Cirkevná škôlka G.B. Mollovej v Dúbravke - skúsenosti

mariannnka81
19. nov 2016

Zaujimalo by ma hlavne kolko deticiek je v jednej triede, resp.kolko deticiek pripada na 1 ucitelku a ako ste spokojne s pristupom uciteliek (hlavne v triede s najmladsimi detmi)...Chcela by som dat synceka od januara na pol dna a zvazujem medzi inymi i tuto skolku.
Dakujem za vsetky prispevky.

pribinak
19. nov 2016

Neviem ci vies, ale kedze toto nie je štátna ale cirkevná MS, tak skolne nie je 25e, ale 50e

mariannnka81
autor
19. nov 2016

@pribinak ano, viem, maju na stranke tieto info. stahujeme sa z lamaca do dubravky a zistujem moznosti, zatial este nie som rozhodnuta kam.

ruan
31. jan 2017

Ahojte, môj syn má problém - zaostáva v rečovom vývoji, inak je vývojovo v norme, len je občas trošku pomalší, občas mu treba viackrát povedať...malinkp horšia aj motorika (hoci tiež v norme), v štátnej MŠ, kam chodí od novembra (v decembri mal 3 roky) kvôli tomu zažíva peklo...učiteľky ma už neraz rozplakali, nemajú naňho nervy, deti sa mu smejú... chceme ho presunúť. Rozmýšľame nad touto cirkevnou škôlkou, prosím, ako ste s ňou spokojní? Vďaka.

mariannnka81
autor
13. mar 2017

@ruan urcite ho dajte prec, ked tam zazivate peklo, ja ked pocuvam taketo pribehy, je mi z toho smutno, lebo detska dusa je velmi citliva...radsej aj posledne peniaze, len aby sa dieta citilo dobre...zatial tam nie sme, ale ideme tam na zapis v aprili, kedze syn bude mat coskoro surodenca, chcem, aby bol este s nami doma a do skolky ho nahlasim az od januara 2018, cize nie od septembra. urcite potom napisem, ako sa nam paci, aj ked, vy by ste potrebovali infoasi skor...drzim palce...

ruan
14. mar 2017

@mariannnka81 Ďakujem veľmi pekne, aj za povzbudenie, moc si to vážim. Syna sme už zo štátnej vzali, už sme to nezvládli, teraz som na predĺženej materskej a od septembra by som chcela sem, takže aj my ideme na zápis 🙂 Ďakujem veľmi pekne, môžem prípadne v septembri napísať, aké to je.

mariannnka81
autor
15. mar 2017

@ruan Dakujem, to velmi pomoze, ja sa urcite v septembri ozvem, ze ako sa vam paci. drzte sa zatial

mariannnka81
autor
11. okt 2017

@ruan ahoj, ako zvladate skolku? my sme zapisali, ale davame az od polky oktobra...dakujem pekne

ruan
12. okt 2017

Ahoj,
tak náš bude mať v decembri štyri roky, takže ho zaradili rovno do druhej triedy (Lienky). V jeho triede majú spolu 23 detí (myslím, že u prvákov - Kuriatok, je to trošku menej). V každej triede sú dve učiteľky (na zač. šk. roka neboli, chýbali im dve, ale k prváčikom chodili vypomáhať, myslím však, že už majú všetky). Čo sa týka adaptácie, prváčikovia najprv plakávali, niektorí to skúšali tak, že boli týždeň-dva doma a potom skúsili znova, ale všetky deti sa pekne zadaptovali. Mali sme už dve rodičovské združenia (celoškôlkarske a triedne). O deti sa ukážkovo starajú, sú veľmi milí (všetci, aj upratovačky), vysvetľujú trpezlivo, s láskou, nebijú, nenútia, aj rodičom zakazujú, aby dieťa hrešili, ak malo nehodu (pocikanie), lebo to dieťaťu nepomôže...naozaj vidno, že svoju prácu robia z presvedčenia. S rodičmi výborne komunikujú, je tam aj fajn partia rodičov. My sme zo škôlky veľmi nadšení, náš syn odtiaľ občas nechce odísť. On má trochu rečový problém a aj spoločenské zručnosti má horšie, ale pomáhajú mu, ani deti sa mu (ako v inej škôlke) neposmievajú, vedú ich tam naozaj k tomu, že všetci sme kamaráti a treba si pomáhať, deti majú medzi sebou super vzťah. Škôlka robí veľa zaujímavých akcií (mali sme rodinné popoludnia Zdravko plné dobrôt a súťaží, deťom raz prišli do škôlky sokoliari, teraz sa robila jesenná výzdoba, o týždeň bude šarkaniáda, staršie deti boli v Zoo /za vstupné jednu mrkvičku alebo jabĺčko pre zvieratká - to bol projekt cez OLO - sú tam zapojení do veľa projektov). Sme veľmi šťastní, že tam sme, je to úžasná škôlka! 🙂

marcipanovatorta
13. jan 2020

AHojte, ozivujem tuto temu - pridate maminy dalsie skusenosti?

lulcik
22. jan 2020

Aj j by som bola vďačná za nejaké aktuálne informácie🙂 vďaka