Aký máte názor na odklad do školy pre 6 ročné dieťa?

majka4309
17. jan 2015

Syn bude mat v marci 6 rokov a ucitelky v skolke chcu aby som mu dala odklad od zs lebo je hravy a nevie uplne super kreslit.vie pocitat do 15,rozlisuje hore dole vlavo vpravo,pise svoje meno,co by mal vediet to vie.chcem pocut vas nazor ci mu dat odklad.

bellamafia
17. jan 2015

No ja si myslim ze ti radia spravne,mam s tymto skusenost....mala ked mala v auguste 6 v septembri sup s nou do skoly.....vsetci ma odhovarali ze je este hrava a moze byt kludne este rok v skolke...ja som ich neposluchla a vracalo sa mi to aj s urokami..na kazdom rodicku mi ucitelka hovorila ze ona sa na hodinach hraje je nepozorna a ze sme mali pockat este rok ...takto sa to s nami vlieklo do stvrtej triedy....tak ak mas moznost nech ho este v skolke.....este sa dost nachodi do skoly....drzim palce

linibini
17. jan 2015

aj moja kamarátka takto dala dcérku do školy a veru, po pol roku je späť v škôlke... tiež bola veľmi hravá.. neboj, nič synčekovi neutečie, ešte si chvíľku oddýchne od školských povinností.. Ale veď na zápis do školy môžeš ísť, nie? Aj tam ti určite učiteľky a psychologička povedia, či treba odklad alebo nie.... Pekný deň.

janinah
17. jan 2015

na zápis by som šla,do začiatku šk. roka je ešte pár mesiacov,potom by som dala na svoj inštinkt a možno názor psychologa

pribinak
17. jan 2015

Daj mu spravit testy školskej zrelosti tesne pred prázdninami, robia to v CPPP (centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie) je to zadarmo, neplatíš nic

Učiteľky ho vidia pri "praci" vidia ho pri iných činnostiach ako ty doma, ak zostane este rok v MS lebo je hravý, nic mu neutečie, ani zemeguľa sa neprestane točiť

michi284
17. jan 2015

vždy je lepšie ak dieťa zostane rok dlhšie v škôlke (nie je to žiadna hanba), ako keby ho mali po pár mesiacoch do škôlky vrátiť.

moni73
17. jan 2015

suhlasim s janinah. ak by som sa mala pozerat na to, ze dcera je hrava, tak do skoly este nechodi... a to bude mat v marci 9 😉

katyt
17. jan 2015

Aj my syna narodeného koncom júla odkladáme o rok neskôr, ešte sa do školy nachodí dosť a keď je taká možnosť, že ešte môže ostať v školke, tak prečo to nevyužiť a zbytočne trápiť dieťa učením. Ty si tiež všetky tie starosti okolo učenia odložíš o rok neskôr.

sorciera24
17. jan 2015

na zapis ist musis, uvidis, co povedia tam, daj si urobit testy sk. zrelosti v CPPP...psycholog ti najlepsie povie....moj je julovy a hoci je mudry, rata do 100, pozna pisemna, proste vedomostne je super, ale je hravy, nesustredeny a este ma encistu rec, tak mu bol navrhnuty zatial odklad, s tym, ze uvidime, co bude na zapise a aeste si dame jedno pretestovanie v CPPP v maji...lebo vraj za polroka dieta velmi napreduje...ale zatial, co vidim, tak asi dame tiez odkald....radsej nech je o rok zrelsi, ta ner. sustava dozreje, ako by sa mal celu skolu trapit na 3kach, aj ekd je sikovny....

saurian
17. jan 2015

vhodne je ist s nim k psychologicke do centra spec.-ped.poradenstva na tzv. "posudenie skolskej zrelosti". psycholog posudzuje nielen zrucnosti ci schopnosti dietata, ale aj akusi "socialnu" pripravenost - ci dokaze samostatne pracovat do tej miery kolko je to potrebne v skole, ako dlho vydrzi pracovat/sustredit sa vyklad uciva, ci sa rychlo neunavi, respektuje autority, spolupracuje, dokaze sa prisposobit novemu prostrediu, je samostatne v jedeni, obliekani a pod.
dieta by v zasade malo byt pripravene do skoly ak: dokaze si zapamatat niekolko basiciek, riekaniek, v ie svoje meno, ved, kde byva; s vizualnou pomocou spocitat a odcitat do 5, vediet naratat do 10 a poznat a ulozit aj tieto cisla, orientovat sa v priestore - vlavo, vpravo, hore dole..., mat nejake "matematicke" predstavy - viac, menej, rovnako, vacsi, mensi...; plynulú výslovnost, vediet prerozpravat pribeh, vytlieskat slova na slabiky, vediet prvu a poslednu hlasku v slove.....
ja som to riesila s mojim, a dala som na nazor psychologicky ze je pre neho vhodny odklad, radsej nech ide o rok neskor ako by sme sa mali velmi natrapit s ucenim, mohlo by ho to aj demotivovat.

mima4
17. jan 2015

z tohto dovodu som si aj ja predlzila pobyt v skolke 😀 a som tu 😉

mawka
17. jan 2015

ked ma v marci 6, na zapis ist musi. potom mozes ziadat o odklad. ale ja aj tak nerozumiem takemu predlzovaniu, lebo toto mi pride uz moc. de facto s odkladom by siel do skoly ako 7 a pol rocny. prvu triedu by koncil ako 8+ ... mas pocit, ze to je v poriadku? na jednej strane je fajn, ze pozerame na to, ci je dieta pripravene do skoly, ci je hrave prilis alebo menej, ale na druhej strane si ty pripravena na to, ako budu deti reagovat na tvoje dieta, ked bude mat 8+ a bude este prvak? decka vedia byt neskutocne krute a oplieskat priamo do oci inakost. aby potom toto nebol problem.
natahovanie a odklady sk. dochadzky sluzia na co vlastne? aby sa deti este jeden rok stale hrali v skolke? lebo prepac, ale oni sa tam viac hraju ako venuju povinnostiam. takze mi to pride nejake kontraproduktivne. odjakziva platilo, ze okolo 5.- 6. roku sa deti zacali uz pripravovat systematicky na skolske povinnosti tak, aby potom mohli normalne fungovat v skole. a veru, ani zdaleka sme kedysi nemali take nieco ako je teraz, ze skola hrou. tie prve triedy su narocnejsie, ale su rozhodne zaujimavejsie a hravou formou, nez sme mali my. aj napriek tomusa rodicia stale boja dat deti do skoly. my sme to zvladli v tvrdsich podmienkach, preco by to deti nezvladli teraz? dokedy mame deti chovat v bubline, vo vaticke? dnes je kazde dieta nepozorne, lebo ma okolo seba prilis vela veci, ktore musi v hlave spracovat. ale ked toto dokaze spracovat, dokaze sa ako 5 rocne vyhrat s tabletom, fonom, pocitacom, preco by nebolo take dieta schopne spracovat skolu?
aj mne hovorili ucitelky, ze malu este nie do skoly, bude mat sest 3.9. teraz. prisli psych. na testy skolskej zrelosti a mala je uplne v pohode, zrela na skolu. smaozrejme, ze sa radsej zahra, ked je v skolke. ale aj podla mna je uz cas, aby sa posunula dalej, cez den bude v skole a hrat sa moze potom doma. uz to nie je babatko. chodime k logopedicke. v septembri nevedela povedat L, po troch mesiacoch, kazdodennemu cviceniu hovori krasne ciste L. Takisto doma, ked pride zo skolky sme si vyclenili hodinku na "ucenie" s tym, ze si prejdeme pismenka zabavnou formou, nejake cvicenia, kde si rozvija motoriku, prejdeme si par slovicok z nemciny, pohrame sa s cislami. mala je nadsena, bavi ju to, sama chce a povedala, ze sa jej to viac paci ako v skolke. takze sa tymto rezimom pripravuje na skolu, povinnosti, robenie si "domacich uloh". vlastne ju ucim ako vydrzat pri nejakej cinnosti, lebo aj ona je neposedna. ale raz sa to naucit musi.
syn bol neposedny, diagnostikovana porucha pozornosti a ine veci, bojovali sme s tym dva roky na ZS, dnes je piatak a sme v pohode. ide normalnym tempom a nedavame mu ulavy a je to v pohode. tak, ako bol neposedny, teraz sa z neho stava salam-parok. synovec detto, strasne nieco v prvej triede - je narodeny koncom augusta, siel ako 6 rocny, teraz je maturant, tazky salamista, nic mu neublizilo, uci sa perfektne, ide na vysoku. a to studuje IT. desat rokov dozadu by si nikto nepomyslel, ze on niekedy obsedi pri PC hodiny a ze by este nedajboze sa sustredil na nejaky problem a riesil ho hodiny sedenim na zadku.
skus aj z tejto stranky na to pozerat.
@majka4309

david93
17. jan 2015

ja som dala syna skôr do školy - v okóbri mal 6 a zvládol to úplne v pohode

bonaqa2013
17. jan 2015

Mám 4 deti. jedna dcéra sa narodila 18.6. a v súčasnosti chodí do 1 triedy. Veľmi sme rozmýšľali či ju dať, alebo nedať do školy. Ona chcela ísť, ale len preto, že jej staršia sestra chodí do 3 triedy. Takže spolu sú v škole. Ale zo začiatku sme mali problémy. Vlastne doteraz. Mýli si písmenká, na rodič. mi učiteľka povedala, že má zo slov. medzi 1-2. no žiadna sláva. Aj na poradni mi povedali, aby sme jej dali odklad -- nepočúvli sme a v škole to nie je teraz podľa mojich predstáv.
Najstarší syn mal samé jednotky už ani neviem do ktorej triedy, zmaturoval na samé jednotky na 8 roč, gymn. na vysokej prospech do 1,5 - stroj, fakulta 2 roč. Na medicínu sa nedostal.
Ak porovnávam dievčatá so synom, tak tie by mali mať odklad aspoň 2-3 roky aby boli na jeho úrovni.
Doporučujem počúvať učiteľky a navštíviť Pedag. psych. poradňu. oni majú skúsenosti. A potom nebudeš sklamaná a nepríjemne prekvapená ako ja - aby malo dieťa také blbé vysvedčenie už v prvej triede.

namornicka
17. jan 2015

Toto nie je dôvod na odklad. Chlapci sú hraví cely zivot. No a ze nevie super kreslíť? Ja dodnes neviem veľmi kreslíť a vyštudovala som. Moje deti tiež veľmi nebaví kreslíť a v škole im to ide. Ak ti psychológ neodporučí odklad z objektívneho dôvodu tak ho daj do školy. Veď ti prvácikova sú v prvom polroku všetko takí škôlkari. Ten vek je podľa mna z nejakého dôvodu určený a keď je problém tak ok, riešme ho odborníkmi, ale nevyrábame ich.

evelynm
17. jan 2015

obidve moje deti su augustove. Obidve som dala otestovat na skolsku zrelost, radila som sa s p. ucitelkami v skolke a aj ja som mala na to nazor. U obidvoch sme sa zhodli. Dceru som dala do skoly ako 6 rocnu, syn mal rok odklad. A u obidvoch to bolo spravne rozhodnutie, to ukazal cas. Je to u kazdeho dietata individualne.
Takze odporucam testy skolskej zrelosti a dokladne to zvazit. Nie je hanba dat odklad, skor je dost stresujuce, ak ide do skoly dieta, ktore nie je na to poripravene. Kedysi sa to do uvahy nebralo a bolo dost deti, ktore sa v skole trapili, vypestovali si k vzdelavaniu negativny vzah, boli casto "zli" ziaci, co je pre dieta dost velka trauma.
Ja sama som sa narodila 8. septembra (pred veeela rokmi 😀 ), moji rodicia uz vtedy, ked sa to tak este neriesilo, riesili. Dali ma otestovat, bola som zrela, tak sup do skoly. A dobre urobili.
Drzim palce, aby si sa spravne rozhodla.

horana
17. jan 2015

Osobne skusenosti inych nepomozu, kazde dieta je original a tak nezavazi ci susedovie Jozko sa rozhodol pre tu ci inu moznost a je ci nie je spokojny, to je uplne irelevantne.
Chcelo by to poradit sa z psychologickou teraz a potom este raz aj tesne pred letom, aby tam bola moznost porovnania a progresu, nakolko za pol roka sa moze udiat este vela zmien. Ucitelky v skolke mozu naznacit, ale nie su kompetentne rozhodnut a aj ich pohlad byva casto skresleny, keby nebol, nebolo by nam tie psychologicky treba, konieckoncov oni su od toho odbornicky a aj oni sa niekedy seknu.
Takze na zapis sa ist musi, dieta ma 6 pred septembrom, cize ten sa absolvovat musi tak ci tak. A tesne pred letom sa rozhodnut ci sa da odklad ci nie, podla toho ako sa bude javit dalej. Vsetko ma pre aj proti. Ani umele predlzovane destvo nie je jednoznacna vyhra, prezrete deti maju tiez problemy, vyrusuju lebo sa nudia, je tam tlak na nesustredenost, nakolko ich to uz nebavi.
Hravost samotna nie je dovod, je kopu chlapcov co sa hraju cely prvy stupen po prichode zo skoly. A kreslenie, tiez moze pomoct nazor psychologa, lebo ked by mala byt tato oblast slabsia, ani ten rok nepomoze a bude len opat tam kde bol.
Okrem toho ked nie su vacsie problemy, tak ked tak pomoze skor nulty rocnik nez opat skolka, naprosta vacsina deti uz v skole stagnuje a straca motivaciu, ten nultak pomaha zvyknut si hravou formou na povinnosti.

vroni
17. jan 2015

Ja som za otestovanie. Ono ked tu citam tie bludy, ako rok v skolke navyse neublizi (nie ked ma dieta problem ale len tak, aby sa chudatko nestresovalo), no podla mna ublizi. Dieta si zvykne, ze vsetko vie, bez nejakej vacsej namahy, v skolke sa nudi ako stara tapeta a robi paseku a v skole je potom cele vysasene, co sa deje a preco nic nestiha. Takze to "predlzovanie detstva" ma aj svoje uskalia. Som zvedava, ci zmenim nazor o styri roky, ked pojde do skoly syn (novembrovy)....

dijefcatko
17. jan 2015

otestovať a dať si poradiť. my sme rodičia a ruku na srdce, dokážeme byť skutočne objektívni? 😉

a ešte k tému. počula som jednu psychologičku, ktorá tvrdí, že ak je odklad opodstatnený, je to ok. ale čoraz častejšie sa stáva, že rodičia žiadajú odklad len preto, aby sa dieťa ešte v škôlke hralo. potom ide do školy 7 ročné a môže mať negatívny dopad na spolužiakov, ktorí tým trpia. lebo logicky, staršie dieťa zvládne niektoré veci ľahšie a rýchlejšie, možno je aj fyzicky zdatnejšie a predbehne spolužiakov v týchto činnostiach (čo vraj tiež býva dôvodom pre rodičov na odklad, aby bol ich junior potom v triede najlepší). deti, ktoré išli do školy na čas, sa potom cítia slabšie, neschopnejšie, môžu byť problém. a pritom ony sú tie, ktoré nastúpili v štandardnom čase a zvládajú činnosti primerane veku.

andrejka1974
17. jan 2015

poviem ti to takto, na zapis ist musis a kludne mu mozes dat odklad, moja mala 6 rokov uz v septembri, ale este stale nie je zrela na skolu, idem ju dat do nulteho rocnika na zapise dame odklad 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 v skolke robili testy a nepresla, este nas cakaju podrobnejsie vo februari, ale viem, ze jej nulty rocnik len pomoze a urcite nic nestrati 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

marti123456
17. jan 2015

ak ti navrhli odklad určite nad tým aspoň uvažuj, mám za sebou aj nejaký semester psychológie a tam nám hovorili, že problémy nie sú tak viditeľné na 1-4, ale až na 5-9, my sme nášmu dali odklad, je júlový, teraz už druhák a jemu to veľmi prospelo, nás naopak učiteľky presviedčali že všetko zvláda ok, a ceď sme boli v CPPP mu napísali odklad, že je hravý, nevie prijať kritiku, nevie sa sústrediť, inak všetko ok, druhý syn je májový a už teraz uvažujem o odklade, nemajú tým čo stratiť a medzi spolužiakmi je najstarší ale nikto to tam nerieši

hori
17. jan 2015

podla toho, co je to "hravost"... treba si uvedomit, ze ziadne dieta nastupom do skoly neprestane byt hrave... nastastie... 🙂 mozno nevie pri praci dlhsie udrzat pozornost? - s tym ide do skoly vacsina prvacikov, rovnako aj so slabou grafomotorikou... problemy hodne odkladu su ineho razu - place za mamou, potrebuje si poobede este pospat, ma samoobsluzne problemy a pod.

grettka
17. jan 2015

Deti dokazu v case od zapisu do nastupu do skoly urobit taky obrovsky skok, ze nie vsetko co vyzera nezrelo v januari, bude v septembri vyzerat rovnako. Bud to dobehne prirodzene, alebo existuju rozne programy a cvicenia, ktore rozvinu jednotlive schopnosti u dietata. Na jednej strane ucitelky v MS poznaju dieta pri hre, pri praci. Ak mas pochybnosti, zajdi do CPPPP, tam ti poradia ako dalej a pokojne aj skor, nielen pred prazdninami.

timea7
17. jan 2015

je to individuálne, každé dieťa je iné a vyvíjajú sa niekedy skokom, za pár týždňov sú niekedy schopné dohnať aj pár mesiacov, potom akoby postáli vo vývoji na mieste. Pohľad učiteliek v škôlke netreba ignorovať, pozorujú dieťa odbornými očami a aj v činnostiach, ktoré sa doma nedajú navodiť. Navštíviť detského psychológa a dať dieťaťu posúdiť školskú zrelosť odborne je asi najlepším riešením. Dnes je móda odkladať deťom školskú dochádzku a predĺžiť im tak detstvo, čo nie je vždy najrozumnejšie riešenie. Na druhej strane dať do školy dieťa, ktoré na ňu nie je zrelé len preto, lebo už má vek, idú jeho spolužiaci zo škôlky, bratranec prináša množstvo problémov, ktoré môžu vyskočiť až v ďalších ročníkoch.

vinifred
17. jan 2015

..pokiaľ decko v 6 rokoch nezaspí ráno nad mastným chlebom,tak je zrelé do školy... 😀 ..a to je fakt...

matafen
17. jan 2015

Urcite ho daj otestovat na skolsku zrelost v pedagogicko-psychologickej poradni. Nespoliehaj sa ani na vlastny usudok, ani na usudok uciteliek v MS. Testy skolskej zrelosti testuju nielen intelektualne schopnosti, ale aj schopnost sustredenia, vytrvalost atd. Psycholog pozoruje dieta aj pri volnej cinnosti. Je to na niekolko hodin. Testy skolskej zrelosti sa v poradniach zacinaju robit uz v marci, tak sa objednajte. Na zapis aj tak musis ist zo zakona, kedze do 31.8. dovrsi 6 rokov. A potom uvidis. My sme mali opacny problem - mala este nemala ist do skoly, ani som nikdy neplanovala skorsi nastup, prislo mi ako vyhoda, ze pojde do skoly starsia. Ale nakoniec sme pod vplyvom roznych okolnosti boli na testovani, na uplne posledny termin v juli, jednoznacne ju odporucili, ze nemam preco vahat, ze skolka by uz pre nu nemala ziadny prinos. Tak som ju s malou dusickou dala a nelutujem, patri medzi najlepsich ziakov v triede, je spokojna a stastna, do skoly sa stale tesi a o skolke nechce ani pocut, ani ist okolo 😀 A ani detstvo nema ukratene, ako mnohi argumentuju, normalne vsetko funguje, ako ked chodila do skolky, hra sa rovnako, akurat tych 20-30 minut si robi domace ulohy, aj to nemaju kazdy den. Ja som rada, ze som dala na radu psychologa. Ale je to strasne individualne. V triede maju aj 7-7,5rocne deti, ktore maju s ucenim problemy.

lara1705
17. jan 2015

môj syn mal 5 septembra 6 ročkov a my sme mu dali odklad na 1 rok, je hravy, to povedali aj v škôlke ale vie všetko čo by mal vedeť prvak pri nastupe do školy, vie aj počitať do 100, pisať svoje meno a ine veci čo sa vyžaduju pri nastupe do školy, ja si myslim, že tym nič nestrati, to je môj nazor

nika.r
18. jan 2015

Pridam este pohlad z dalsej strany 🙂
Ucim na stredne skole a mozem povedat, ze u pubertakov je vyssi vek velkou pritazou. Bezne nam maturuju 20-rocni, obcas sa pritrafi prepadnutie alebo vymenny pobyt v zahranici ci prerusenie studia a strednu skolu koncia ludia, ktori kedysi uz mali za sebou takmer aj vysoku skolu. ( Ja som napr. augustova, sla som do skoly cerstva 6-rocna, maturovala som ako 17-rocna, 22-rocna som mala za sbeou uz aj vysoku skolu a mohla si samostatne zit svoj zivot)Dnes je opat deviaty rocnik, uz tam je rok skolskej dochadzky navyse. Dnesni uz druhaci na strednej maju 17, riesia vodicaky, od 3. Rocnika brigaduju po vikendoch, lebo uz maju 18 a mozu. Mame aj bilingváne triedy, tam idu aj deti z 8. Rocnika, casto sa stava, ze v ramci jednej triedy je rozdiel medzi spoluziakmi aj dva roky (aj kvoli odkladom u niektorych). A tam krasne vidno, ze prave ti starsi su problemovejsi. Niezeby mali viac rozumu, ale uz chcu byt samostatni, ale nemozu, lebo skola, rodicia. Ja ich inac aj chapem, je to dnesna realita, aj to brigadovanie, aj to, ze mnohe sikovne deti radsej spokojne prechadzaju na trojky a radsej popri skole brigaduju a ziju si ako mali krali so servisom od mamy, ale na druhej strane, ja som v 20 uz chodila na vysku do ineho mesta, bola uz viacmenej samostatna, kedykolvek som chcela bola som s frajerom, uz ma absolutne netrapili nejake problemy stredoskolakov, ze kde splasit ospravedlnenku a ze nemozem ist von lebo mam domace ulohy a zajtra pisomku 😝

Ak su vazne dovody na odklad, tak ok, ale kvoli predlozovaniu detstva alebo preto, ze rodicia sa este boja skoly a povinnosti, to povazujem za velku nepravost na dnesnych detoch. Zbytocne sa im oddialuje samostatnost a zodpovednost. Deti v istom veku potrebuju aj narast zodpovednosti za seba sameho, je to jednoducho vyvojova etapa, rovnako ako podla mna 20 rocni dospeli nemaju uz co robit na strednej skole a natahovat sa s triednou o ospravedlnenkach a riesit, ze nemaju zosit alebo ucebnicu v taske.

Okrem toho vela veci, ktore dietatu robia problemy v 6. rokoch, budu pravdepodobne robit aj v 7. Je naivne si mysliet, ze ak pojde rok neskor do skoly, ze bude z neho automaticky lepsi ziak a nebudu problemy a ked pojde prilis skoro, ze je odsudeny na to, aby bol cely zivot trojkar. Ak raz dieta nerado kresli a skaredo pise, ani rok v skolke naviac mu nemusi pomoct. Nemozu byt vsetci ziaci v skole jednotkari a malokto je v skole dobry uplne vo vsetkom.

cervenaruza123
18. jan 2015

Ja osobne som mala odklad o rok, presne kvoli velkej hravosti. Ale ja som septembrova, takze je tam polroka rozdiel. Mamka si to doteraz chvali, lebo ze dovtedy som bola velmi hrava, ale za ten rok, co som mala odklad som sa vraj dost zmenila, do prveho rocnika som nastupovala s tym, ze som uz vedela abecedu, proste zacala som sa o to zaujimat. Stale som bola dobra ziacka, neublizilo mi to, mozno prave prospelo, ktovie, ake by to bolo, keby ma dali do skoly este taku hravu, ci by som sa dokazala sustredit. Deti sa rychlo menia, ktovie ci sa aj tvoj syncek do septembra nezmeni. Na druhej strane je pravda co pise nika.r, ze niekedy rozmyslam, ake by to bolo super byt o rocnik vyssie, lebo este stale nemam dokoncenu vysoku skolu a clovek by uz ras bol samostatny. Co sa tyka kreslenia, kreslit som nevedela a ani neviem(nikto mi neveri kym nevidi), neviem co by na to povedal psycholog, ale napriek tomu som vo vsetkom ostatnom bola sikovna. Kreslenie sa zbytocne precenuje, niektori proste na to nemame talent 😀

celasapremenim
18. jan 2015

plne suhlasim s nika.r
nedavali sme odklad ani pre jedno nase dieta, co som si ale dala samozrejme aj posudit skolsku zrelost a vhodnost nastupu do skoly, jedno islo v piatich do skoly a jedno augustove malo cerstvych sest a vsetko je v poriadku

jeennyv
18. jan 2015

Tiez suhlasim s nika.r ..chlapec nasich znamych siel do skoly o rok neskor tiez pre hravost a bolo to len viac na skodu, tazko prezival, ze jeho spoluziaci zo skolky idu uz do skoly plakaval atd... preto, ak skutocne tam nie je nejaky relavantny dovod, ze by prechod do skoly nezvladol tak za mna urcite dat dieta do skoly na cas...v minulosti sa tieto veci neriesili a kazdy skolu vychodil.....podla mna nastup do skoly je otazka toho, ako s dietatom pracuje skolka rodic atd. deti su hrave vzdy a rezimu sa musia naucit tak ci tak....