Ako ste riešili nástup do škôlky a prácu?

laurika173
28. feb 2012

Ahojte baby, moj syncek bude mat v maji 2012 tri roky. Prave riesime otazku, kedy ho dat do skolky, ci uz v maji alebo (ja by som bola najradsej) az od septembra. Po rodicovskej dovolenke by som mala nastupit naspat do prace, ale najradsej by som bola prvy mesiac ako maly nastupi do skolky este doma, lebo urcite tam necude hned na cely mesiac... Ako ste riesili tuto situaciu vy? Sice nas to caka az o rok, ale uz teraz mam z toho depku :(

stelca
28. feb 2012

neviem, ale detičky beru až od septembra aj nasa bude mat v aprili 3 roky a zoberu ju až septembry 😉

ani3012
28. feb 2012

Evička je tiež máj a do škôlky pôjde v septembri lebo:
koncom mája- 3 roky
jún- nástup do škôlky,adaptačné obdobie v trvaní 4 týždňoch (niektoré deti menej,niektoré viac)
júl a august - zmiešané škôlky
september- zas nový kolektív a učitelia

Takže keďže nemusím,tak ju ani nedám a aj keby som moc chcela,tak prihlášku by som musela podať ešte minulý rok (február-marec)

apropo: buď máš zle vyplnený dátum narodenia malého,lebo v profile mu ukazuje 1 aj 9 mesiacov, alebo máš ešte jedno dieťa na ktoré sa pýtaš,alebo si si v otázke pomýlila rok,lebo tri by mal v roku 2013 😉

aknaj
28. feb 2012

Ahoj,
ak chceš dať synčeka od septembra 2012 do škôlky, tak ho musíš už teraz do konkrétnej škôlky zapísať. Zápisy bývajú od februára do marca, závisí od škôlky. Takže ak si nebola na zápise, neviem či ti ho zoberú v septembri, nie to ešte teraz v máji.
Ale podľa tvojej vizitky vidím, že synček bude mať 3 roky až v roku 2013 😀 , asi si sa pomýlila, takže času máš dosť.
A osobne si myslím, že je lepšie nastúpiť na začiatku školského roka ako v priebehu. V škôlkach bývajú adaptačné týždne, kedy sú detičky v škôke najprv 2 hodiny, podom len doobeda a až potom na celý deň.
Lebo ak by nastúpil v máji, tak za 2 mesiace sú prázdniny, mali by ste pauzu a on by to mohol brať, že tam už nemusí chodiť a mal by v tom zmatok.

natiko79
28. feb 2012

Ahoj,my nastupujeme akurát teraz 1.marca a hneď na celý deň ja musím do práce ale tri roky má až v júni.Tiež som nechcela aby šiel až v tých troch rokoch lebo potom sú prázdniny Prihlasovala som ho už vlani aby mi ho zobrali

maminka86
28. feb 2012

Ahoj,moja dcerka nastupila do skolky 1.februara a 3 roky mala 20teho februara.Hned som ju tam dala od osmej do tretej,bola uplna v pohode a do skolky sa tesi.Jedine negativum ,ze hned po troch dnoch ochorela na dva tyzdne.Vsetko zalezi od dietata ake je.Nasa mala miluje deticky tak je tam rada.Drzim palce treba deti na to pomaly pripravit.

gretkab
29. feb 2012

Moja Ela je tiez majova a do skolky nastupovala v auguste. Isla ale do malej sukromnej skolky, kde uz mala brata, nastupovala rovno na cely den, ja som 1. augusta nastupovala do prace. Nastup zvladla uplne bez problemov (ona ale (vzhladom na to, ze tam chodil starsi syn) poznala aj priestory aj ucitelky a po mene ju poznali vsetci vratane upratovacky a kucharky 😉). Ja som ju nedavala skor preto, ze nasa skolka je cely jul zatvorena, aby si nemusela zvykat zbytocne na 2x.

petkave
1. mar 2012

To asi bude v r. 2013, nie? V každom prípade, uvažovala by som skôr nad tým septembrom. Škôlky sú ochotnejšie brať deti radšej od začiatku šk. roka, nie k jeho koncu. Ako píše @ani3012, len čo sa ti syn zadaptuje, nastanú prázdniny a musel by si na všetko zvykať nanovo. A ver tomu, že by to bola preňho veľká záťaž. Lebo malé detičky nechápu, že ich po mesiaci-dvoch v jednej škôlke zase šupnú do druhej s novými deťmi a učiteľkami. Alebo že si ho po tých dvoch mesiacoch necháš doma na prázdninách a v septembri ho tam znovu odložíš. Asi to nebude brať veľmi pozitívne.

Môj syn ide do škôlky už teraz v auguste ako dvojročný - ale k mojej mamke. Škôlka je otvorená cca. od 15.8, takže si trochu zvykne a od septembra už hádam budeme fungovať v pohode, lebo idem do práce. No keby som sa netešila do práce a nemala v škôlke svoju mamu, tak by som určite čakala do 3. roka.