Aké rozprávky čítate 3 - 4 ročným deťom?

nina233
15. nov 2013

Ahojte, zaujimalo by ma, ake rozpravky citate svojim 3-4 rocnym detom? Resp. z akych kniziek? Dakujem.

vulka
15. nov 2013

Budkáčik a Dupkáčik, Sutejevove Rozprávky, Muflóna Ancijáša, Psíčka a mačičku, ...

p69majka
15. nov 2013

my máme radi Včielku Maju, Ovečku Schaun, Červenú čiapočku a najradšej má Sárku knižku: Spoznávam svet, Moja prvá knižka.

eliska07
15. nov 2013

My momentálne malému čítame z knižky - Rozprávky pred spaním. Veľmi pekné rozprávky, nie veľmi dlhé, kniha je krásne ilustrovaná a príbehy sú členené - na rozprávky o zvieratkách, o dopravných prostriedkoch, rôzne príhody. Ešte čítame takú knižku o zvieratkách - ale nenapadne ma jej názov, kde sú vždy na jednu stranu rozprávky o nejakom zvieratku - poučné - ako bájky, len v takom detskejšom ponímaní. Aj to nášho malého veľmi baví. Občas si pýta prečítať aj Vláčika Tomáša, ale tie rozprávky sa mne osobne teda vôbec nepáčia.

A keď je už veľa hodín, tak mu len zapnem CD s tými rozprávkami z Lidla, ktoré boli tuším minulý rok - Červená čiapočka, Kocúr v čižmách a Perníková chalúpka. Tie sú krásne prerozprávané. 🙂

xabri
15. nov 2013

Každý deň inú akú si donesie🙂Včera sme čítali Lolu a Lela,leporelo mačky,deň predtýmBarborka a jej príhody a podobne.

matysek412
15. nov 2013

Rozprávky o zvieratkách (Sutejev)-obidve- odporúčam, veľmi zrozumitelné pre deti, Hurá do Panamy, Poďme hľadať poklad (Janosch), Rozprávky o psíkovi a mačičke (Čapek), Gruffalo (donaldsonova), Strom, ktorý dáva (Silverstein?) - síce pre väčšie deti ale syn ju má rád, Rôzne knižky, kde môže pohybovať obrázkami. Tieto ho bavia stále dookola, ostatné čo máme v knižnici sme prečítali len 1-2x, k tým predchádzajúcim sa vraciame. Výborné internetové kníhkupectvo pre deti existuje, ak máš záujem, pošlem do správy , asi sem nemôžem hodiť link.

nina233
autor
15. nov 2013

Pripajam foto kniziek, ktore drobcovi citam, ma rad aj nase, aj Disney, hladam inspiraciu pre "Jeziska".

zuzkat1
15. nov 2013

Vacsinou disney alebo take co teraz fici:auta,na vlasku... Obcas andersena,alebo krtka.

barbim
15. nov 2013

Moja dcéra má veľmi rada knižku Haló haló pani Mačka a Grufallo.

simonaf
16. nov 2013

Naše milujú šibalstvá Pippi dlhej pančuchy, Heidy, Rozprávky štrbavej opičky (škôlkarske prostredie, nádherná kniha, deti veľmi baví), Danka a Janka, O Guľkovi Bombuľkovi a máme v pláne Opice z našej police, tiež super čítanie deckám..inak mám ešte kopu kníh z môjho detstva, ale vidím, že sa buď nechytajú u 3-ročných detí, alebo mne sa zdajú ešte nevhodné (mojim deťom padla sánka, keď Marienka šupla ježibabu do pece 😀 keďže máme v kuchyni pec a deti presne vedia, na čo je, keďže sa do nej kladie každý deň, tak boli z toho pekne mimo....tak pred spaním neriskujem už vôbec..)

andy04
17. nov 2013

@simonaf Úplný súhlas... tie od Dobsinskeho su poriadny krvak V detskej hlavičke môžu narobiť poriadnu melu 🙂

romcha
28. jan 2014

@eliska07 aj my mame tuto knizku,baby ju naozaj vedia naspamat. (4roc. a 2.roc) je pekna a nemusim v nej zamienat ani slova,vsetkemu rozumeju

romcha
28. jan 2014

My citame klasiky,tri prasiatka,o sliepocke co znasala zlate vajicka,vlk a sedem kozliatok, hrncek var, kraska a netvor, ciapocku,zlatovlaska,skarede kacatko,...v podstate vsetko.uspech mali aj orientalne rozpravky,aj ruske 🙂

tilly
28. jan 2014

o psickovi a macicke... 😵 to mal rad aj starsi a miluje to aj mladsi

tinytina
29. jan 2014

pozrite si www.mrkvicka.sk to je specialne detske "knihkupectvo" kde ujo vybera len fakt dobre detske knihy.

srenata
5. máj 2015
Používateľ srenata je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od srenata.

My čítavame Maťko a Kubko, Macko Uško - tú majú ešte po mne, Včielku maju - rozprávky na celý rok, tie čítavame pred spaním. Cez deň majú radi knihy, kde možu niečo domaľovať alebo tam majú nejaké úlohy. Na narodeniny syn dostal knižku s omalovánkami - http://www.egmont.cz/knihy/vcelka-maja-malovani-s-majou-vylet-na-louku/ a strašne sa mu to páči. Už budeme musieť objednať ďalší diel, pretože už sme všetko vymaľovali.

karolinka789
3. aug 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

Macka Uška čítame aj my, okrem toho majú radi škaredé káčatko a medovníkový domček - tam ale text značne upravujem. Mne tá rozprávka pripadá značne drastická. A obľúbenú majú knihu s textami pesničiek od pána Svěráka a Uhlíře 🙂