Dieťa robí zle v škôlke

6. apr 2022

Ahojte, mame 5 rocneho syna. Chodi do skolky. Chodi tam bez problemov. Tento vikend sa nam priznal, ze mu tam jeden chlapec robi zle, ze ho stipe do nohy. Dnes mu dal facku a sotil ho. Nas sa rozplakal. Ucitelka vyhresila maleho agresora, ale myslim ze to nebude mat dlhy efekt a zanedlho to pride znova. Teraz neviem co mam robit? Treba sa porozpravat s jeho rodicmi? Alebo co by pomohlo?
Nas je taka dobra dusa. V skolke ma par kamaratov. Nie su s nim problemy. Je priatelsky a poslusny.

riskoh
6. apr 2022

Uvidite ci sa to bude opakovat ak ano,my sme to riesili s p.uc.,najskor rozhovorom,neskor sme pisali ofic.list,p.uc.aj tedA p.riad.sa snazili vzniknutu situaciu riesit opakovanym rozhovorom s rodicmi daneho dietata,napokon na masu ulavu ho prelozili do inej ms,

bubliska
6. apr 2022

Z vašej pozície môžte spraviť dve veci - jednak informovať škôlku o probléme, jednak poradiť vášmu synovi, čo má v situácii keď mu robí niekto zle robiť/povedať. Poradiť si s nespratnikom musí škôlka, na to sú tam.

nikpa
6. apr 2022

Riešila som to nedávno. Synovi som povedala keď mu bude zase dotyčný robiť zle nech mu chytí ruky a hlasno mu povie aby mu prestal robiť zle. Keď som sa ho pýtala ako to v škôlke pokračuje, syn mi povedal toto... ,,Som sa neho kričal nech mi nerobí zle ale neposluchal ma tak som ho kopol a potom ma už poslúchol,, 🤷 nikdy som mu nič také nekazala ale som rada, že si to dokázal vyriešiť sám, aj keď takýmto spôsobom. Vždy pri ňom nemôžem byť a ochraňovať ho. Musíme deti naučiť aby sa vedeli obrániť aj keď budú samé, toľko naša skúsenost.

luccija
6. apr 2022

@nikpa vyriešil to po svojom🙂niekedy sa ináč nedá.
Autorka s učiteľkou si rozprávala už po tých stipancoch či ešte nie?

simsalabim
6. apr 2022

Urcite by som upozornila ucitelku. Ale zaroven by som hodila rec s danym dietatom - uz bude teplo, budu urcite aj poobede byvat na dvore. Vacsinu malych deti takato konfrontacia s inym rodicom vylieci z agresie. No a po tretie, dieta treba naucit sa branit , ci uz krikom, aby upozornilo na problem, alebo fyzicky. Ja nikdy nezabudnem, ako sme so synovcom riesili, ze mu v skole ublizuje spoluziak (1. rocnik ZS). Dohovory od ucitelov nepomahali, ani rodicia si s agresorom nevedeli dat rady, hoci to naozaj chceli riesit. A viete, ako to vyriesil nas nezbednik? Ked mu zas robil zle - na schodisku, ked sa trieda presuvala na obed - jednoducho donho pekne strcil. Mlady sa skotulal po par schodoch dole, poudieral sa, ostatni sa mu smiali. Odvtedy mal od agresora pokoj. Ano, viem, ze sa agresorovi mohlo naozaj nieco stat - ale na niektore deti plati iba "aky pozicaj, taky vrat".

luccija
6. apr 2022

@simsalabim muž bol tak dohovoriť spolužiakovi v 5 ročníku ráno pred školou, keď učiteľka nič nepomohla.Jeden rozhovor a bol klud

rora
6. apr 2022

Nenechaj to hlavne zajst daleko. My uz druhy rok riesime sikanu v skolke, tentokrat so samotnou riaditelkou skoly (Mš je spojena so ZŠ), s ucitelkami sa za cely rok nic nedialo, jednoducho ten maly agresor uz vedel vystihnut chvilu ked je par sekund bez dozoru a vtedy ublizil, ked som ho konfrontovala iba sa mi vyskieral do tvare, uz sme viackrat podavali staznost, riaditelka dohovarala aj rodicom, aktualne bude v triede s detmi psychologicka, aby s nimi nejak pracovala na spravani, pretoze moj syn sa uz zacal aj branit a zranenia mu oplácat, co teda situaciu len zhorsuje... ale chapem ze uz toho ma tiez dost a nenecha sa otlkat, zvlast ked oproti minulemu roku aj podrástol. je v predskolskej triede, dotycny uz mal byt v skole je o rok starsi, ale dostal odklad, tym padom znovu v skolke spolu a este aj do skoly im to vychadza spolu.... syn mal kvoli chodeniu do skolky zaludocne problemy, pred odchodom z domu pravidelne bolest brucha co vyustilo niekedy do hnacky, v noci nespaval dobre, niekedy z toho bolo az zvracanie, spaval s kyblikom pri hlave.... akonahle som ho odhlasila a ostal par dni doma, vsetko sa ukludnilo. a potom zas....

makova333
7. apr 2022

@rora Preco ste nekontaktovali zriadovatela?

makova333
7. apr 2022

Autorka: Pouc dieta, aby ked sa bude nieco podobne diat, ti to hned povedalo plus pouc ho, aby sa branil npr. aj tym krikom, aby to pocula ucitelka (ale je mi jasne, ze nie vsetky deti sa branit vedia, aj ked ich poucis). S ucitelkou sa porozpravaj, ze by si bola rada, ak by nastala nejaka naprava. Ak nepomoze, smer riaditelka, ak ani to smer zriadovatel. Mozes sa skusit porozpravat s rodicmi dietata ked ich stretnes, ale pri dnesnom kulte dietata, neviem ci toto padne na urodnu podu.

autor
7. apr 2022

Včera som malému vysvetlila že keď mu ešte bude robiť zle nech mu z celej sily chytí ruky a zhukne mu tváre najviac ako vie aby prestal. Uvidíme ci to nás malý zvládne a ci to vôbec zafunguje.
Dnes idem dat list riaditeľke, aby vedela ze o tom vieme a chceme to riešiť.

autor
13. apr 2022

Ahojte, tak už to mame vyriešené snáď nastálo. Minulý týždeň sme dali dopis riaditeľke a dnes sme sa o tom s nou rozprávali. Vravela ze sa rozprávala s rodičmi toho chlapca, chlapec sa musel ospravedlnit. Oni to majú v skolke tak ze keď niekto niekoho takto napadne tak rodicia musia zaplatiť "pokutu". Je to zopár eur a skolka za to potom kúpi poškodenému dieťaťu nejakú drobnosť.

lucka114
Autor odpoveď zmazal
Zobraz