Cirkus 5 ročnej dcérky kvôli oblečeniu a úšesu

cruz741
29. apr 2017

Prosím Vás,maminky..
Doteraz sme to neriešili..Moja skoro 5 ročná dcéra si obliekla všetko čo som jej naservírovala..Tým ideálnym dňom je asi koniec..Začala odmietať všetko,čo jej pripravím,cirkus neskutočný..Kúpila som jej krásne rifle na traky,oblečie ich však len pod hrozbou "násilia"..a.t.d. Úprava vlasov len podla nej..Tričká a ostatné si vyberá a odmieta čo sa jej nepáči..Bojovať,či nechať tak?

meiwe
29. apr 2017

@cruz741 ja by som bola aj rada keby bola moja mala samostatnejsie a neprikyvla na vsetko co jej naservirujem na oblecenie ;) pokial to nie je vyslovene ze chce ist v letnych satach von v najvetcsej zime nechala by som tak ;)

pribinak
29. apr 2017

Nebojovať. Ona ma svoj vlastný vkus. To co považuješ ty za krasne ona nemusi
Sestra ma tiez takúto modelku. Vecer jej da na vyber 3 tricka, mikiny, legíny a sukne a nech si modelka vyskladá co si rano oblečie.
Ale to co si vyskladá, tak to naozaj potom plati.
Veci kupuje s nôu, vredy na žalúdku kvoli handram nepotrebuje

Naco nasilu nútiť co si ma obliect? Sestra je nohavicový typ, neter ma rada sukne, legíny. Ale tie vecinosi ona, nie sestra. Tak preco jej ich nedať.

evittam
29. apr 2017

@cruz741 Tak ju skus raz zobrat do skolky v pyžame a strapatu
😊😋.

sissy27
29. apr 2017

@cruz741 ja som to zažila a keďže som nechcela každé ráno prísť o 10 rokov života, tak som nechala tak... samozrejme do určitej miery - adekvátne počasiu a udalosti, aj v obchode som ju nechala vybrať si čo chce, ale zas tiež odtiaľ-potiaľ, aj dizajnovo, aj cenovo... ono v zásade nevidím dôvod, aby si deti obliekali len a len to, čo nadiktujú rodičia, ale samozrejme v rámci určitých hraníc... to znamená ak ide len o to, či modré alebo ružové tričko, tak nech si vyberie, ale do snehu v sukničke a sandáloch nepôjde aj keby krvavé slzy ronila...

pribinak
29. apr 2017

Co je zle na tom, ze chce mat upravené vlasy podla seba?

doty1
29. apr 2017

Naša malá začala mať svoj obliekací názor v prvej triede 🙂 Tak sme to vyriešili tak, že ona si chystá veci večer a ja jej akože len poradím, čo s čím a kedy 😉 Občas sa vyskytnú nezhody (ako keď chce tričko a vonku je -20 ) ale inak to funguje super.
A inak rifle na traky som jej kúpila aj ja, veľmi sa mi to páči a aj jej pristanú, a mala ich asi 2x aj to len preto, aby mi urobila radosť 😀

cruz741
autor
29. apr 2017

@evittam inak to ma už napadlo☺

charlie1980
29. apr 2017

Ja by som ju nechala tak....v takych nepodstatnych veciach. Pokial nechce samozrejme nosit vlasy v style punk a derave rifle, nevhodne do pocasia. Co je na Tom, Ze dieta ma vlastnu volu ? Pokial nechce ist von v obleku spiderman, vobec by som to neriesila. Nabuduce ju nechaj vybrat si rifle, ake sa jej pacia, Ked pojdete na nakup. Mozno potrebuje len pocit, Ze Aj Ona ma pravo slobodne sa rozhodnut.

siska53
29. apr 2017

@cruz741 no..moja sa prejavila uz v 2,5roku, niekedy si sama povyberala veci..tiez ma 5rokov.pokial to,co si vyberie,zodopoveda i pocasiu,nemam s tym.problem.
Viem,ze sukne a saty jej vnucujem darmo(sama.som.to ako decko nejak nechcela nosit a aj teraz malo), takze to by som.sa len zbyrocne rozculila..nechce ani pancuchy,tak nosi leginy. Tym,ze jej zvacsa necham volnu ruku, da si poradit,dokonca sa ma chodi pytat,ci si moze to a to dat.
Vlastne obom.uz len.pripomeniem,ochladilo sa,treba si dat aj toto,alebo naopak,je teplo,staci si dat len toto. Ja len skontrolujem,ci to nie je spinave a pripadne upravim, ak nieco trci.
Vyhrazky,ze ideme.v pyzame zaberaju v pripade,ze sa obliect nechcu,vtedy im poviem,tak idu,ako su a je to.

A uces? Gumicky ju tahaju,tak nosi sponky.

pribinak
29. apr 2017

@charlie1980 dobra poznámka, ze asi potrebuje ten pocit, ze ona sa sama rozhodla a slobodne vybrala co si kúpi a co bude nosit 👍

zuzikak
29. apr 2017

urcite nechat tak v ramci medzi. Dat je 2-3 tricka na vyber, vlasy nechat tak....Moja takto vymysla a to ma 3 roky 🙂 Samozrejme volit oblecenie podla pocasia - teda nedas si letne saty, ked prsi ale vyber si pod pulover - toto alebo toto tricko.. Funguje to 🙂

cruz741
autor
29. apr 2017

Tak uvidím,ako s tým naložím..Na jednej strane super,že si vyberá a snaží sa byť "sama sebou"..Keď však ráno ona+jej 2 súrodenci začnú presadzovať svoj názor,tak pomócc..

pribinak
29. apr 2017

@cruz741 a co chces vychovať take teliatka, ktorym sa len povie a oni urobia?
Take deti su najviac šikanované, lebo si nevedia nic same presadiť

simca06022011
29. apr 2017

@cruz741 prečo bojovať? Daj jej primerane množstvo oblečenia a nech si v rámci toho vyberie ;) u nás zabralo na 100% keď nemá 30 tričiek a 10 legin. Jedine čo regulujem je či jej v tom nebude zima. A ešte taká vec, chysta si to vecer. Ráno n cirkusu nemám čas. Účes si diktuje ale dostane to čo chce iba ak mám čas ard. Teraz už sa obriadena sama

hettinka
29. apr 2017

moju dcéru zasa obliekanie vôbec, ale absolútne nezaujímalo ... aj celý týžden by chodila v rovnakom a vlasy do copu. Až som sa bála, ako to bude, ked bude staršia, že bude taká chramta neogabaná, čo sa ani obliecť nebude vedieť. Zmenilo sa to v 9. triede a teraz ma viac šiat a aj make-upu ako ja, hocičo si nekupi, musí to byť len z niektorých obchodov a značiek. Čo si kupila pred pol rokom je vzadu v skrini a už to nechce, že sa to nenosí ... no čo už, snád sa to ustáli

charlie1980
29. apr 2017

@cruz741 Zober si viac casu na ne. 3 deti za to nemozu, Ze riesis 3-nasobne. Privstan si o Pol hodinu, Aby si mala cas Toto riesit. Bohuzial, Toto je osud rodicov, Ze deti Aj vymyslaju a u teba 3krat. Hotove deti do ruk nedostavame.

simca06022011
29. apr 2017

@hettinka môjho brata to prešlo, vieš kedy? Teraz keď začal zarábať :D

hettinka
29. apr 2017

@simca06022011 teraz ide do Londýna, aj so zoznamom obchodovm ktoré mieni navštíviť a presným plánom, čo nakúpi ... len aby kufor stačil 😀 Ale kupuje to z vianočno-meninovo-narodeninových peňazí.

sakura77
29. apr 2017

my mame to iste🙂
idealne dat na vyber z cca 3 veci..urcite si vyberie...,ona neda na seba napr rifle ani nic riflove ani keby co bolo...skusila som vsetko 😀 no proste nie.tak stale dufam ze ved hadam casom....-D a co sa vkusus tyka,tak tie najstrasnejsie veci co v obchode zbadate,tie si ona vyberie😀 ach jaj....🙂

ludmilaka
29. apr 2017

@cruz741 Kašli na to, nebojuj. Akurát prispôsob ročnému obdobiu. Naša 4r. sa do škôlky dooblieka tak, že mm ju skoro odmietne odviezť do škôlky. Už som mu povedala nech prdí na to. Tak sme si zvykli na gýčové flitrové tutu sukne a korunku na hlave. Mm sa bojí, že máme doma Martinku z Turca.

jana_eyre
29. apr 2017

Aj u nas si uz deti rady same vyberu - mozu, nebojujem s nimi, ale ked poviem ze simaju vybrat tricko s dlhym rukavom, tak musi byt s dlhym napr.. Cize ja im len nadiktujem typ oblecenia a oni si vyberu.. A dcera byva rada strapata, mne sa ale paci aj taka 😁 ona ma take neposlusne kucerave vlasy, takze sa s tym aj tak neda mnoho robit..

sakura77
29. apr 2017

tak my sme uz chodili po meste vo "vlastnorucne" vyrobenom kostyme indiana....😀
(vyrobeny v skolke,tak si viete predstavit 😀

salima66
29. apr 2017

@cruz741 Ja myslím, že je dobré, že sa dcérka snaží vyberať si účesa oblečenie. Učí sa to a pokiaľ nechce niečo divoké, tak sa z toho teš. Naučí sa byť sama sebou.

sense
29. apr 2017

moja mala pred tyzdnom 4 a toto praktikuje uz dlhsie, ale u nas to funguje musi to byt adekvatne pocasiu a nesmie dlho vyberat...takisto aj topanky (neviem po kom to ma kedz eja na take nie som , skor moj muz)...

cize rana u nas vyzeraju tak ze chytim dvojo nohavic a poviem kt. tym padom je za par sekund vybrane a volba len z dvoch veci,...tricko si uz vybera uplne sama lebo dociahne...co sa tyka ucesu ked ju chysta chlap ma vzdy cop a 4 sponky...ked ju chystam ja tak si zvycajne vyberie vrkoc ako elza alebo si vyberie dva vrkoce ako Anais (najstarsie dievcatko v skolke)

ked ideme na nakup vyberam taky den alebo cas, ked sa nikam neponahlam a mmozem stravit v obchodoch aj pol dna...a ked neviem vybrat kedze je toho vela tak sa jej spytam kt. z tych mnou vybranych veci chce resp sa jej pacia a ked sa ma spyta ci si moze nieco vybrat alebo pride ze neico chce, tak jednu vec povolim...ale to si uz musi vybrat len jednu jedinu vec....

takze co sa obliekania tyka - nebojojem a ma moznost vyberu... su ale aj veci kt. musia byt tak ako poviem ja...ale oblecenie je najmenej...

domak2
29. apr 2017

Ja som taka rada ze tu v UK maju uniformu a nemusim nic riesit 😅 A cez volno nech si da co chce 🙂 Ale doteraz to skoro vobec neriesila, teraz trosku.

adamar
29. apr 2017

Ja mam čoskoro 4r.chlapca a za oblečenie je boj,najmä tričká sú problém😀

natal
29. apr 2017

Ja mam 2 dcery. Prva si oblecie iba to, co jej naservirujem. Druha je iny pripad. U nas to rano vyzera takto. Prvej pripravim veci. Opytam sa jej ci chce saty, suknu, alebo nohavice a podla toho a pocasia jej oblecenie vyskladam. Druha si len tak hocico neoblecie a neobuje. Aby sme predisli stresu, tak ju zavolam k skrini. Poviem ake je pocasie a necham vyber na nu. Ked chce v zime suknu, alebo saty, tak sa vzdy dohodneme, ze v skolke jej obleciem. Spokojna je ona aj ja. Ked sa nevie rozhodnut, tak jej poviem, ze toto je vhodne, nech porozmysla. A zvycajne porozmysla tak ako myslim ja. Hlavne som zistila, ze na silu to nejde. Iba dohovorom. Ak sa to vzajomne nehodi, vysvetlim jej a vyberie nieco ine. Naucila sa, ze sa ma rozhodnut rychlo. A ked nieco nechce nosit, tak ju nenutim.

mircalla
29. apr 2017

No mam sa na co tesit

cruz741
autor
29. apr 2017

Budem sa snažiť.,privrieť oči.Nech sa realizuje😀..možno jej tá voľná ruka v budúcnosti pomôže🙂