Mám dať dieťa opäť do škôlky, keď je každú chvíľu choré?

sante81
29. nov 2012

chcela by som vás poprosit o názor, alebo ak ste mali niektorá podobnu skusenost, ako to riesit. syn nastupil v septembri do skôlky, do vtedy ako 3 ročny bol chory iba 2x a antibiotikám sme sa uspesne vyhybali. a tu nastava aj môj problém, zo septembra v skôlke 5 dni, potom sopel, následne kasel a skončilo to zápalom priedusiek a streptokokom. po 3 tyždnoch som ho zdravého dala do skôlky opat a vydrzal az 4 dni a ten isty priebeh. doma skoro mesiac. v novembri sa to celé zopakovalo znovu, + teploty, v poradí uz 4 anitibiotika za necelé 3 mes, a sme doma uz mesiac. doma mam ešte 5 mes dcérku ktoru nakazil uz 2x, ale u nej to nemalo az taky priebeh. a tu nastal aj môj problém, či dat dieta naspat do skôlky alebo nie. U nas to funguje tak, ze učitelka vezme bez problémov dieta ktoré kasle, ktoré je evidentne choré a mamička jej ešte podá anitibiotika, a ked sa jej opytam prečo to takto riesi - tak odpoved je ze ona chodí do práce a nemá kde nechat dieta. Doktorka mi dnes povedala, ze z obvodu kam patríme chodia deti choré s virusom a so streptokokmi do skôlky bezne, ze mamičky sa tym ešte v ambulancii aj chvália, tak kde je potom chyba? v učitelke? Mám sa stazovat? Mam ist za riaditelkou? Ako sa budu potom spravat k mojmu dietatu? Riesim dilemu či ho tam vôbec este dat, aspon aby vianoce neboli zase stravené v čakárni a hlavne na pohotovosti, alebo si pohovorit s učitelkou, mali ste niektorá podobny problém? mam chut ist do skôlky narobit prievan, lebo takto uz 3 mes sedím s 2 detmi zavretá doma. dakujem za vás názor alebo radu ak máte podobnu skusenost.

renkol
29. nov 2012

@sante81 Já osobně bych tam synka dala až na jaře, ted v zimě bych ho tam nedávala, když máte tolik nezodpovědných rodičů a když stejně si s malou doma.

mima595
29. nov 2012

@sante81 - ja suhlasim s renkol...dala by som ho do skolky až v marci-aprili...radsej byt doma s 2 zdravymi detmi, ako s 2 chorymi

alena16
29. nov 2012

@sante81 Vela krat tie matky nemaju inu moznost, ako dat chore dieta do skolky. Ja som tiez bola v takej situacii a ano, maly chodil chory do skolky. Lebo som si mohla vybrat, bud bude chory v skolke alebo pridem o robotu, tym padom aj o byt a mozem sa rovno pod most odstahovat. Tak som si vybrala prvu moznost...

renkol
29. nov 2012

@alena16 Ano, ale někdy to je i jen pohodlnost některých mamin. Znám takové případy od nás ze školky, že děti mají prarodiče, kteří můžou pohlídat nebo do konce i samotné maminy jsou doma, ale to dítě tam budou dávat nemocný se slovy, že kvůli každé rýmě a nachlazení nebo děcko doma.

surviver
29. nov 2012

ja by som maleho nechala cez zimu doma,ale určite by som sa stažovala na vedeni školky,aj ked tažko povedat,či s tym uspejete,ked to tam maju tak "užasne" vymyslene...to je už fakt hrozne chore deti davat do školky...maminky ved sa nad tym zamyslite.. načo je dobre dat chore dieta do školky?

alena16
29. nov 2012

@surviver Na to, aby ma nevyhodili z roboty, napriklad... Nie kazda matka si moze valat doma sunky x rokov a nechat partnera, nech ju zivi

sante81
autor
29. nov 2012

@alena16 no ja by som choré dieta ktoré berie antibiotika do skôlky nedala, uz len z toho hladiska ze nakazí 10 dalsích detí. ako je to aj v mojom prípade a nemám zaujem aby bol chlapec doma kazdy mesiac 3 tyždne, prelezal cely den v posteli a bral x liekov. tiez by som si rada vylozila nohy a mala dieta v skôlke,alebo sa venovala mladsej, ale zial bohu alebo chvála bohu, ja som ho nechala doma uz len ked mal sopel.

sante81
autor
29. nov 2012

@alena16 ja chlapa doma nemám celé dni, robí aj za mna aby sme zaplatili učty, hypotéku, a deti vidí večer ked uz dávno spia. som na ne sama

alena16
29. nov 2012

@sante81 Jezis, ako to mozes porovnavat, ked si doma a nemas problem, ze kam ho dat, ked je chory. Si predstav, ze zijes sama s dietatom, si rada ze mas robotu, sama platis ucty, tak by si asi s radostou neoznamovala kazdy mesiac v robote, ze mas chore decko a ze budes zas 2 tyzdne doma. Alebo ano? Po 3 mesiacoch by si dostala vypoved, dosla by si domov a kludne by si povedala syncekovi, ze zbalme sa, zoberme nejaku krabicu a podme byvat pod most lebo nemam z coho platit byt????

adulik23
29. nov 2012

@sante81 ja ta moc nepotesim, ale so starsim synom som nieco podobne zazila. do svojich 2,5 roka bol chory len raz. potom nastupil do skolky a zacalo to. tyzden v skolke, 3 tyzdne doma. kazdy jeden mesiac. uz po 3 mesiacoch som to chcela vzdat a vratit sa naspat na MD, ale kazdy ma presviedcal, ze zaciatky byvaju taketo a toto je uz "posledna" choroba.

po cca roku sa to trochu zlepsilo, a ked som po 2 rokoch sla na dalsiu MD, tak som si vydychla. teraz je pohoda. ked sa mi na nom cokolvek nezda, tak si ho necham 1-2 dni doma. ATB mal tento rok 2x. prvy rok po nastupeni do MS ich bral kazde 2 mesiace.

na tvojom mieste si ho necham do marca doma a potom uvidis. 😉

renkol
29. nov 2012

@sante81 Přesně tak dítě s antibiotikama nepatří do školky. A většinou se to dá nějak vyřešit ať už dovolenou nebo PN. a než se dítě z toho dostane s ním být doma.

alena16
29. nov 2012

@sante81 A keby ste teraz rozsili? Co urobis? Nezamestnas sa? Zostanes doma a budes zit zo vzduchu?

daniela242
29. nov 2012

Ja by som radšej malého nechala doma, aspoň v zime určite, na jar už tých chorôb bude snád menej. alebo ho dávaj len na doobedie. Ja tak dávam dcérku a v podstate tým že tam nespáva, nie je v takom úzkom kontakte s chorými deťmi nezodpovedných rodičov. Ja naozaj neviem na čo je dobré dávať choré dieťa do škôlky a absolútne s tým nesúhlasím!!! Veď aj to dieťa sa musí zle cítiť keď je choré a musí absolvovať všetky aktivity s ostatnými deťmi ktoré sú zdravé..

kejtie21
29. nov 2012

@sante81 preeeesne toto sme prezivali my... dcerka dva dni v skolke, tri tyzdne doma, dvojmesacny syn nonstop soplikovy, ukaslany... ten sa z toho dostaval aj dva tyzdne lebo nie hocijake lieky sa daju nasadit takemu malemu... nakoniec mala chytila taky virus, ze mala zapal stredneho ucha, v priebehu troch dni jej to dva krat prepichovali, tak som povedala dost... trapenie pre nu, synceka a aj pre nas lebo nonstop nevyspany a ulietany od lekara k lekarovi... odhlasila som ju, a nastupila az o pol roka a poviem ti, ako ine dieta... vobec nebola chora, super... som rada ze som to tak spravila a aj vela mamiciek poznam co to tak riesili ... takze moj nazor je odhlasit... a co sa tyka skolky tak si myslim ze by som sa ja osobne porozpravala s ucitelkou, v jej zaujme ma byt to ze da pozor na deti zdrave a chore maju byt doma... ak by to nepomohlo, stazovala by som sa... ak by ucitelka zaujala neprofesionalny postoj k tomu, ze si to bude vynahradzovat na malom tak by som ho dala inam... treba to povedat v dobrom s naznakom toho ze to hodlas riesit... lahostajnost k profesii ucitelky nepatri... keby ona bola v tvojej kozi tiez sa jej to nepaci... dufam ze som trocha poradila a prajem skore uzdravenie...:D

adulik23
29. nov 2012

@alena16 napisat, ze matka, ktora zostane doma s chorym dietatom si vala sunky je troska silna kava, nemyslis? 😅
zda sa, ze tuto temu beries prilis osobne.

gubcikova
29. nov 2012

@sante81 naša nastúpila do škôlky 3.9 12.9 už bola doma zo soplom.nastúpila do škôlky 24.9 kedže tam rodičia napchali svoje choré deti tak 27.9 bola opäť doma-streptokok,stafilokok,pneumokok.konečne sa s toho všetkého dostala až 2.11 ešte sme si ju nechali doma do 12.11 nasadili homeopatika na imunitu a musím zatial zaklopať že je zdravá.poučenie znie ak dáte dieťa hned po vyliečení do škôlky opäť ochorie.treba mu ešte nechať čas na to aby sa tá imunita ukludnila

mummy01
29. nov 2012

@sante81 ano,zial takto to funguje ze chore deti sa davaju do skolky.Mna z toho ide porazit...ale su skolky kde nevezmu dieta ani len so soplom,skoda ze je ich tak malinko ☹ Presne kvoli takym mamam co davaju do skolky chore deti si ja musim doma valat sunky a zivorit z manzelovho platu lebo synceka presne kvoli tomuto dat do skolky nemozem 😠 Ja som mala taky isty problem,dcerka v kuse chora a doma maly syn ktory vsetko od nej pochytal.Dceru som nechala este rok doma a veeeeelmi to pomohlo,v podstate uz ani nebyva chora.Skus ho do jari nedat do skolky,kup si olej zo zralocej chrupavky na imunitu ( je vyborny) a skus ho dat az na jar.
@alena16

simca06022011
29. nov 2012

no ja toto riesim s jaslickarkou:( som sa rozhodla ze ostavame do jari doma, ale musim dat vypoved, lebo takto sa to uz neda zvladat.. vobec ma to netesi, lebo robila som cely cas, odkedy sa narodila a nebol problem. Len teraz uz potrebuje doma viac venovania sa, neprespi mi skoro nic a teda pracovat popri nej je hardcore... no som zvedava ako to dopadne:(

jednoznacne @alena16 nemas pravdu, chore dieta do jasiel na slovensku nepatri... treba si zohnat opatrovatelku, ako prideme k tomu my co sa snazime si dieta preliecit aj zo soplou, ked mi donesie xy bacilov a xy chorob za pol roka?? od inych deti??? myslim ze nase jasle ani skolky nie su usposobene na to aby sa starali o 20 soplikovych deti, o cisteni nosov a fukani a utierani ani nevravim... viem, ze v zahranici idu do kolektivu aj chore deti, no lenze ked sa tomu dietatu skomplikuje stav tak co? z obycajneho prechladnutia a soplika dostane lahko nieco horsie... ja sa uspokojujem s tym, ze chcela som dieta, tak ho mam.. nemala som vymyslat, mohla som pracovat.. deti proste byvaju chore a treba sa o ne starat.

alex137
29. nov 2012

alena16, tvoj prispevok ma ale dosť vytočil a to som velmi slušne napísala. Ja mam dvojčata a momentalne som na MD a minulu zimu sme boli v kuse choruckí a ver že keby mali ist do škôlky a boli by sme tak často chorí, ver źe s kľudom budem váľať doma śunky ako to ty nazyvaš.

sante81
autor
29. nov 2012

@alena16 ja riesim svoj konkrétny problém, a nie tvoj. a čo by som robila keby. prosila som o radu, vyjadrila si sa , dakujem. zjavne nie si bez partnera ked čakás 2 dieta, a do skupiny kam chodí môj syn chodí 20 detí a z toho minimálne 10 mamičiek dáva choré dieta do skôlky, ako písu maminy vyssie, su tu aj babky, existuje OCR, dovolenka, ja som toho názoru, ze choré decko do skôlky nepatrí, ked berie antibiotika a ma bacyla v hrdle, ma sediet doma a nie kazit kolektív. ak so mnou nesuhlasís, tak to nieje uz môj problém,

alena16
29. nov 2012

Ano, beriem ju osobne lebo tu vypisuju matky, ktore trcia s detmi doma 3 a viac rokov, ich muz maka aj za nich a oni nemaju problem s tym, ako vyzit. Ako by ste teda riesila situaciu tych matiek, ktore si nemozu dovolit zostat doma lebo tahaju same aj deti aj ucty?

alena16
29. nov 2012
renkol
29. nov 2012

@simca06022011 Náš syn nastoupil taky v září do školky, a je tam celkem dost dětí co se neumí vysmrkat a to jsou třeba i předškoláci. A když se tam sejde víc takových dětí, tak pak je problém.

matozazzo
29. nov 2012

Tazka otazka... Moja starsia chodila 3 roky do sukromnej a bola chora tak 3 - 4x do roka, standardne, tomu sa nedalo vyhnut, aj v obch. centrach deti pokaslievali, chodila na kruzok, tak tam isto... Od septembra nastupila k predskolakom do statnej a mame ten isty problem, za 3 mesiace tam bola tak mesiac... Aj teraz dobrala antibiotika, ale beriem to tak, ze nabrat imunitu musi, lebo ked nastupi do skoly a bude mi tak vynechavat 1. rocnik, ach jaj. Tak sme nasadili probiotika, vitaminy, na posilnenie imunity. Preco niektore deti ochoreju a ine nie? Robili malemu vyter? Su bacily, na kt. zaberu len niektore antibiotika... Moze byt,. ze mu nezabrali uplne, doma bol OK, ale v skolke pri aktivitach a inych detoch sa to vratilo... Vacsinou ked deti nastupia do skolky, su prve 2-4 mesaice "tazke", ale potom sa to zlepsi, avsak je na tebe, ak mas pocit, ze je to uz neunosne, nechaj si ho doma a daj az na jar, ale... to zase bude koncit zima, nastupi chripka - ved preco mame jarne prazdniny... Urcite potrebuje posilnit imunitu, popytaj sa v lekarni na nej. moznosti, nie je to lacne, ale stoji to za to a otuzovat!!!

simca06022011
29. nov 2012

@renkol no vidis... mne mala fuka nostek dobre, ale aj tak som ju minule brala celu zasoplikovanu, lebo jej ten nos proste nikto neutrie, tym detom to treba aj odsat, ked su velmi chore..toto v jasliach vobec nevedia napr. V skolke ak niekto nevie smrkat podla mna tiez ma smolu :(

adulik23
29. nov 2012

@alena16 ja riesim svoj zivot, takze netusim 🙂

my s muzom, ked sme sa rozhodli mat deti, tak sme preberali aj taketo alternativy. kto bude zarabat a kto si zostane valat sunky. mne sa usli sunky - tak som doma a tesim sa z deti. 🙂

alena16
29. nov 2012

@alex137 Valala by si si ich doma, aj keby si toho partnera nemala? Doma by si si ich asi nevalala, uz by z teba bol bezdomovec.
@mummy01 A takisto, zena co je na dieta sama, nema moznost ani zivorit z manzelovho platu.
@sante81 Partner od nas odisiel, takze ked mal maly ani nie 2 roky, zostala som sama bez akehokolvek prijmu.

renkol
29. nov 2012

@simca06022011 No náš malý s tím taky nemá problém, no tak v jeslích musí ještě učitelky pomáhat, ale ve školce, zvlášt ti starší by to už mohli umět, aniž by je na to někdo upozorňoval, že se mají vysmrkat.

alena16
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alena16
Odpoveď bola odstránená
Zobraz