Adaptácia detičiek v škôlke

zuzkabreza
6. feb 2017

Ahojte mamicky. Ako je to prosim vas s adaptaciou deticiek v skolke? Syncek bude mat v polovici septembra 3 roky a ja nastupujem do prace. Ak mi ho teda vezmu do skolky, tak budem mat cca 2 tyzdne na to, aby sa tam adaptoval. Ako postupovat? Je dost bojazlivy a nie je zvyknuty na velky kolektiv. Uvazovala som uz sj nad tym, ze ho dam na dva dni v tyzdni doobeda do jadliciek, ale jaslickovy zakon mi to bohuxial prekazil. Dakujem za nazory.

zuzkabreza
autor
6. feb 2017

Ukazuje mi ze uz tu taka tema bola, ale bola zmazana a meviem najst nic ine. Dakujem

lorela
6. feb 2017

@zuzkabreza Tie 2 týždne sú, podľa mňa, celkom fajn práve na to, aby si synčeka mohla chodiť vyzdvihovať skôr, to znamená približne v čase pred poobedňajším spánkom - podľa dohovoru so škôlkou. Hádam ani nepoznám skúsenosť mamičiek, že by ich ratolesti v prvé dni neplakali. Niektoré plačú "tichšie", iné vyrábajú priam cirkus 🙂. Ale nakoniec si všetky zvyknú...

Aha, a vy vlastne máte ešte kooopec času do septembra. Podľa mňa netreba nejakú extra prípravu, len dieťatko zapájať do kolektívu - privykať na väčší počet ľudí, ako dospelých, tak aj detí. Nejaké tie návštevy, stretnutia s mamičkami - kamarátkou a za pekného počasia, aj denne, na ihrisku medzi deťmi.

pribinak
6. feb 2017

Dva tyzdne je ok, treba s nim vela rozpravat, ze ty ides do velkej roboty a on do malej do skolky. treba mu porozpravat pozitiva ako kamosi, hracky, ihrisko a tak. Nadchnut ho, ze co si oblecie v prvy den a tak. Moze detom na privitanie priniest nejaku malickost napr. balonik ci gumenne cukriky.
chodte spolu kupit papucky a pyzamko a tak. zoznam ho s nejakym dietatom co do tej skolky pojde tiez, aby niekoho poznal

niektore deti si na prekvapenie rodicov zvyknu uplne super, ine preplacu aj mesiac.

janickacrazy
6. feb 2017

@zuzkabreza Chod s ním často na ihriská, do detských kútikov, do materského centra, proste kdekoľvek, kde sú deti, nech si zvyká. Ked je bojazlivý, tak pravdepodobne bude plakať na začiatku, musíš byť na to pripravená. Moj najstarší prereval prvé 3 mesiace, prostredný nereval ani minutu, no iná povaha. Ale zvykne si, neboj.

zuzkabreza
autor
6. feb 2017

No baby dakujem za rady. My chodime vela von, za kazdeho pocasia, na ihriska, do detskych kutikov, aj sa stretavam s kamoskami co maju deti a prave preto sa bojim, lebo vidim ako reaguje. A cim je starsi, tym sa mi zda ze sa to zhorsuje.

lorela
7. feb 2017

@zuzkabreza ... Povaha, osobnosť dieťaťa. Introvert sa mávnutím prútika na extroverta nepremení. To si vyžaduje aspoň čas, ako školák, a možno až v dospelosti bude odvážnejší, priebojnejší a rád v spoločnosti množstva ľudí. Alebo aj nie 😉.
V každom prípade, veď je to prirodzené. A zbytočne sa dopredu neboj.

maykaaa1122
8. feb 2017

Chod s ním často na ihriská, do detských kútikov, do materského centra, proste kdekoľvek, kde sú deti, nech si zvyká. Ked je bojazlivý, tak pravdepodobne bude plakať na začiatku, musíš byť na to pripravená.

lenkamartinkova
16. mar 2017

Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem

učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...

učiteľ ZŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...

rodičia
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...