Musí dieťa absolvovať povinnú predškolskú dochádzku na Slovensku?

lusia727
27. júl 2015

Chcela by som sa informovať ohľadom povinnej predškolskej dochádzky. Musi ju dieťa navštevovať na Slovensku? Syn chodil rok do škôlky v Rakusku, tento školský rok bude predškolák a nikde sa neviem dopátrať k tomu, či musí chodit do predškolskej na Slovensku, kedže do školy pôjde na Slovensku. Dakujem

lilimoni
27. júl 2015

Pred nastupom do skoly na slovensku musi absolvovat predskolsku pripravu alebo ist do nulteho rocnika na skole.

evittam
27. júl 2015

@lusia727 Nemusí absolvovať predškolskú dochádzku vôbec - to nie je povinné ako si veľa ľudí myslí. Len ak máš záujem ho dať do škôlky, tak ti ho musia vziať ak je predškolák - uprednostňujú také detičky. 😉
@lilimoni Nemáš pravdu - platí to, čo som napísala. 🙂

vroni
27. júl 2015

nemusi, predskolska dochadzka nie je povinna

kiki68
27. júl 2015

nemusi to absolvovat a osobne by som ak mal skolku v Rakusku pokracovala rovno v bilingualnej zakladke. Aby nezabudol tu nemcinu. Predpokladam,ze doma ste ho ucili slovencinu,takze bude tam kde ostatne deti.

liebling98
27. júl 2015

Presne ako napísala @evittam, len škôlka je povinná zobrať predškoláka, ak o to rodičia prejavia záujem. Z toho zrejme pochádza ten mylný názor, že predškolský ročník je povinný.

jaja1979
27. júl 2015

Predskolska priprava je nepovinna. Presne na toto som sa pytala riaditelky u nas v skolke, ked toto riesila kamaratka minuly rok. Ale pre pokoj v dusi zavolaj do ktorejkolvek skolky a spytaj sa priamo riaditelky, urcite ti da uspokojujucu odpoved.

timea7
27. júl 2015

predškolská príprava nie je povinná

jolinka
31. júl 2015

predskolska priprava nie je povinna ale odporuca sa. Dokonca aj keby bola povinna, ty v pohode vies dolozit ze ju absolvoval v Rakusku, dnes je x deti odcestovanych po zahranici.

Na jazyku nezalezi, ved napr. moje deti absolvuju celu skolku vratane predsk. pripravy v madarskej triede, cize po madarsky...niektore deti z tejto triedy odchadzaju na slovenske zakladky a nikoho netrapi ze predskolsku pripravu mali v inom ako slovenskom jazyku. Detto poznam deti ktore zo slovenskej skolky isli do madarskej skoly...a takisto nie je problem.

maja2039
31. júl 2015

Nemusi vobec nie je povinna
🙂