Fantázia trojročného dieťaťa

zuzkamacken
8. júl 2016

pekny den
moj trojrocny syn dnes mladsiemu 20mesacnemu pri hastereni ci hadke (o hracky) povedal, ze ked bude starsi odreze mu hlavu. deti maju vraj bujnu fantaziu ale toto mi pride az moc. ma niekto podobnu skusenost? do skolky ide az v septembri takze neviem kde k tomu mohol prist.. vdaka

janhe
8. júl 2016

Nepocul to bo filme alebo od niekoho?... zamedzila by som urcite pozeranie filmov akcnych alebo podobnych pokial nespi a ze vy potom pozerat budete. Alebo to niekde z okolia pocul alebo od deti v okoli

zuzkamacken
autor
8. júl 2016

filmy nepozera.. a vo filmoch sa tiez take bludy nehovoria..

zuzka38
8. júl 2016

@zuzkamacken chodi do skolky?

zuzkamacken
autor
8. júl 2016

@zuzka38 nie. az od septembra

rubinka
8. júl 2016

@zuzkamacken - no jednoznačne to niekde musel počuť lebo takéto reči z vlastnej hlavy mať nemôže moje decka kukaju len jim jam, večerniček na stv2 ale ten tiež cenzurujem ak tam idú blbé rozpravky kde sa nadáva atd... a ešte tak disney junior po anglicky takže sproste slová nemaju kde počuť tak ich ani nehovoria, ked náhodou dačo bolo tak len zo školky. Ešte to mohol počuť niekde na ulici, na ihrisku, niektoré decká maju katastrofálny slovnik. Tebe neustáva nič ine len dôrazne vysvetliť že sa tak nerozpráva iba zlí ľudia a on je predsa dobrý chlapček. Dnes musi mať rodič oči a uši všade lebo aj rozprávky mnohokrát skrývaju hotové skvosty :-/

pribinak
8. júl 2016

Na ihrisku to mohol pocut a odpozerať
Netreba z toho robit velku vedu, ani tomu nerozumie s ten mensi uz vobec nie
Treba otočiť pozornosť inym smerom

zuzkamacken
autor
8. júl 2016

@rubinka ale nadavky mi pridu relativne v pohode oproti tomuto, nie? ved to je horor..som z toho uplne mimo

erickatt
8. júl 2016

Znamej syn sa tak tesil na babo , ze ho da na kolajnice a prejde vlakom ako Tom jerryho. Asi tak. ,, rozpravka"...

anjelic
8. júl 2016

Pokoj... môj v tomto veku povedal manželovi: "Vidíš môj nôž? /Mal v ruke plastový nožík, ktorým si krájal párky/. Ja Ti odrežem hlavu a hodím ju potom do koša." Vtedy ma to vydesilo, aj keď som vedela, že môjho muža má syn veľmi rád a muž ho nijak neprovokoval. Jednoducho sa to synovi zdalo zaujímave. Teraz má syn 20 rokov a s mužom pohodový vzťah... takže je to len o tej fantázii - počuje, zopakuje, význam slov ešte úplne nechápe. Počkaj si do puberty, keď pôjde do tuhého, tak sa aj vyhadzovaním z okna budú navzájom vyhrážať... v záchvate nervov z úst vyletí čokoľvek.

rubinka
8. júl 2016

@zuzkamacken - no je to drsné ale tak podľa mňa postačí vysvetliť mu že to bolo škaredé ja nesúhlasim s názorom že nechať to tak, potom ked niekde začuje podobné veci tak to bude brať normalne. Treba deťom hned vysvetľovať čo je zlé.

zapka21
8. júl 2016

Dieta v navale emocii, z hnevu, povie co mu pride "pod ruku". Je vhodne na to reagovat "vidim ze si na braceka velmi nahnevany...." dieta uvidi a pociti ze mu rozumiete (ale to neznamena ze tieto "vyhrazky" schvalujete), odviest pozornost napr. na kreslenie - dat mu farbicku "ukaz mi tu na papieri ako velmi si nahnevany"... atd... su rozne metody. Stale su to len slova, co dieta povedalo, neslo to robit naozaj. No treba vzdy zasiahnut, ak to prerasta do fyzickej podoby.

limetka69
8. júl 2016

@erickatt moji dvaja bratranci isli upiest najmladsieho brata v rure, ako jezibabu. Ano aj nevinne rozpravky mozu skoncit zle. Dospelehp ani nenapadne co v tej malej hlavicke sa moze zrodit.

natalym
8. júl 2016

@zuzkamacken No a čo mieniš s tým robiť?

helenka926
8. júl 2016

nečítate si rozprávky napr. ? nejakú klasiku kde odtínali hlavy drakom?

zuzkamacken
autor
8. júl 2016

@helenka926 no veru nie. musim si vymyslat. a toto som mu veru nerozpravala..

erickatt
8. júl 2016

@limetka69 strcili ho do truby?

katkapn
8. júl 2016

Moja dcera si z Bambulky vzdy zobrala len to zle co rozpravka chcela potlacit ako nespravnu vec.
Pri takom malom clovieciku treba vysvetlit ze ked niekomu odreze hlavu tak ten zomrie a ze taketo veci sa nerozpravaju a uz vobec nerobia. A ze braceka ma rad aj ked ho obcas hneva. A ze aj on obcas hneva maminku ale ona ho lubi a nikdy mu neublizi a tak nech uz take nerozprava.

limetka69
9. júl 2016

@erickatt ano. A pododtykam, ze najstarsi uz mohol mat kus rozumu, mal cca 6 rokov

erickatt
9. júl 2016

@limetka69 do prcic...

bosoriak
9. júl 2016

@zuzkamacken Hlavne sa ty ukludni, kvoli takejto blbosti rozhodne netreba robit velke halo. Urcite je zbytocne to vysvetlovat a robit okolo toho vela pozornosti, ake je to skarede a podobne. Trojrocne dieta nema sancu pochopit nejake siahodlhe vysvetlovanie (o smrti a podobne uz vobec nie, este sa dostanete v diskusii niekam, kam naozaj nechces).
Proste povedat, ze to je skarede povedat a viac sa k tomu nevracat.

Niekde to pocul alebo si to pokojne mohol vymysliet. Fantazia ide oboma smermi, aj konstruktivnym aj destruktivnym, to je holy fakt. A to, ze to povedal, neznamena, ze to aj naozaj chce urobit.

Hlavne klud, este pridu horsie veci, ktore bude treba vysvetlovat, toto je prkotina 🙂

misel0806
9. júl 2016

Reci trojrocneho dietata ,netreba brat vazne,,deti toho narozpravaju ,to co pocuju vidia potom to jednoducho opakuju no nemyslia to vazne preboha... Deti maju naozaj bujnu fantaziu,,este pridu aj inaksie veci ktore budu stat zato😊