Ako riešite škôlku, keď nemáte trvalý pobyt v danom meste?

14. júl 2020

Ahojte maminky.
Idem k vám pre radu, ako riešite škôlku keď nemáte trvalý pobyt v danom meste?
Vedeli by ste mi poradiť? Malá má rok a štvrť a bývame v Devinskej novej vsi v Bratislave a ak by sa tu našla mamička ktorá by mi poradili budem veľmi rada.
Treba skôr podávať žiadosť? Rieši sa to v danom škôlke alebo sa mám informovať na mestskom úrade?
Malú by sme chceli do štátnej škôlky dať.
Ďakujem za radu a pekný deň prajem 😊

qetka
14. júl 2020

ahoj, normalne si date prihlasku podla pokynov na stranke skolky. Nemusite si davat so oboch, pretoze to aj tak riesia medzi sebou. Pod 3 roky ti dieta momentalne urcite nezoberu a davaju sa body. Ked nemas TB v DNv, mas menej bodov. Su tam body za vek dietata, bydlisko, starsie dieta v skolke, myslim, ze sj socialna situacia. A podla nich beru. Na sk. rok 2020/2021 uz su prihlasky uzavrete a momentalne chodia rozhodnutia. Podat prihlasku treba na jar pred tym, ako dobrsi dieta tri roky. Info su vzdy na webw skolok - terminy a tak

mogaa
14. júl 2020

V prvvom rade máš ešte čas, v BA ti dieťa zoberú až keď má v septembri 3roky....v mesiaci apríl-máj bývajú zápasy do škôlok a následne od septembra sa nastupuje.....do štátnych škôlok ti skôr ani žiadosť nezoberú až v deň zápisu......ak máš dieťa narodené až marec-apríl, dieťa ti vezmú najskôr v tom veku 3,5roka(čo vychádza na september), prípadne skús dať prihlášku vo veku 2,5roka a s tým že ak bude volné miesto od januára.....(môžu ti ho tak zobrať, ale nemusia- muselo by byť volné miesto)

mogaa
14. júl 2020

Ak budeš potrebovať ísť do práce skôr ako v tom veku dieťaťa cca 3,5roka, musíš riešiť súkromnú škôlku alebo od troch rokov dať varovať dieťa babke či opatrovateľke

autor
14. júl 2020

Ďakujem baby.
Skôr nechcem ju dať do škôlky len svokra mi hovorila ze už teraz musím podať žiadosť lebo nemáme tu trvalý pobyt.
Ďalšia otázka keďže rodičovský mi končí v apríli za dva roky, tak mám to tak brať že kvázi do septembra budem na neplatenom dovolenke?
Ako to riešite? Svokra chodí do práce a moji rodičia nie sú z BA.
Boli ste na neplatenom voľne alebo ste to riešili tak že ste podali žiadosť do škôlky keď dieťa malo 2,5 roka?
Ďakujem za rady🙂

qetka
14. júl 2020

sukromna skolka. Zial, na 99,9% ti dieta nezoberu skor a budes rada, ak ti ho zoberu vobec od septembra, je teraz velmi malo miest. Tych par bodov za bydlisko ti mozno chybat bude, mozno nie. Uz sa to nerobi podla toho, kto si kedy poda prihlasku. V minulosti viem o tom, ze dieta zapisali hned po narodeni, aby sa uslo miesto, ale to uz je nastastie prec.

autor
14. júl 2020

@qetka ďakujem ti za radu, takže chcem nechcem musím pokukať súkromné škôlky, a môžem podať do viacerých škôlok žiadosť?

qetka
14. júl 2020

urcite by dom pokukala, mozno sa dovtedy nieco zmeni (nove triedy...) ale pochybujem. V DNV su 4 skolky, ale 2 a 2 maju vzdy spolocne vedenie, teda aj prihlasky. Ale tie dve riaditelky si medzi sebou davaju info a vyraduju duplicitne prihlasky, cize ti zostane aj tak len jedna a mozno zrovna v tej skolke, ktoru mas na 2. mieste. Teraz baby riesili, ze im nezobrali myslim ze ani januarove decka. Pozri fb skupinu mamicky z Devinskej... tak si davaju info, koho prijali a tak...

ukulela
14. júl 2020

neplatene volno by ti musel ramestnavatel tolerovat a schvalit. ale aj nemusel ... asi budes musiet pohladat nejaku sukromnu skolku, kym sa neuvolni v mestekej .... svokre povedz, ze skolky neberu prihlasky dva roky dopredu. ale tie sukromne si mozes ceknut uz aj teraz pre predstavu ...

autor
14. júl 2020

@ukulela ďakujem za radu, nooo malá mi spinka tak idem pokukať ceny súkromných škôlok...

autor
14. júl 2020

@qetka ďakujem akurát som sa dala do skupiny a čítala som ten príspevok, vidím ze to nebudeme mat ľahké ale dúfajme ze všetko vyjde tak ako ma.

qetka
14. júl 2020

👍 dobra skupina, ked si v DNV... najlepsie info najdes tam, aj ti casto baby poradia 🙂

autor
14. júl 2020

@qetka možno nevhodná otázka ale aj ty si z Devinskej? Malá mi spinka tak listujem skupinu a je super. 🙂

mogaa
14. júl 2020

No žiadosť si samozrejme môžeš dať aj keď bude mať dieťa 2,5roka, len pravdepodobnosť že je do štátnej škôlky zoberú pre 3rokom je minimálna.....v prvom rade sa brú deti čo už dovršili 3roky a majú v škôlke súrodenca....ale do súkromnej škôlky je možné že ti ho vezmú....tam môžeš skúsiť dať prihlášku aj skôr (ale tiež nie 2roky vopred)

autor
14. júl 2020

@mogaa ďakujem za radu🙂

hradnapani
14. júl 2020

v celej BA je taka situacia, ze ti vobec nepomoze davat prihlasku teraz. Plus mas jedno velke minus a to , ze tu nemate TP, oni take prihlasky davaju hned nabok a ak take dieta zoberu, tak len vtedy, ak sa im nahodou uvolni kapacita a rodic je velmi vytrvaly, no aj tak je dost mala sanca. Nechcete si ten TP radsej dovtedy vyriesit? Alebo potom sukromna, tam im to velmi nezaujima, len tie ceny...

qetka
14. júl 2020

ano som ;)

autor
14. júl 2020

@hradnapani presne tak ako píšeš, som pozerala tie ceny aj keď po materskej nástupim do stálej roboty ale nebudeme to stíhať platiť, chcela by som našu majiteľku sa opýtať ci nemôže dať aspoň malej trvalý pobyt ale neviem ci sa to dá keď ja ako matka budem mat inde pobyt.