Materská škola cez letné prázdniny

lucyp12345
30. máj 2017

Dobrý deň mamičky,
prosím o radu.. Od 1.7.nastupujem do novej práce za ktorou sa musíme sťahovať do iného mesta. Potrebujem preložiť aj synčeka do novej škôlky. Problém je však v tom, že mi ho do žiadnej škôlky cez letné prázdniny nechcú zobrať. Ide o mesto Nová Baňa, prípadne Žarnovica. Nemám ho s kým nechať celé 2 mesiace..Neviete ako je to tam s nejakými centrami voľného času, či berú aj 4 ročné deti? Súkromnú škôlku si dovoliť nemôžem. Za všetky odpovede vopred ďakujem.

ollynka
30. máj 2017

Žiaľ ja ti neviem poradiť, ale prečo ti ho nechcú zobrať? To už ako sú tie zákony postavené? Alebo majú plné stavy a cez prázdniny??

katkuz
30. máj 2017

@lucyp12345 od septembra bude v akej skolke? Niekde nechcu brat pocas prazdnin deti,kt. Mamy su doma,lebo sa spajaju triedy ucitelky maju tiez dovolenky,ale mozno by stalo za to ist sa porozpravat s riaditelkou aka situacia u vas, najlepsie kde bude od septembra

lucyp12345
autor
30. máj 2017

@ollynka , @katkuz volala som priamo s riaditeľkou zo žarnovickej škôlky a hovorila som jej, že by som ho tam nechala aj od septembra, ale vraj si to nemôžu zobrať na triko keby tam vzali dieťa, ktoré nebude oficiálne nahlásené. V Novej Bani sa bol priateľ pýtať osobne a tiež ho odmietli z toho istého dôvodu, že nie je možné prijať dieťa počas prázdnin. No a dedinské škôlky sú zatvorené. Neviem ako to robia počas školského roka keď sa niekto náhodou prisťahuje. Tiež musí čakať do septembra pokiaľ mu dieťa bude môcť nastúpiť?! Momentálne nie je od septembra nahlásený nikde, resp. stále je evidovaný v škôlke u nás v Banskej Štiavnici.