Kedy je lepšie zobrať 4ročného zo škôlky?

1sonda
7. sep 2018

Ahojte, čo myslíte, prečo je vhodnejšie brať dieťa (4r, začal chodiť teraz), ktoré je v škôlke len na doobedie, až po obede (jedle)?

norikaro
7. sep 2018

Ano, nech sa pekne nauci papat aj s druhymi detmi 🙂 Je to uplne ine, ako ked doma papa pri tebe alebo muzovi 🙂 Podla mna mu to len pomoze 🙂

ovaaa
7. sep 2018

@1sonda preco by nemohol zostat? Ved aj na ranajkach a desiatu je s nimi.Kludne nech sa napapa a sup domov...

1sonda
autor
7. sep 2018

@ovaaa mohol, len, že prečo je to lepšie

1sonda
autor
7. sep 2018

@norikaro myslíš, že sa lepšie naje, či v zmysle, že nebude odbiehať a pod?

vierka_z
7. sep 2018

Urcite mu neublizis ked sa bude skor socializovat 😉☹️

1sonda
autor
7. sep 2018

@vierka_z ok, ja len nechápem, že aký rozdiel spraví ten obed...

lennagreen
7. sep 2018

@1sonda ja nechapem na co ho vobec do školky dávaš teda.. Na dve hodinky.. 😂 😂 Aka je v tom logika...

1sonda
autor
7. sep 2018

@lennagreen na tri 🙂 no nech sa pohrá s deťmi

grelu
7. sep 2018

@1sonda prave na to, nech si zvykne na to, ze sa naje v skolke...a ked mu nebude chutit, tak sa naje aj doma....natrenuje jedenie polievky, druheho s minimalnou pomocou dospeleho a zvykne si na ine chute jedla

1sonda
autor
7. sep 2018

@grelu vďaka za odpoveď k veci 🙂

lennagreen
7. sep 2018

@1sonda no neviem ako skolka nie je iba o tom akonsa hrat s deťmi.. Ale pracovať v kolektíve učiť sa zručnosti aj stolovat vytvárať si vztahy ako s deťmi tak aj s dospelím učiť sa novému na tri hodiny škôlka hmm to si mohla nechať dieta aj doma a ist snim na ihrisko.. Ak je to len o tom aby sa zahral.. Mozno ten prvy týždeň ok a ale do budúcna by mu škôlka dala určite viac vsak deti si v škôlke pripravujú aj rôzne besiedky učia sa básničky pesničky.. Je to na tebe ale rozhodne mu neublíži ak mu budeš ten cas posúvať a necháš ho ucit sa nove

1sonda
autor
7. sep 2018

@lennagreen vdaka za nazor

bejami
7. sep 2018

@1sonda moja chodila do skolky od 2,5roka prvy mesiac len dobeda potom uz na cely den, hned som si nasla pracu a normalne sme to zvladli vsetko Teraz je prvacka niekto nema na vyber.Moja chcela potom uz spavat v skolke pretoze videla ze deti chodia spat, ale na obed chodila so vsetkymi aj ked tam bola este len doobeda.

eliska13
7. sep 2018

@1sonda ty rozhoduj za seba, keď vieš, že mu nechuti či nechceš ho tam nechávať spať a aj ďalej plánuješ ho brať skôr a vieš mu spraviť program, tak si ho užívaj.Na socializovanie, básničky, karneval má čas nič mu neujde.Este bude chodiť do škôlky min 2,3 roky.Ale, ak ho chces nechávať už tento rok celý den, tak ho pomaly zvykaj

jasminet
7. sep 2018

@1sonda napriklad preto, ze odchod prveho dietata z kolektivu narusi priebeh vsetkeho co sa tam dovtedy dialo - v ten moment ostatne deti zacnu jacat, ze aj oni chcu ist domov, ze mamaaaaa a tatooooo. takto sa najedia vsetci spolu a vsetci spolu odchadzaju.

skupinka13
7. sep 2018

@1sonda v troch rokoch som davala dceru na cely den. Potom som zostala na materskej a tak som ju v skolke nechavala iba doobeda na 4hodiny+obed. Ked isli deti spat ona isla domov a pospala si doma ked chcela. Myslim ze poobede uz nic nerobia. Olovrantuju, hraju sa a cakaju na rodicov. Ked bola besiedka tak som ju tam nechala spat alebo doviezla na urcitu hodinu. Podla mna o nic nepride. Ale v predskolskej chcela chodit na kruzky,ktore boli poobede a to by som ju nevozila spat do skolky. Takze som ju dala na cely den.

1sonda
autor
7. sep 2018

@eliska13 ja som este doma s 1,5 r dcerou, ale vidim, ze sa rad hra s detmi, hoci vacsinou bud mladsimi alebo starsimi, ale uz aj tie mladsie isli do skolky, preto som ho dala. Dceru budem musiet dat skor. Pamatam sa, ze ja som byvala v skolke smutna, tak podla mna to tiez neponahla. Ale ucitelky odkazali po dedovi, ze by bolo lepsie pre neho, keby tam aj obedoval, a nevedela som prist na to, ze preco (myslela som si, ze je to jedno, okrem toho, ze ostatne deti by sa pytali domov - to ma napadlo prve, ale vraj kvoli nemu), ale @grelu mi dala logicku odpoved, tak zrejme preto

beky1813
7. sep 2018

Tak ho nedavaj vobec a zober ho do kutika, urobis sluzbu rodicovi, co potrebuje skolku

ovaaa
7. sep 2018

@1sonda predlzuje sa tym cas v skolke mozno casom bude chciet zostat aj po obediku..

1sonda
autor
7. sep 2018

@beky1813 ano aj nad tym som uvazovala, ale zas nevidim dovod. Bezne daju aj trojrocnych a su doma s novorodencom, myslim, ze nerobim nic zle. V kutiku by neboli tie spominane ine deticky, iba nejake naozaj male, alebo nahodne. Ale teba som si vsimla aj v inych diskusiach a rada si rypnes do druhych, takze asi si vlastne nechcela ani odpoved, vsak svoje si si povedala. Alebo mas chut sa zase na niekom vyvrsovat, no akokolvek, dalsie prispevky, co budu v podobnom duch, zmazem. Uznas aj sama, ze tvoj prispevok sa vobec netykal mojej otazky.

iwesska
7. sep 2018

A to vy mate na vyber? Mne ucitelka jasne povedala. Mozete prist az 12.30,vtedy uz su poobede.Skor ani skolka nie je otvorena. U starsieho v inej skolke mi zas povedali,ze mozem prist len pred obedom 11.30. Ziadne,ze sama si budem urcovat,ved to by im narusalo program,keby par rodicov prislo pred,par po obede.

ibrunova
7. sep 2018

Ja by som dala normálne na celý deň..

hettinka
7. sep 2018

@1sonda obed zaplatíš tak či tak ... a 4-ročné by som dala na celý deň, oni sa totiž volne hrajú často práve až po obede a spánku. Ráno majú aktivity viac riadené.
My sme 3-ročnú brávali domov po obede (plakávala veľmi) do januára, ale tiež až po jedle, niekedy nezjedla, niekedy áno.

3009
7. sep 2018

@1sonda vieš pri dnešnom stave prebytku detí nad voľnými miestami v škôlkách, by som dala znova zaviesť čo bolo za "socíku", že do škôlky mohli ísť deti len tých rodičov čo pracovali. Takto by sa uvoľnilo dosť miesť pre tých rodičov, čo chcú skutočne ísť do roboty a pre ich deti nie je miesto v škôlkach. Teraz aj ja vidím, že veľa mamičiek si to akože využije, veď nech ide dieťa do škôlky a je doma s jedným dieťatom. Voľakedy sa nikto nikoho nepýtal, ak si nechodila do roboty, tak si sa musela starať o deti.

1sonda
autor
7. sep 2018

@3009 to je tiez na inu diskusiu, ale pravdupovediac by mi to nejako extra nevadilo, teda keby bol doma. Teraz su skor tlaky dat dieta za kazdu cenu od troch rokov, aby sa ucilo byt v kolektive. A tym, ze mam moznost ho dat do skolky a nedala by som ho, mala by som pocit, ze ho oberam o spolocnost druhych deti. Keby bolo takych deti doma viac, mal by sa aj skor s kym hrat.

hettinka
7. sep 2018

@1sonda tlak okolia? Akože sorry, ale ty si matka a poznáš si dieťa najlepšie, či mu už kolektív treba, alebo nie. Podľa mňa kolektív vyslovene treba predškolákovi, skôr je to potrebné pre najmä pracujúce matky, nie pre samotné deti.
Moj názor zostáva, bud do škôlky "poriadne", na celý deň a pravidelne, alebo vôbec.

Poldenné a občasné chodenie do škôlky je o ničom, dieťa do kolektívu aj tak naplno nezapadne, ak chodí domov vtedy, ked sa decká konečne môžu voľne hrať.

1sonda
autor
7. sep 2018

@hettinka vdaka za nazor, hoci nieco si si len domyslela.

1sonda
autor
7. sep 2018

@grelu este raz vdaka, jedina z tychto zien si odpovedala na moju otazku 🙂 pre tvoju odpoved sa oplatilo zalozit temu, ostatne mali len potrebu...vlastne ani neviem aku, no kazdopadne nie pomoct

nikoletah
7. sep 2018

@1sonda nem nedavali take moznosti o 8.30 zatvoria dvere a otvoria o 12.15- vtedy ma rodic zobrat dieta -su po obede pred spankom.
Druha moznost je ze zostane do 15.00

najk
7. sep 2018

@3009 to mi teda vobec nepride logicke. V juni, ked rozhodli, ze mi maleho zoberu do skolky, som bola este nezamestnana. Podla Tvojej logiky by ho zobrat teda nemali, radsej dieta pracujucej matky. Ale od polovice septembra do prace nastupujem. Co by som akoze narychlo s nim spravila? Ci myslis, ze by mi ho zrazu zazracne boli ochotni zobrat, len preto, ze zrazu uz pracovat idem? Ako by som si mohla vobec najst pracu, ked by som musela zamestnavatelovi hned povedat, ze sa mi nema kto starat o dieta a do skolky ho nezobrali?