Ako účinne odstrániť fľaky od novorodeneckej stolice?
Ahojte, som prvomamka 🙂 ako a čím dokážete odpratávanie tu žltú praženicu z oblečenia, plienok a tak. Prosím poraďte mamky 🙂 skúšala som zlcove mydlo plus prekarbonat a na 60tke do práčky, ale fľak ostal...
prekarbonát sodny
bud Agent od Eurona, ten je najlepší alebo sa dá kúpiť aj v DM
treba nasypať prášok do nádoby, zaliať horúcou vodou (viac ako 60 stupnov), nechať pár hodín alebo cez noc namáčané, potom vyprať.
Produkt je biorozložiteľný, ekologický a ešte som nenašla fľak, ktorý by mi nevyčistil 🙂
zlcove mydlo mi zabralo na vsetko.. ale nesmie flak uschnut ani sa zaprat
@lgpd_nika ja som vždy iba bežne oprala a dala sušiť von na priame slnko. Fľaky vždy zmizli
@jaja1979 áno, UV žiarenie zo slnka vybieli fľaky perfektne👌 @autorka skús využiť ešte posledné slnečné dni v tomto roku a vyves prádlo vonku 🙂
Mne veľmi sadol aj odstraňovač škvŕn v spreji značky Frosh, prípadne aj FeelEco Max odstraňovač škvŕn, len to treba na fľak nastriekať čím skôr.
Perkarbonát nasyp do horúcej vody (nad 60 stupňov) a namoč tam špinavé veci kľudne aj na noc a potom do práčky zase prihoď dve, tri polievkové lyžice perkarbonátu a per na 60tke, ak nechceš kadejaké spreje 🙂
No nejak mi mala nedá toľko času aby som vesala pradlo na slnko :( ale skúsila som teda namočiť do toho prekarbonatu s horúcou vodou tak na hodinku a potom oprat ... a vyzerá ze som bola úspešná 🙂
Niekde som čítala, že keď už nič nefunguje, tak na to treba naliať biely domestos nechať pôsobiť a potom oprať. Neskúšala som ale mám to v pláne skúsiť na zaprane biele ponožky, akurát si ho nesiem z obchodu tak ak sa k tomu dostanem dám vedieť ako to dopadlo.
Niekde som čítala, že keď už nič nefunguje, tak na to treba naliať biely domestos nechať pôsobiť a potom oprať. Neskúšala som ale mám to v pláne skúsiť na zaprane biele ponožky, akurát si ho nesiem z obchodu tak ak sa k tomu dostanem dám vedieť ako to dopadlo.
@lavender94 s domestosom som vyprala na bielych muzovych trickach flaky od potu a tielkach nic ine nezaberalo
@lavender94 s domestosom som vyprala na bielych muzovych trickach flaky od potu a tielkach nic ine nezaberalo
@slavomira236 myslíš ze keď ten domestos dám na šedivé tričko, na tie fľaky od potu tak ostane farba na mieste?
@slavomira236 myslíš ze keď ten domestos dám na šedivé tričko, na tie fľaky od potu tak ostane farba na mieste?
@lavender94 ja som len na biele davala hlavne muzove tielka biele

ja uz zacinam mat pocit, ze to je o pracke, lebo ja pouzivam ariel sensitive kapsule a nemam ani jeden flak. ani to nepredieram, len to hodim do pracky na 60..