6-7 pracok.. lebo my tak fungujeme vsetci. Mne je jedno ako to maju ostatni. Tiez nase naviky menit nebudem…

simsalabim
6. máj 2025

Tie, co nosim do prace, vacsinou po 1-2-3 razoch, v zime tie 2-3 dni, v lete iba 1, pod prsiami sa v teple velmi spotim. Doma nosim bavlnene podprsenky a tie periem po jednom raze. V lete miniem aj 3 denne, staci robit v zahrade ci vybehnut na bike a su uplne prepotene.

ukgirls
6. máj 2025

@kaca222 no neviem ko ty-ale ja gate si tricko periem kazdy den ...

lenkakravcova
6. máj 2025

Záleží na type podprsenky. S kosticami na bežné nosenie asi tak raz za týždeň. Športové a na dojčenie bez kostic po 1 dní - predsa len tam buď človek sa spoti pri športe alebo pri dojčení zababre od mlieka.