2 ročná dcérka sa dlhodobo škriabe v ušiach

milkap
25. feb 2013

Ahojte maminy, moja 2 ročná dcérka sa dlhodobo škriabe v uškách. Boli sme už 2-krát na ORL, nález bol negatívny, dostali sme kvapky. Prejavy sa zmiernili. Cez deň sa vôbec neškriabe, zostala to len v spánku. Ušká si vie úplne zodrať do krvi. Už som vyskúšala všetko možné... vraj to môže byť prejav alergie, vysadila som vajcia, mliečne výrobky, strukoviny, vymenila som posteľné prádlo, zmenila som pracie prostriedky, vyprala všetko čiapky, zmenila šampón a stále neviem prísť na to, čo to môže spôsobovať. Máte s týmto problémom skúsenosti?

xlucia
25. feb 2013

@milkap treba ist na kozne. zaberaju na to zarabane masticky s obsahom siry.

milkap
autor
25. feb 2013

Ďakujem, povedali Vám aj čo to spôsobuje?

xlucia
25. feb 2013

@milkap bol to ekzem

milkap
autor
25. feb 2013

Ďakujem.

zvedavamt
25. feb 2013

@milkap
už len to,že sa to prejavuje hlavne v noci ukazuje na parazity,ktore su hlavne v noci aktivne.
ked sma sa zacali liecit zapperom na odstranenie parazitov z tela, ties nas svrbeli uši.
Uprava stravy je fajn,ale nejako sa zabudlo na CUKOR, ktory maju te zvieratka radi.
Parazity z tela vyhanaju horke a štiplave potraviny, nemaju radi ani horuce prostredie. Na večer sa doporučuje jesť klinčeky-korenie, to ich vraj niči. Na rano je fajn tepla voda s citronovou šťavou /nie z koncentratu/, ta sice neriesi priamo parazity,ale dostane z tela ich toxicke vylučky. Toto su prirodne pomocky,prip su aj chemicke na predpis. Je na vas co si vyberiete.
Je to smutne,ze take male dietatko sa takto dopracovalo k takemuto stavu. Ale ani ma to moc neprekvapuje,kedze vidavam krvicky 2-3r deti a su v stave ako u ich nie zdravych rodicov. Je to vzdy o starve.

milkap
autor
25. feb 2013

Moja dcéra cukor pomaly nepozná, ešte nikdy nejedla cukrík, koláč ani nič podobné. Je alergická na sóju, ani ja nejedávam nič čo obsahuje, ani sójový lecitín čo je prísada čokolád, cukríkov, dobošiek atď. O to viac ma mrzí čo ste napísali. Moje dieťa sa snažím stravovať maximálne zdravo, používať ovocie, zeleninu aj mäso z domácich zdrojov. To čo ste napísali ma fakt dohnalo k plaču...