Miloslavov - Alžbetin Dvor. Kam dať deti do škôlky/školy?

tulka3
5. jan 2012

Ahojte maminčky. Tie, ktoré bývate v Miloslavove - Alžbetinom Dvore, ako riešite škôlku/školu? Uvažujeme nad kúpou domu v tejto obci a radi by sme vedeli, či dávate deti do zariadení priamo tam, či niekde v okolitých obciach /Lužná, Rovinka.../, alebo ich mate radšej priamo v Bratislave? Obaja budeme denne dochádzať do BA, len nevieme, či ich tam dať aj do škôlky a od septembra staršiu do 1. ročníka, keďže už nastupuje na školskú dochádzku, alebo ich nechať niekde bližšie k domu, aby nemuseli ráno tak skoro vstávať do škôl v BA, keďže sa budú vyskytovať zápchy.... Ďakujem za každú odpoveď 😉

tulka3
autor
5. jan 2012

Naozaj nikto z tejto lokality? ☹

miracle
5. jan 2012

Skolka v Luznej ma dlhy poradovnik, beru deti s trvalym pobytom a 5 rocne. Miloslavov mal o polovicu kratsi poradovnik. Viac budem vediet asi o mesiac.

tulka3
autor
9. jan 2012

dakujem za odpoved. je tu aj niekto so skusenostou so statnymi zariadeniami v danej obci, ci okoli?

tothova5a
26. jan 2013

@tulka3 Ako ste to vyriesili? Mate nejaku skusenost so skolkami v Miloslavove, alebo v Dun. Luznej?

mary
17. mar 2013

Ahoj, ja byvam v Alžbetinom Dvore už 5 rok, dcera chodi do tunajšej škôlky už druhý rok a od septembra ide aj syn. Školka je tu uuužasna, nemenila by som, chodia do Miloslavova, ale je aj v Alžbetinom Dvore. V Miloslavove su dve triedy, škôlka je komplet prerobená, naozaj som spokojná, maju veľa aktivít, krúžky, angličtinu. Dcéra teraz chodí na korčulovanie, v máji budú mať plavecký výcvik priamo v dedine vo wellness Kačín. Ja môžem len odporučiť. My sme tu veľmi spokojní, dochádzanie do BA bezproblémové. Manžel chodí z domu o ôsmej ráno , za 20 minút je v robote na bajkalskej....Teraz ako nám tu postavili wellnes centrum s bazénom, posilovňou...som už max spokojná, lebo mám možnosť aj chodiť cvičiť, plávať, čo naozaj hodne využívam. 🙂

miracle
18. mar 2013

@mary
Suhlasim s Mary, skolka v Miloslavove je super 🙂)

tothova5a
18. máj 2013

@miracle @mary - dostali sa Vase deti bez problemov do skolky?Lebo v DL je to velky problem :(

mary
18. máj 2013

ahoj, moje sa dostali ale viem ze nezobrali vsetkych co ziadali.

hipisko
30. jún 2013

do statnych skoliek mimo obce, kde mas trvaly pobyt ani neskusaj davat prihlasku.
V alzbetinom dvore sa tu pozname skoro kazdy kazdeho, mozno zazijes kulturny sok, ked ta tu budu na ulici zdravit cudzi ludia (je to tu taky zvyk). Dieta do skolky nema sancu, ak nie je prihlasene na trvaly pobyt. Ani keby rovno boli volne miesta. Ak je zena na materskej, tak je to samozrejm nevyhoda, uprednostnia deti, ktorych rodicia nie su na materskej.
V dedine sa rodi vela deti, ale obec sa snazi robi co sa da. Minuly rok otvorili novu triedu, sice bolo nutne prispiet na zariadenie 250eur, ale v porovnani so sukromnymi skolkami stale dobre.
Problem bude v buducnosti so skolou, a to velky, kapacity skoly nestihaju uz dnes, a to su tam rocniky 1-4, zvysok chodi do Dunajskej Luznej (kde je jedna z najlepsich skol na sk) , ale oni uz odmietaju brat "cudzie" deti do ich skoly.

hipisko
30. jún 2013

inac, je asi lepsie dat deti (ak to nebude robit logisticke problemy) radsej tam, ke byvas (v tomto pripade by to bol miloslavov), kedze dieta ziska socialne vazby uz v skolke/skole, lepsie zapadne do zivota v dedine. Aby potom nebralo dedinu iba ako noclaharen a pri kazdej prilezitosti bude chciet ist prec. Pekne to vidno na susedoch, ktori sa pristahovlai so starsimi detmi, vsetky vazby maju v BA, nove kontakty si tak lahko neziskaju, preto sa tu nudia.

h2
5. mar 2014

@tulka3
@miracle
@tothova5a
@mary
@hipisko
Ahojte, oživujem túto staršiu tému, lebo je pre nás momentálne aktuálna, práve sme podali prihlášku do MŠ, tak už mi zostáva len sa modliť, aby "nás" prijali. O tunajšej škôlke som počula len samé chvály, budem rada, ak napíšete viac z vašich skúseností. Ďakujem veľmi pekne za všetky názory a pripomienky.
(Budem veľmi rada, ak sa ozve aj nejaká mamička budúceho škôlkara od septembra 2014). 😉

mary
6. mar 2014

@h2 Ahoj, ak splňate tie základné kritéria, teda dovršenie 3 rokov veku, súrodenec - ak je, nemusí v škôlke, trvalý pobyt v obci, tak by nemal byť problém. 🙂)) Si z Alžbetinho alebo z Miloslavova?

h2
7. mar 2014

@mary Ahoj, ďakujem za odpoveď, malý bude mať 3 roky v auguste, takže toto tesne stíhame, chvalabohu. Súrodenca nemá, trvalý pobyt v obci áno, aj ja, ale môj muž nie. Do práce už chodím skoro rok. Tak dúfam, že nám ho zoberú. Ale vraj je tohoto roku strašne veľa detí. ☹ Sme z Alžbetinho, bývame tu 5 rokov. Aj by sme chceli, aby chodil sem, do Alžbetinho, máme to len kúsok od domu.

mary
7. mar 2014

@h2 Ja si myslím že zoberú, neboj 🙂. Škôlka je tu super. Ja som tiež z Alžbetinho ale decka chodia do Miloslavova a toto by som nemenila. V Miloslavove sa mi to viac páči, ale to je individuálne. Ja som v rade škôlky a keď sme mali stretnutie tak som bola prvý krát aj v Alžbetinom vnútri a tam je to síce vačšie ale bohužiaľ nie všetko je zatiaľ prerobené. Ale máme super riaditeľku, aj učiteľky a naozaj robia pre tie detičky veľa. Majú množstvo aktivít, divadielok atď, decká sa nenudia a moje chodia do škôlky radi. 🙂

h2
13. apr 2014

@mary Ahoj, pomaly sa blíži polovica apríla a my stále nevieme, či nás prijali do škôlky, alebo nie. Tak neviem, či sa tam mám ísť opýtať, alebo tam zavolať, alebo ešte počkať, či sa ozvú... ☹ Na stránke škôlky som nenašla žiadne info. Ak si v rade škôlky, možno budeš vedieť poradiť... Ďakujem pekne, ahoj.

mary
13. apr 2014

@h2 Ahoj, neboj, este sa asi neposielali listy zajtra ked uvidim riaditelku tak sa opytam a dam ti vediet. Myslim ze do konca marca sa posielali prihlasky takze ono sa to neposiela hned. Ja si pamatam ze asi az v maji. Ale zistim ti to.

h2
16. apr 2014

@mary Ďakujem veľmi pekne, ja už som to v pondelok nevydržala a zavolala som riaditeľke, dozvedela som sa, že dajú vedieť do konca apríla. Takže mi zostáva len čakať a dúfať...

h2
26. máj 2014

@mary Hurááá! Malého nám zobrali do škôlky, tak sa tešíme. 🙂 🙂 🙂

mary
27. máj 2014

@h2 super, gratulujem....ja som hovorila, že zoberu 🙂)) a do ktorej v alžbetinom, alebo v miloslavove?

h2
27. máj 2014

@mary Ďakujem! Pôjde do Alžbetinho, presne tak, ako sme chceli. 🙂 🙂 🙂

tetapetra
28. jan 2015

@mary @h2 ahoj, nasla som si tu vasu diskusiu ohladom ms. Nas maly bude mat 3 roky. Staviame si dom v Alzb. Dvore, avsak do podavania prihlasok tam trvaly pobyt nebudeme mat. Snad v lete uz ano. Bude to velky problem z prijatim do MS? Aj ked prislubim, ze trvaly pobyt bude v Alzbetinom?

h2
21. feb 2015

@tetapetra Ahoj, už to bude mesiac, čo si sa pýtala a veľmi sa ospravedlňujem, že som neodpovedala, ale neviem. Fakt. ☹ Skús sa opýtať priamo v škôlke.

tetapetra
22. feb 2015

@h2 vdaka za odpoved 😉

asocial
22. feb 2015

@tetapetra ja idem dat prihlasku tiez..mam vsak trvaly pobyt...ja mam zas ine minus - maly bude mat tri roky v oktobri..tak uvidime..

h2
24. feb 2015

@asocial Ahoj, môj malý je teraz "prváčik" v škôlke a má kopec spolužiakov, ktorí nemali do septembra 3 roky. Viem minimálne o 2 chlapcoch, ktorí mali 3. narodeniny až tohto roku, v januári, jeden nastúpil do škôlky od Nového roka, ale druhý normálne v septembri. Tak s tým by problém byť nemal. 😉

marusa
27. mar 2015

je tu niekto kto ma skusenost so skolou v miloslavove?syn bude prvacik,prihlasila som ho sice do BA,ale teraz to asi zmenim,byvame v Hviezdoslavove,mal by to asi lepsie kvoli mimoskolskemu kontaktu s kamosmi.

lapoupe
27. mar 2015

@tulka3 ja som mala dcéru v škôlke vo Hviezdoslavove a max spokojnosť. Milé učiteľky, dobrý prístup, pekné okolie.

marusa
27. mar 2015

a co skola,kam ste ju dali do skoly.skolka nam nevyhovovala kvoli dochadzaniu do prace a pani riaditelka nebola ochotna chvilu pockat kym najdem niekoho kto by mi ho odtial vyberal a to sme tam vtedy aktualne byvali asi mesiac.

lapoupe
27. mar 2015

Na školu sme bývali už v Ba :/

jaavaa
6. máj 2015

@asocial
@tetapetra kocky tento rok vraj dostala riaditelka skolky 80 prihlasok a len asi 20 deti ide prec. Mne starsia chodi do Miloslavova, ale mladisu mi chce dat do Alzbetinho (3 roky bude mat v decembri). Strasne vela deti sa hlasi a dokonca ked ma mala surodenca tak mi ju chce dat inde :-/ ako pride mi to total nelogicke a hlavne ked byvame v Miloslave a 1 dieta mam nosit do AD :-/. Nechapem preco tam neda deti co byvaju v AD. Chapem ze nie je miesto, ale podla mna by to mali rozdelit podla toho kto kde byva. Ked nema niekto trvaly pobyt podla mna vobec nie je sanca ze ho zoberu :-/