Úrad práce a opäť tehotná

trevis12
29. okt 2018

Ahojte baby. Chcem sa poradiť. Dcéra bude mať v marci 3 roky. S manželom sme sa vymenili. On išiel na materskú a ja som dala v práci výpoveď a nahlásila sa na úrad s poberanim podporí. Dnes som sa bola hlásiť na úrade a doniesť doklad že hľadám prácu. Baba čo tam pracuje mi rovno dala papiere o praci že sa tam mám hlásiť na pohovor. Nedávno som zistila že som opäť tehotná. Mám im to tam oznámiť? Nemôžu má vylúčiť z evidencie? Som dokonca na rizikovom tak neviem čo ďalej . Chodiť na pohovory význam nema

trevis12
autor
29. okt 2018

A ešte som chcela, neviete z čoho mi budú vyratavat materskú? A či vôbec mám na nejakú nárok?

evittam
29. okt 2018

@trevis12 Splnas hlavnú podmienku naroku na MD? Ak nie,nemas narok.
K prvej otazke-oznamit mozes,ze si tehotna. Pokial nebudeš na PN tak zalezi len od "tetusky" ci a kam ta bude posielat a či bude ziadat potvrdenia. Btw.si evidovana nezamestnana, stat plati poistenie cize aj ty musis dodržiavať podmienky evidencie ako aj ostatní.

sasenka522
29. okt 2018

Aj ja som vedena na Upsvar a tiež som tehu, no ja keď som sa bola nahlasiť bola som už v 6tom mesiaci. Tetuša tam bola zlata a povedala mi že ma nebude posielať ani na pohovory a školenia ale najidealnejšie by bolo keby som sa dala na marodku a keďže som na rizikovom, bolo to prvé čo mi odporučila ako najlepšiu voľbu ... Sice si doma zadara ale aspoň nemusiš chodiť na pohovory atď.

simonkazga
29. okt 2018

@trevis12 taketo .... riesenie ti navrhol kto? Dat vypoved, ak vies, ze si opat tehu?

catherinah
29. okt 2018

@simonkazga ona dala výpoveď asi skôr, ako zistila druhé tehotenstvo

whatever1
29. okt 2018

@trevis12 Z evidencie ta kvôli tehotenstvu nevyrazia. Akurat ta prestanu posielat na pohovory( nemá to zmysel lebo nikto ta tehotnú aj tak nezamestná)Takze len prídeš na úrad vždy vtedy keď ti určia termín, podpíšeš sa a to je všetko. Možno narazis na blbu uradnicku čo ta bude chcieť niekam poslať ale to je malo pravdepodobne. Kedy si dala tu výpoveď? Podporu ešte dostavas? Pokial ti nevznikne nárok na matersku tak budeš dostavať rodičovský...

evittam
30. okt 2018

@simonkazga Tiež ma to napadlo.

evittam
30. okt 2018

@catherinah No ved ano ale z akého dôvodu....

merkelica
30. okt 2018

nevies ci mas vobec narok na matersku, si nezamestnana a spravis si dalsie dieta? a to ta ako napadlo? nie je to trochu neskoro riesit taketo veci?

sasenka522
30. okt 2018

@merkelica no nema narok na matersku len na rodičovsky prispevok a kedže je nezamestnana, bude doma do pôrodu úplne zadarmo keďže rodičak sa dostava až po pôrode čo bude v jej pripade mega ťažke keď jej chlap nezaraba minimalne 1000€ ale tak im vyšlo .. teraz je už zbytočne jej čistiť žalúdok s týmto ..

merkelica
30. okt 2018

@sasenka522 ano nech si spravia aj tretie

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Ako vies ci ma alebo nema narok na MD? Dava malo info, nevieme kedy skoncil PP. Narok na MD este kludne moze mat, dokonca aj na maximálnu. Ako vieš kolko zaraba jej muz? Ako viete ako je zabezpečena ked tu moralizujete-nech si spravi deti kolko chce. 😉
@merkelica

sasenka522
30. okt 2018

@evittam asi preto že toto som riešila aj ja ?

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 A? Ako vies kedy jej skoncil PP, ake má možnosti, koľko zarába jej muz? Ako vieš,ze ked ty si to riesila tak ona je v takej istej situácii ako ty? Len preto "lebo jasom to tak mala"....

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Povedzme cisto teoreticky,ze je cca 5.mesiac na podpore-cize PP skoncil pred 5.mesiacmi. Teraz zistila,ze je tehotna-povedzme v 5.-6.tt. TP cca jun 2019, cize hlavnu podmienku naroku na MD splna v takomto prípade, staci splnit dalsiu-aktivne NP čo nemusí byt problém a moze mat aj max.MD.

sasenka522
30. okt 2018

@evittam A ty sa načo staraš ? Ona sa pytala ci ma narok na md atď. Ked je uz vedena na upsvar, nema narok na md len na rodicak darmo ze nenapisala kedy jej skoncila materska. To ze som podotkla, ze kym nezaraba jej muz vela penazi, budu to mat tazke je holy fakt pretoze zena doma dalsich 8-9 mesiacov bez prijmu fakt zadarmo, decko na krku + platenie byt/dom + nejake pozicky zo 600€ platu nevykrije asi tolko. A laskavo sa neobuvaj do mna, ked som jej len odpovedala aby mala aspon aku taku predstavu ako to teraz bude. Ona sa pytala, ja som dala odpoved. Ty si kde dala plnohodnotnu odpoved ?

merkelica
30. okt 2018

↑ uz uraduje modrokonikova mafia

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Kde som ja dala plnodnotnu odpoveď?! Dala som príklad. Stále mam malo informácií aby som mohla poradiť. Ty si dala aku radu okrem moralizovania na čo bude alebo nebude mat?! Si riadne precitaj co pisem. Mna nezaujíma kedy jej skončila MD-to je nepodstatné. Ja sa aspoň rozumiem teme a dost vela zenam som už zariadila a poradila max.MD, či podporu a ostatne. Este raz-to že je nezamestnana neznamena,ze nemoze mat narok na MD ak splni co pisem. A na co sa staram-no chcem jej poradit. A ty sa chod starať inam a stekaj doma. Ďakujem.

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Ty vôbec nevieš ako to u nich bude ale davas plnohodnotnu odpoved lebo tak to bolo u vás.😂😂😂 Dik za pobavenie.

sasenka522
30. okt 2018

@evittam Pani vsemohuca co vsade bola, vsetko vie. V kazdej teme mas dajaku odpoved a ine odpovede ako tvoje neprichadzaju do uvahy. Vies co ? Ty si mozes doma stekat po chlapovi kolko len chces a ako len chces. Ja som poradila to, co som vedela kedze som na tom bola podobne a nebud agresivna uz od rana, skodi to zdraviu ;)

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Ja som agresívna? Ty si začala štekať po mne. Nie nie som všemohúca ale rozumiem teme a problematike. Co ta serie? Ze to viem a chcem poradit? Ze mozno ona bude mat MD, možno aj maximalnu a ty mas prd? Ventiluj sa inde a na inych. Mňa nejaká zena na anonymnom fore nemôže ani urazit ani rozculit. 😉 Som uplne pokojna.
A áno pokiaľ viem-poradim a podľa zakona a z praxe, cize ta odpoveď bude taka aka ma byt cize ano v tomto ina neprichádza do uvahy.

merkelica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasenka522
30. okt 2018

@evittam ja nie som odkazana na matersku a uz vobec nie na rodicak 😂 ale dobre mysli sa dalej co chces v podstate si mi ukradnuta aj cely tvoj nazor. Maj sa pekne pri štekani 🙂

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Možno keby sa informujes skor tak poradím aj tebe.😉 Teraz je uz naozaj neskoro. Ale ak si bola dlhodobo v evidencii na UPSVaR tak ano narok na MD by si neziskala.

sasenka522
30. okt 2018

@evittam naco ? Aby mi nejakych smiesnych 500€ "pomohlo" ? Nie som som na upsvar 2 mesiace a cely upsvar mi je tak povediac na nic ale pohodka, rob sa mudra aj dalej 🙂

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Ale mne je srdecne jedno co ty potrebuješ. Len proste riesis a tvrdisco nemusí byť pravda. A ty si mne ukradnutá ako vlanajsi sneh. Nech sa vyjadri autorka konecne s tym ako to je a rada jej poradím ci ma sancu na MD. Sme mimo diskusie len preto lebo niekto nerozumie problematike a mysli si ze podla neho to maju vsetci.

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Ale ja sa nemusím robiť.😉 Tak niekomu pomoze max.MD a je rad ze ju ma. Ty kludne ked chces daruj tie peniaze nabudúce tomuto štátu. Asi by si hrdo odmietla ako píšeš lebo ich nepotrebujes.😁

evittam
30. okt 2018

@sasenka522 A co bolo pred UPSVaR? Si bola zamestnana? Ak áno mohla si mat MD. Ale vlastne na co, ty ju nechces, nepotrebujes trápne peniaze. Vráť aj ten trápny Rp-este lepsie ani on nežiadaj. Na co

evittam
30. okt 2018

A okrem ineho ja tu nepisem preto aby som niekomu dokazovala,ze mám pravdu a či som mudra. To ani nemam preco a nepotrebujem. Chcem len poradit a pomôcť. Ale proste niekomu to vzdy vadí,ze ten druhy vie mozno viac a ten dalsi na základe toho bude mat viac.

sasenka522
30. okt 2018

@evittam to, co som mala ja pred upsvar do toho ta v podstate nic. Ja radu nechcem ani nepytam pretoze ju nepotrebujem. O rodicak poziadam, pretoze ho chcem venovat utulkom pre psov ked uz maju nejake smiesne peniaze pomoct, tak nech pomozu aspon tomu, kto pomoc potrebuje ale nema. Asi toť vsio.