3,5 ročný syn si obzerá genitálie. Čo mám robiť?

yvetulka
1. jan 2012

ahojte baby, rada by som u vás našla odpoveď, či radu. v poslednej dobe som si všimla, že synátor si obzerá holý zadok v zrkadle, samozrejme, keď ho nikto nevidí. dnes som si všimla, že je v detskej izbe na zemi so stiahnutými gaťami a obzerá si pinďúra. viem, že deti sa skoro zaujímajú o svoju sexualitu a telo, ale nie je to trocha skoro? mám to nechať tak a robiť sa, že nič nevidím, či mám na to reagovať? a ako? neviem, čo si mám o tom myslieť, mám veľmi zmiešané pocity. za každú radu, či odpoveď vám krásne ďakujem.

sssimi
1. jan 2012

AKo píšeš detičky sú veľmi zvedavé. Moja malá si obzerá šušurku asi od dvoch rokov po kúpaní. Absolutne to neriešim. Je to úúúplne normálne. Nezakročujem jej do toho a aj tak ju to dlho nebaví. Myslím si, že čím skôr sa s tým zoznámi tým lepšie. Kamarátkina dcérka raz prišla za maminou s plačom že má pokazenú šušurku, lebo si v nej objavila dierku 😀 . Podla mna je to krásne obdobie objavovania či už vecí v okolí alebo aj seba samých. A pokial sa mi toto objavovanie nebude zdať nebezpečné z pohladu ublíženia si, tak nech sa okukáva.

ajca123
1. jan 2012

Sorry musela som sa zasmat lebo som si spomenula na môjho syna 🙂 že aj on bol taky... Ale začal tieto veci robiť skôr ako tvoj syn.. A ešte ti poviem že môj maly chodil doma nahý a aj môj druhý syn to robi a to má uz 22mesiacov 🙂
Aj ked dojedes do detského kritika,tak sa mi tam pomalu ide vyzliekat.. Ono je to časom prejde 🙂
Aj môj druhý syn sa osahava a hlavne tam dole. A aj prvy to robil,ale viem na 100% že je to prejde..
Ja to ignorujem...

kuratko
1. jan 2012

podla mna v pohode.. ja to beriem ako normalnu cast tela, moj maly si uz davno skuma, berieme to normalne, ked je vyzleceny tak si ho obcas pochyta a povie ze to je pipik. :D ked to budes brat prirodzene ty, tak bude aj tvoje dieta 🙂

bianca
1. jan 2012

ja by som v tom vobec nevidela sexualitu iba zvedavost.To su casti tela ktore maju vzdy vsetci zahalene tak si musi poobzerat co na tom je ze to kazdy tak chrani.

anjelicek26
1. jan 2012

Aj ten pindurik patri k jeho telu, preco by si ho nemal obzerat? Max akonahle je nahy si ho natahuje, studuje, sleduje, ak odrazu zacne cikat 😅 😅 😅 Mne to prijde skor do smiechu, aky je pri tom zlaty. Zmiesane pocity mat netreba, sexualne za tym nie je vlastne nic, len objavuje vlastne telo... Ako reagovat? Nijako 😉 Co robi je uplne prirodzene.

mircalla
1. jan 2012

tiez si myslim, ze to je uplne normalne...zvedavost

adulik23
1. jan 2012

klud. pre neho je to len cast tela ako napr. ruka alebo noha. 🙂

vobec to neries. ked sa ti bude zdat, ze sa s nim hra pridlho, tak mu len povedz nech si da gate, lebo mu zamrzne prdel. 😉

usonicky
1. jan 2012

Ja by som k tomu poznamelnala ako odbornik nasledovne: syncek si neobzera genitalie zo sexualneho aspektu,ale len z cirej zvedavosti a biologickych rozdielov, ktore zaznamenava. So sexualitou to nema nic docinenia, tak ako si prezera ruky, nohy, tvar, tak si prezera aj ostatne casti tela, a kadze my dospeli nejak tomu pripisujeme nespravne informacie, tak si deti myslia, ze to musia robit potajme, lebo sa to nema. Takze skor sa treba o tom rozpravat uplne normalne, bez nadsazky, bez pridavania roznych inych podtextov a vyznamov, ktore tam deti nedavaju a hovorit o tom, ako o farbe vlasov, oci a inych casti tela. Ak si to "nastuduje", potom si to syncek prestane vsimat. Ked by ste tomu (ako rodicia) zacali pripisovat nejaky iny vyznam, tak aj dietatko zacne o tom inak uvazovat, co netreba.

ivett1
2. jan 2012

aj môj synček si sem-tam skúmavo poobzerá svojho "cikáčika" a to je asi tak všetko, čo ho v tomto veku z tejto oblasti zaujíma...je zvedavý 😉

briketa
10. jan 2012

Daj mu stuzku proti urieknutiu, na jedno zapastie cervenu a na druhe zelenu, to je proti woodoo...
Pred kazdym zrkadlom doma sa trikrat poklon, ale musis stat len na lavej nohe. Potom si pretri oci ocikanou plienkou. A nezabudni splachnut!